Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor mehetek babalátogatóba?

Mikor mehetek babalátogatóba?

Figyelt kérdés
Nővérem most szült és én teljesen azt hittem, hogy mehetek majd segíteni neki meg megnézni a picit. Viszont a sógorom nem akar látogatókat. Ajándékot is olyat vettünk ami az első pár napban hasznos. Ha hetekig be sem engednek, akkor nincs is értelme odaadni. Ti mikor mentetek/jöttek hozzátok testvérek?
2021. nov. 17. 20:59
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
21%

17!

Nem, nem vette fel a műmosolyt. Értem én, hogy fáj, ha valaki másként gondolkodik és nem hiszi azt, hogy attól, hogy szült egy gyereket most körülötte kell hogy forogjon a világ. Fent említett anyukával kb naponta találkoztam ezelőtt is, hidd el, tudom milyen amiko nem örül valakinek. Ugyan én valóban csak annyira mentem, hogy az ajtóban beadtam az ajándékokat, egész nap tele volt vendégekkel és hidd el, nem zavarta. Ellátta mellette apukával kettesben a másik két, 2 es 4 éves gyereket. Segítségnek nem a rokonok vannak, hanem szakképzett kramzorg segítő, aki az elso napokban ott van a kismamanal x oraban es segit, amiben kell. Ha a baba apolasaban van rá szükség, akkro abban, ha épp vasalásra kéri a kismama, abban.

2021. nov. 18. 07:18
 22/37 anonim ***** válasza:
82%

Kérdezd meg a testvéredet!

Én vagyok olyan viszonyban a nővéreimmel, hogy szinte “azonnal” láttuk egymás gyerekeit. Nem olyan, mint egy unokatestvér, vagy szomszéd.

Mind a két babámmal ahogy haza jöttünk a kórházból, jöttek. Ők nem vendégek nálunk, nem kell őket kiszolgálni. Érthető, hogy ők is kíváncsiak a babára. Nem ültek be fél napra. Hoztak kaját, megnézték a babát, kicsit beszélgettünk, aztán mentek. Én kifejezetten örültem neki, hogy kíváncsiak ránk, meg elmesélhetem az élmenyeimet.

De amúgy meg azt írod, hogy a sógorod nem akar látogatókat… hát kérdezd meg a testvéredet, ő mit szeretne.

Az ajándékot elviheted. Szólsz nekik, hogy viszel valamit, jöjjenek ki érte, vagy lerakod az ajtó elé.

2021. nov. 18. 07:26
 23/37 anonim ***** válasza:
48%

Sokan itt egyszerűen bunkó parasztok.Eszükbe se jut,hogy mondjuk anyuka szeretne pihenni abban a kis időben ameddig megteheti.

Besegíteni mennek? Mibe,a szoptatásba? Hagyjuk már..

Kotnyeleskedik mindenki ott ahol nem kérnek belőle még,ha pedig szólnak hogy most ne gyertek még vagytok sértődve.

Nem kisállatot hoz valaki világra és nem állatkertbe megy haza hogy ott bámuljátok ahogy esetleg szoptat,vagy tejet fej.

Mert igen,kb ebből áll a nap.Amikor nem akkor alszol,gyereket ringatsz,vagy pelenkát cserélsz.

Csak látni akarja mindenki az újszülöttet (mert fényképen nem elég,járványügyi helyzet sem elég jó indok békén hagyni őket..),meg bele kötni abba amibe még a frissen szült anyuka bele se rázódott,mert mindig ott rontja valaki a levegőt,és ugye bár nem akarsz a vendégek előtt kitett csöccsel gyereket etetni.. :D

Az első hetek abszolút intim pillanatokból állnak,amiket nem mindenki oszt meg szívesen még olyan nagyon közeli rokonnal se..

2021. nov. 18. 08:42
 24/37 anonim ***** válasza:
71%

Itt szerintem aki nem érti meg az ellenvéleményt az inkább a magányos típus úgy látom. :D

Én el sem tudom képzelni, hogy a szüleim, anyósom és a tesók ne láthassák már első napokban a babánkat, ha szeretnék. Nálunk ők nem vendégek. Bejönnek, megtalálnak mindent ha szükségük van valamire. Anyukám rögtön azzal kezdte, hogy miben segítsen. Hoztak egy rakás kaját, megdajkálták az uncsit, aztán mentek a dolgukra. Két nap alatt lement a látogató hullám, utána anyukám akkor jött, amikor a férjem visszament dolgozni. Egyedül is megoldottam volna mindent, de nekem jól esett, hogy ott van körülöttem, figyel a babára esetleg, amíg én valami mással foglalkozom és igen. Én azt sem látom ördögtől valónak, ha segít a szoptatásban pl., hátha van jobb trükkje, ötlete, stb., mint momentán nekem. Szerintem látott már női mellett, köztük az enyémet is, miért pont egy ilyen helyzetben kéne előle rejtegetnem? :)

Nekem ezek meghitt és szép pillanatok voltak, jól esett, hogy csak átugrott főzni egyet olykor, vagy csak babázni egy pár órára, amíg én aludhattam egy jót. Bár hozzá tartozik, hogy nekünk szoros volt mindig is a kapcsolatunk és sosem váratlanul állít be. A szűk család részemről nem az a kategória, akik előtt szégyellnem kéne, hogy fáradt vagyok, zsíros a hajam, vagy úszik a háztartás, esetleg le kell szívnom a mellem, vagy átáztam.

A legjobb barátnőm is jöhetett már a legelejétől, mert ugyanez a kategória.

A távolabbi rokonokat, barátokat, akiket tényleg VENDÉGKÉNT fogadunk, őket nem hiányoltam. Vagyis olyanokat nem, akiket körül kell ugrálni, ki kell szolgálni. Velük zömében először nem is otthon találkoztunk, inkább elmentünk velük sétálni egyet pl., vagyis kértük, hogy csatlakozzanak és letudva. :)

Nekem valahogy a családdá válás élményéhez hozzátartozik az is, hogy a nagyszülők megismerhessék és megcsodálhassák a babát mielőbb. Másnak meg nem. Egyén függő, hogy ki milyen, illetve mennyire szoros a kapcsolat. A kommunikáció a legfontosabb. Ő mondja el miért nem szeretne fogadni, te pedig értsd meg. Ez így a jó. Ha külön kérnek, hogy egyelőre ne menj, akkor ne menj.

2021. nov. 18. 09:11
 25/37 anonim ***** válasza:
14%

De mi, köldökcsonk fertőtlenítő, vagy mi a jó ég csak és kizárólag az első napokban hasznos?

Látszik te még nem szültél.

Én az első egy hónapban pl nonstop topless voltam, az első 2 hétbe n felállni is nehézkes volt, leülni meg ne mondjam. De a sógor szempontjából is, ez mindenkinek egy új helyzet, vírusszezon van, meg hát, ha egyszer nem akarják, nem akarják. Makd ha te leszel ebben a helyzetben, hívj át 40 embert , de másra ne erőltesd rá magad.

Nekem anyósom jött az egy hetes babához, egy hétre... A hátam közepére nem kívántam, de egyszerűen nem lehet ett kiiktatni, haragszom is rá amiatt, hogy nem volt tekintettel az akaratunkra.

Nalunk is elhangzott a Ne aggódj majd segítek. Mégis miben,megszoptatod, vagy miben? Sógorom egy hónapos korában jött, barátok az után.

Ne hisztizz, nem körülötted forog a világ, hogy de te azt hitted meg te akarod.

2021. nov. 18. 09:24
 26/37 anonim ***** válasza:
48%
21.Nem,én pont azt nem akarom,hogy körülöttünk fogjon a világ.Csak hagyjanak bennünket picit regenerálódni.Pont ti nem értitek,hogy minden ember és minden család más. Nálatok nem ülnek be,nálunk anyósomék egész nap is ott lennének.Van aki szereti,ha segítenek neki,van akit zavar,ha más csinálja helyette Mindenki ismeri a saját családját,meg magát, ez alapján dönt,ezt pedig mindenki fogadja el.
2021. nov. 18. 10:10
 27/37 anonim ***** válasza:
83%

Nyilvánvalóan a kérdező testveréék abba a csoportba tartoznak, akiknek nem kell a nyakukon nyüzsögni. Ezt miért nem lehet megérteni?

Ha 20bol 19en nem bánjak a látogatókatt, cseszhetitek, ha pont ti ahhoz az egyhez mennétek, akik bánják....

Nem kell menni ha nem akarják. Kész. Majd ha lehet menni, szólnak, addig meg maradj a popsidon .

2021. nov. 18. 10:16
 28/37 anonim ***** válasza:
67%
Mindegy,nem értitek!Nektek jó,hogy ott vannak, akkor menjenek.Nekünk meg nem jó,ha ott vannak,teher,hogy kerülgetni kell őket,és nem,nem tudnak segíteni a szoptatásban,meg semmiben.Nem vagyunk attól magányos típusok,hogy lepukkanva,félmeztelenül,karikás szemmel nem kívánunk vendéget fogadni. Nálunk mindenki vendég,a szülők meg a tesók is.Nem megyek én sem az ő konyhájukba pörögni,hozzám sem kell.Nem kell rám főzni se,meg mosni se,engem kifejezetten idegesít,ha valaki meg akarja csinálni helyettem.Nem vagyunk egyformák,ezt értsétek meg.Ha ők olyanok mint pl mi, akkor nem kell őket zaklatni.Én leszakadtam anyámról mikor felnőttem,így nekem nem természetes,hogy vele válunk egy családdá.Ennyi.Nem vagyunk rosszban,de a francnak sem kell még tőle sem kéretlen tanács,meg kotnyeleskedés.De nektek a teljesen logikus érvek,mint pl influenza és Covid járvány sem elég indok.Csak sajnálom az olyan kismamát,aki esetleg nem konfrontálódik,és enged a nyomásnak.Szegény tök szarul érezheti magát,csak nem mer szólni,mert akkor ő lesz a szar szemét,hogy nehogymá az unokát ne láthassák.
2021. nov. 18. 11:38
 29/37 anonim ***** válasza:
25%
Csak majd te fogod a legjobban húzni a szádat, mikor a család nem ugrik első szóra, hogy vigyázzon a gyerekre, mert neked énidő kell, 28. Mert így szokott lenni.
2021. nov. 18. 11:45
 30/37 anonim ***** válasza:
44%
29,Én ugyan nem.4 gyerekem van,és soha senki nem ugrált nekem semmiért.2-en a férjemmel intézzük a gyerekeket,a nagyszülők soha még a suliból sem kellett hogy elhozzák őket.Nem kell ám általánosítani,minden család más,és ezt nem én,hanem ti nem akarjátok elfogadni.Nekem,nekünk nincs szükségünk külső segítségre.Ez van,mi ilyenek vagyunk. Amúgy sem lenne pofám ingyenszitternek nézni senkit,vagy takarítónőnek,vagy bárkinek,hiszen mindenki dolgozik,és van saját családja.Igen a nagyszülők is dolgoznak,meg pihennek.Keveritek itt a szezont a fazonnal.Azért akkor sem kell megsértődni egyébként,mert nem lehet azonnal odatódulni,ha amúgy meg egy hónap múlva esetleg elfogadnak segítséget vagy tanácsot.Én nekem írjátok,hogy majd húzom a szám,meg hogy azt hiszem körülöttem forog a világ mert szültem,mikor ti várok el segítséget a családotoktól,megfőzettek,meg kitakaríttattok magatokra.Engem nem zavar,ha van akinek ez jó,de titeket se zavarjon már,ha van más típus is.A kérdező nővére mindegy milyen indokból,nem szeretne senkit fogadni pár hétig.Pont.A család meg elfogadja,mert ettől ő nem szar ember.Pont.Ha nem fogadja el a család, akkor meg pukkadjanak meg.Marha jó kapcsolat lehet,ahol ezt nem lehet megbeszélni és elfogadni a másik álláspontját.23 te király vagy,veled értek egyet!Pontozzatok le nyugodtan!
2021. nov. 18. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!