Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért hasonlítják állandóan...

Miért hasonlítják állandóan össze a fiamat az unokatestvérével? Meddig lesz ez?

Figyelt kérdés

Férjem családja állandóan összehasonlítja a (1,5 éves) fiamat, a nővére (3 éves) lányával..

Például: Az én fiam miért nem cumizik? Mert nem adtunk neki, egész egyszerűen nem volt rá igénye, mi nem 'tömtük' be a száját, hogy csend legyen. A kislány a mai napig cumizik, de Én ne higgyem, hogy a fiam nem fog, a kislány is később szokott rá..

A kislány ennyi idősen ekkora volt, ezeket csinálta stb.

Őszintén, nagyon nem érdekel.

Próbáltam már az egyik fülemen be, másikon ki taktikát.

Próbáltam azt is, hogy szépen (!) közöltem, hogy minden gyerek más, nem ugyanolyanok, a fiam nem feltétlen úgy fejlődik és azt csinálja, ami a férjem nővérének a gyereke..

Egyébként állandóan körülöttük kell, hogy forogjon a világ.

Megszületett a fiam, nem a kislány volt a 'legkisebb' unoka, gyorsan, össze kellett hozni 40+ évesen még egy gyereket... :)

Egyszerűen már nagyon nehezen viselem ezt, elég ritkán megyünk, főleg ez miatt.

A nagymama csinálja ezt, illetve a másik nővér, aki 30+ évesen otthon él velük, se kutyája, se macskája...

Hogy tudnám ezt jobban kezelni?

Azt nem szeretném, hogy az apósommal is eltávolodjunk, Ő nagyon rendes, de így együtt laknak hárman, ez miatt hozzá se megyünk.

Meddig tart ez?

2021. nov. 15. 21:21
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Eszem ágában sincs beleszállni ebbe, pontosan ezért nem felhőtlen a kapcsolat, mert ezt érzi, és nem tetszik neki.

Nem kell, hogy Én legyek a fontos, az kell, hogy a férjem és a fiunk is legyen fontos :)

Én nem vagyok rájuk szorulva, az Én családom normális.

Csak így elég rossz hozzájuk járni..

2021. nov. 15. 21:47
 12/20 anonim ***** válasza:
82%
Addig lesz ez így, amíg te is benne vagy a dologban. És az írásodból látszik, hogy benne vagy. Igen is érdekel, és ezen kattogsz, szerinted csak miattad lett mégegy gyerekük.
2021. nov. 15. 22:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha újra és újra elmondod minden egyes ilyen esetben, hogy nem kell összehasonlítani, 2 külön egyén, nem egyformák a gyerekek?

Vagy eltúlozva, hogy igen, tudom, a kislány már ilyenkor verset szavalt...

Tudom milyen idegesítő tud lenni, nekem is van egy ilyen rokonom. Szerencsére amióta neki is, nekem is 2 gyerek van, azóta kevésbé mondja, én meg megtanultam letojni. Plusz nagyon minimális infót mondok el mostmár a gyerekekről neki. Kb a "jól vannak" szinten. Minél kevesebbet tud, annál kevesebb az összehasonlítási alapja.

2021. nov. 15. 22:44
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Egész életemben hasonlígattak az unokatesóhoz. Általában arról szóltak a találkozók,hogy melyikünk milyeb eredményeket ért el. :D Most már pár éve nem tartjuk a kapcsolatot, így megszűnt ez, nagyjából 25 év után :D
2021. nov. 16. 08:04
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

"Megszületett a fiam, nem a kislány volt a 'legkisebb' unoka, gyorsan, össze kellett hozni 40+ évesen még egy gyereket... :)"

egész biztos, hogy ez rólatok szól? :D

2021. nov. 16. 08:15
 16/20 anonim ***** válasza:
75%

Őőő lehet egyedül leszek a véleményemmel, de ha son sajnálkoztak a rokonok, hogy milyen régóta nem jön nekik össze a 2.baba akkor lehet már JÓVAL régebb óta próbálkoznak, és kitudja milyen nehezen jött össze az első is.

Egy gyereket biztos nem azért vállalnak hogy az orrotok alá dörgöljék, vagy hogy megint elsők legyenek, hanem kapaszkodj meg.... lehet akartak második gyereket, csak nehezen jött össze.

A másik, hogy úgy írsz a cumis babákról, totyogósokról, mintha konkrétan bűn lenne a cumi, és hogy azzal "tömték be a száját" hogy ne beszéljen. Fúj de visszatetsző.

Miért kell ítélkezni, meg teóriákat gyártani, hogy miért használnak cumit?

Az összehasonlítgatás megértem, hogy zavar azt én se szeretném, de minden más körítés a fejedben létezik, és valószínűleg nem is tudják hogy neked bajod van velük. Elképesztően visszatetsző az egész.

Javaslom ne menj hozzájuk, magadat is megvéded az összehasonlítgatástól, meg őket is ettől a rosszindulattól.

A nagyszülőknek meg szólj, hogy ne hasonlítgassák össze.

2021. nov. 16. 08:31
 17/20 anonim ***** válasza:
50%
Te beszélsz a te gyerekedről, ő beszél az ő gyerekéről. Reagáltok egymásra, megosztjátok a tapasztalatot. Szerintem ebbe azért nem kell feltétlen ennél többet látni, sok nő beszélget így egymás mellett párhuzamosan, hogy ha az egyik elmondja, hogy pl. x kilót fogyott/hízott vagy mennyibe került múltkor az ez-meg-az, akkor a másik is rásopánkodik vagy rálicitál. Ehhez gyerek sem kell. De ha nem szimpatikusak, akkor minimalizáld velük a kapcsolatot. Ha meg olyat mondanak, ami szerinted bántó, nyugodtan mondd ki nekik akkor, vállald fel, ne legyenek tabuk, amiken magadban (meg itt) puffogsz, aztán az egész bili borul, amikor megtelt. Lehet azt udvariasan is, hogy "szerintem meg másképp van", "én meg így látom jónak". Nagyszülőknek is ugyanúgy lehet szólni. Gondolom, azért fáj, mert nem így képzelted, de sajnos ezt el kell engedni, mert csak saját magadat keseríted tovább.
2021. nov. 16. 08:57
 18/20 anonim ***** válasza:
81%
A 16os pontosan ugyanazt írta amit én is gondolok. Lehet hogy ósszehasonlítják a gyerekeket, de te sem vagy semmi a teóriáddal hogy miattad vállaltak második gyereket.
2021. nov. 16. 08:58
 19/20 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező szerintem itt te vagy az, aki versenyzik.

Nem örülnek... Honnan tudod, hogy nem örülnek. Mit vársz, mit csináljanak?

Csak azért lett második gyerekük...

Nekem egyből neki nehezen jött össze...

Szerintem állj le a dicsekedéssel és akkor senki sem fogja azt érezni, hogy meg kell magát védenie.

Amúgy te örülsz az ő sikereiknek? Mert írásod alapján te sem.

Cumi témára annyit, hogy az én gyerekeim sem cumiztak és akkor még nem volt más unoka, mégis állandóan a cumival voltak elfoglalva. Sokaknak a cumi egy tartozék a baba látványhoz. Letudtuk annyival, hogy nem igényli a gyerek és legalább nem kell szenvedni, hogy leszokhassuk róla. Ennyi.

2021. nov. 16. 09:13
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért te sem vagy semmi, Kérdező! Belőled árad rendesen a ki ha nem én vibes: "mi nem 'tömtük' be a száját, hogy csend legyen", na meg ez: "Megszületett a fiam, nem a kislány volt a 'legkisebb' unoka, gyorsan, össze kellett hozni 40+ évesen még egy gyereket" - persze, nyilván csakis miattatok vállaltak mások gyereket. Nevetséges az egész pereputty, téged is beleértve.
2021. nov. 16. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!