Mitől lehet ennyire nyűgös állandóan? Életkori sajátosság?
1 éves lányom az utóbbi időben sokszor kibírhatatlanul nyűgös, a legapróbb dolgokért hisztizik, nyavalyog. Sokszor jól eljátszik magában, ha foglalkozom vele, akkor is jó a kedve, de amint más dolgom van, vagy nem az van, amit ő akar, vagy pl megbotlik, lehuppan a fenekére (akár szőnyegre, tehát tuti nem üti meg magát), képes öklendezésig hisztizni. Tépi a ruhámat, csimpaszkodik rám, taszigál... nagyon idegőrlő, nehezen viselem már, főleg, amikor kora reggel már ezzel kezd, és tudom, hogy az egész nap egy nagy rinyatenger lesz...
Könnyebb lenne, ha megérthetném, mi a baj. Fogai is jönnek lassan, nyilván az is fáj neki, ha vigasztalhatatlanul sír, akkor tudom, hogy az a baj, és akkor kezelem is neki, ami javít rajta. De amikor nem a foga, akkor mi? Idegrendszeri fejlődés? Mozgásfejlődés? Már önállóan jár, de nem 100%-ig stabil. Csomó mindent megért, utánoz, nagyon okos, figyel.
Rettentő akaratos, hozzá viszont érzékeny is.
Más gyerekének is volt ilyen időszaka? Dackorszak előszobája?
Nálunk is vannak ilyen napok. Én sem tudom mihez kötni, szerintem ez életkori dolog. Fejlődik. Rájön, hogy nem mindig az van, amit szeretne, és ez zavarja. Tenne ellene, de nem tud, és frusztrálódik. Plusz gondolom szepa is van némileg, nálunk legalábbis mintha lenne valami. Esetleg beszédfejlődés lehet még, nálunk próbálkozik, de nem nagyon megy még a dolog.
Türelem és kitartást. Jobbat nem tudsz tenni :)
Unokaöcsém már lassan 3 és fél éves és még mindig ezt csinálja, elesik, ordít, ráadásul jó sokszor esik el.
1 évesnél ez még megbocsájtható szerintem, viseld el!
Köszönöm szépen!
Nem az eleséssel van baj, persze, megijed, a pici puffanás is fájhat neki, stb
Hanem a látszólag teljesen indokolatlan nyavalygást nem értem. De valószínű a fejlődés az oka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!