Minden nagymama betegesem rajong az első unokáért?
Megszületett a bátyam gyereke, mosr 2 éves aranyos de nagyon hisztis kislány.
Azóta anyám megtestesíti mindazt amitől falra mászok. Már már beteg ez szerintem de mondjátok meg ti.
1. Másról se lehet veke beszélni csak a gyerekről
2. Állandóan gügyög affektál a gyereknek..de ne azt a normális szintent képzeljétek el hanem amire mar igy nézel hogy atyavilág.
3. Elhalmozza ajándékokkal, már nem lehet hova tenni (1.5 éves a gyerek könyörgöm)
4. Amikor az egész család covidos volt apám is énis brutál rosszul voltunk csak az érdekelte hogy a kislánynak lement ea hőemelkedése.
5. Mindent megenged neki
6. Mindent ki tudsz hisztizni a hisztinek állandóan teret enged
7. Az egész család az 1.5 éveshez kell hogy alkalmazkodjon. Pl ha valami bent alszik a hálóban, de a kislány tévézni akar a hálóban (másik 3 tv nem jó) akkor anyám leszarja h alszik ott valaki, akkor bemennek es tévéznek. Ez csak egy példa az ezerből.
8. A gyerek személyisége folyamatosan torzul. Egy hiszterika, minden meg van neki engedve. Nem lehet emberek közé engedni, nem fogad szót senkinek pedig nagyon jol erti amit mondunk neki.
Tudtam hogy nagyon fogja szeretni az unokát, de hoás sincs a világon azt egyszerűen nem értem.
Mindig nagyon felnéztem anyámra, de ez amit művel szerintem túlzás. Vagy nem?
Szülők: hát maradjunk annyiban hogy most készülök a gyerekvallalásra de semmit se csinálnék utánuk... viszont a nagymama a legrosszabb.
Vagy ez normális? Ne kövezzetej meg ha igen csak mashol is van a családban kisgyerek és náluk nem tapasztaltam ezt az őrületet.
Köszönöm a normális válaszokat!
9 es. Ez a kislány szinte minden heten ott van napokra a nagymamánál és a szülei azt mondják nem lehet utána otthon se bírni vele 1-2 napig.
Szerintem itt túltolja a nagyi.
Nálunk is hasonló az alapfelállás, csak a hozzáállás más: unokaöcsém lassan 2 éves, mondjuk ő még elég jó természetű, a szülei csinálnak pár fura dolgot de alapvetően jól nevelik (mondjuk már rég is elvárták hogy mindenki hozzájuk alkalmazkodjon, gyerek előtt is, meg annyira nem figyelik más igényeit, ezért se vagyunk közeli kapcsolatban :D).
Anyum kb az első 1 évben volt nagyon oda ezért az első unokáért, de akkor sem annyira ahogy te leírod. Persze néha ömleng róla amikor beszélünk, de egyébként tényleg ügyes kisgyerek, és nem viszi túlzásba, ennyi belefér egy nagymamától. :D Amikor rosszat csinál nagy ritkán, óvatosan neveli (ő és az anyja is pedagógusok).
Mondjuk az ajándékhalmozás az nála is jelen van, mindig vinni KELL valami ajándékot, még ha nem is tudnak mozdulni tőle, akkor is. :D
Lassan megérkezik a mi gyerekünk is, de úgy veszem észre hogy ugyanolyan lelkes iránta, sőt egyébként nekem, a lányának sok jó tanácsot ad, ezért meghittebb lehet neki egy a 2. unoka, mégis a lánya az anyja.
Ja és anyumnak van bőven élete az unoka mellett is, hobbijai, kutyája, és újabban sógornőmmel is sokat programoznak, szóval ja, ami nálatok megy, az már sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!