Ha egy baba minden nap találkozik és kb 2 órát együtt van a nagymamával, mennyire fog kötődni?
Fél éves, első babám, anyós pár méterre lakik és minden nap jön látogatóba.
Kicsit úgy érzem, mintha versengeni akarna, ma pl forgásnál beütötte kicsit a buksiját a fiam, nyúltam érte, de ő gyorsabb volt és felvette. Fura volt...
Pár hete dél körül jött, a kisfiam épp aludt.
Azt mondta, h biztosan direkt altattam el, mert tudtam, h jönni fog délben, mert félek attól, h őt jobban fogja szeretni.
Azt hittem elájulok...
Persze megbeszéltük utána, mert én nem vettem viccesre, de ő állította, h csak viccelődött.
Egyébként nagyon jó a kapcsolatunk, annak is nagyon örülök, h így szereti, de bután hangzik tudom, de én szeretnék az első lenni.
Én szeretnék segiteni, ha megüti magát, ha bajban van.
Már rémeket látok, h egy évesen hozzá fut, ha elesik.. :/
Valakinek tapasztalat?
Lehet, h nekünk is jót tenne egy költözés...
még ha csak pár km-el is arrébb, h ne tudjon így jönni, mintha együtt laknánk.
Remélem, h igazad lesz . Köszönöm a választ 🙂
A fiam első születésnapjáig szomszédok voltunk anyuékkal. Nagyon kötődik hozzájuk, és nagyon örülök hogy így van. De ne izgulj sosem leszel második. Ha ott a nagyi vagy bárki más akit szeret, akkor sokszor azért figyelnek rájuk jobban mert érdekesek és nem látják őket a nap 24 órájában.
Nekem az volt mindig a pihenés ha a Nagyiékkal lehetünk mert akkor a fiam tojik rám. Egyébként pedig egész nap a fenekemben van. Viszont a nagyszülők csak játszanak nem mosogatnak vagy főznek olyankor hanem 100%-os a figyelmük és ezt a gyerek élvezi. Én nyilván itthon ezt nem tehetem meg állandóan, hogy csak rá figyeljek.
Itt a te önbizalmaddal van probléma, és ezt meg kellene oldanod. A gyerekeknek mindig te leszel az anyja. És ha jó anyja vagy, nem lesz semmi gond. A probléma, hogy nem vagy biztos benne hogy jó anya vagy. Igazából senki nem az. De meg kell próbálni.
Én örülök, ha szereti a nagyiját.
Mi közvetlen szomszédok voltunk anyósommal. A gyerekeket nagyon szerette, sokat találkoztak, mi viszont nem jöttünk ki jól. Azt csinálta ő is mint a te anyósod. Nevelni mellette képtelenség volt a fiúkat. Rohant mikor 1 nyekkjüket meghallotta. Folyton csábította őket. A férjem nehezítette a dolgot, nem állt ki mellettem. Mindig én voltam a gonosz, mert én fegyelmeztem a gyerekeket, ha kellett, de felesleges volt, mert anyós megjelent és megvigasztalta őket. 6 éves volt a nagyobbik fiam, amikor egyszer komolyan elém állt, és közölte, hogy ő mámat szereti a világon a legjobban. Nagyon nagyon rosszul esett. És még csak veszekedni sem veszekedtünk akkor, csak úgy random elém állt. Mondtam neki, hogy hát én szültem, én őt szeretem a világon a legjobban, talán neki is engem kellene. Ő csak állította, hogy a mamát szereti a világon a legjobban. :(
Azóta anyósom meghalt, de a nagyobbik fiamnak gyakran eszébe jut. Most 9 éves a nagyobbik. A kisebbik 7, ő nem volt mamás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!