3 hónapos babát vinnétek 2 órás útra?
3 hónapos lesz a babánk mikor lesz egy mikulas unnepség, kis gyerekes családoknak. Sajnos 2 órányira lesz tőlünk az a hely ahol rendezik.
Ti vinnétek az ilyen idős babátokat társaságba? Neki még nem sokat mond az a dolog hogy mikulás de azt észrevettem hogy ha megyünk valahova pl vásárolni akkor szeret a babakocsiból nézelődni, nagyon érdeklődik hogy mi történik körülötte.
Elso gyerek, nincs nagyobb testver.
Jo lenne mas magyar csaladokkal talalkozni. Most a covid miatt nem volt semmi kozel 2 eve meg amugy sem volt gyerekunk, igy kb kimaradtam az ilyen dolgokbol mert az itt elo magyarok csak a csaladoknak szerveznek programokat es a resztvevo csaladokat is csak mas csaladokkal valo baratkozas erdekli. Aki gyerek nelkul megy azon a legtobben keresztul neznek :D
Parom nem tarsasagi ember ugyhogy o alapbol leszavaz minden ilyen dolgot, ezert gondoltam megkerdezem itt hogy ilyen esetben ti mennetek e.
Tehát igazán csak te akarnál menni..😞
De őszintén így még inkább nemet mondanék az útra,ha én lennék ilyen helyzetben.Se a párod,se a csecsemőd nem élvezné igazán ezt,úgyhogy megpróbálnék inkább baba-apa barátabb programot találni ha mindenképpen akartok valamit csinálni,vagy együtt hagynám őket akkor és mennék én.De azt mondod,hogy családi program,és úgy nem jó... :D
Kis gyerekekkel (2-3 év) már csak-csak el lehet menni gond nélkül ilyenekre,de picikkel elég kötött hogy hová és mennyi időre sikerül menni,főleg ha szoptatott baba,ugye akkor vele félre kell ülni,miattad is,mert ott tejkatasztrófa van ha nem ürül megfelelően a mell sem.Mint mondtam,sírás lenne a vége így vagy úgy a baba részéről,az meg felhúzná az ezek szerint amúgy sem nagyon menni akaró apukát,és a te kedvedet is hamar elvenné.
Mindkét válladon lenne egy könnyező harcos,ez elég katasztrofálisnak ígérkezik 🤣
Ilyen piciket állatkertbe,vadasparkba,sőt még játszótérre se nagyon tudod vinni.Magaddal oda ahová muszáj,még talán baba úszásra be tudtok iratkozni,baba-mama torna,ilyesmiket tudtok csinálni,de extrémebb helyekre menni macerás.(főleg az apákkal)
Egy másik kérdésnél meg begyöpösödött penészvirágnak nevezték azt, akik ennél kisebb babával inkább kihagyta a nyaralást (repülőút) 😂
Nyugodtan menj ha szeretnél, ne idegenek véleménye döntse el mit csinálj. Itt nem számít mekkora hülyeséget mond valaki, csak az a lényeg, hogy ellent mondjon a kérdezőnek...
Az én fiam is 3 hónapos lesz nemsokára, őszintén nem tudom elképzelni, hogy elinduljak vele egy 2 órás útra, majd mikulás ünnepségre, majd vissza. Az enyémmel egy bevásárlást nem lehet úgy lerendezni, hogy ne üvöltsön, ergo még boltba sem viszem egyelőre. De ez az én fiam. Szóval arra a kérdésre, hogy én vinném e: nem. Kicsi, semmire nem fog emlékezni, lehet végigüvölti az egészet és 10 perc után mehettek haza. Inkább vinném ki egy karácsonyi vásárba babakocsival, ami ki van díszítve vagy a feldíszített várost és kirakatokat nézegetni, aztán ha megunja, hazamegyünk.
Meg a másik dolog, hogy igazából itt csak te szeretnél menni. Sem a baba sem a férjed nem élvezné, csak te. Értem én, hogy magyar szót akarsz hallani és magyarokkal találkozni, de akkor menj egyedül.
"Aki gyerek nelkul megy azon a legtobben keresztul neznek :D" Mondjuk ilyen emberek közé én nem is szívesen mennék, ahol csak akkor néznek valamibe, ha ott a családom is.
De ez csak az én véleményem, egy a sok közül. Úgy is nektek kell ezt eldönteni, gondolom nem vadidegen emberekre fogsz hallgatni, hogy menjetek vagy sem.
Az út hossza nem gond, már fiatalabb babával is utaztunk haza anyuékhoz, akik két órára laknak tőlünk. Simán bírja, arra meg majd ráálltok, hogy kinek mikor mi és hogyan kényelmes. Mi általában eszünk, büfizünk indulás előtt, az utat pedig úgy végigalussza, mint a bunda. Vagyis az utazást az ő napirendjéhez igazítjuk, így tökéletes, mert mire a mamáékhoz érünk és letesszük hordozóstól, pont elkezd ébredezni és aktív egy pár órát. A mamáék is boldogok, mert akkor rögtön lehet neki gagyogni. :D
Egy mikulás ünnepség miatt őszintén szólva én nem autóznék ennyit, de igazából antiszocc vagyok és semmi kedvem ilyen események miatt hurcibálni a babánkat, így az én véleményem talán nem is mérvadó. :D
Itt nem arról van szó,hogy ellent akar bárki is mondani a kérdezőnek.Egyszerűen értelmetlen egy olyan 2 óra oda-2 óra vissza (+ ott töltött idő) ünnepségre elcipelni egy 3 hónapos babát amin rohadtul nem fogja jól érezni magát.Nincs erre szüksége.
Ráadásul a kérdező maga mondta,hogy apuka se menne szívesen.Egyedül anyuka akar menni,akkor mi a kérdés?
Vagy elmennek annak tudatában,hogy ezt élvezni senki nem fogja rajta kívül,vagy nem mennek,de akkor meg anyuka lesz megsértődve,hogy gyerek mellett semmit nem lehet apuka meg nem hajlandó kimozdulni sehová.
Be beszélheted magadnak az ellenkezőjét,de a baba se élvezi,tényleg.Hát mit csinál ott? Le se teheted a többi gyerek közé mert láb alá teszed,ha leteszed az autós ülésben az kényelmetlen mert már előtte 2 órát benne gubbasztott,inni-enni semmiből nem kaphat mert kicsi,a többi gyerekkel játszani nem tud semmit,ha szabadtéri akkor be van gyűrve minden vastag ruhába amiben mozogni is alig tud,ha bent van tuti valami idétlen karácsonyi manó ruhába lenne tuszkolva mint a többi gyerek (bár ez még a legkevesebb).De izgi..
Tényleg,ez abszolút nyűg mindenkinek egy bögre forralt borért cserébe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!