Nem unatkoztok otthon?
Megkérdezhetem, miért kell otthon ülnöd vele? Miért szorultatok a lakásba?
Én úgy csinálom, hogy délelőtt, főzés ez+az, bevásárlás, aztán délután séta, "csavargás". 1-1 óra, de teljesen felüdít, hogy felnőttek is vannak körülöttem.
Én már nagyon várom azt a napot, amikor végre elmondhatom, hogy ma úgy unatkozom. Valószínűleg évtizedek múlva jön el...
2 gyerekes anyuka+feleség+takarítónő+szakács stb.
Az én kisfiam még csak 3 hónapos, de még egyszer sem tudtam azt mondani, hogy unatkozom. Nem túl nagy az alvásigénye, úgyhogy abban a 3/4 órában, amíg alszik gyors megcsinálom a dolgom, mert amikor ébren van legtöbbször kommunikálok vele, de van hogy még akkor is csinálom a dolgom. És van barátnőm is akivel sűrűn találkozunk együtt megyünk sétálni a két picurral.
Szóval én egyáltalán nem unatkozok.
Fúúú... 14 hónapos a lányom és vagy 3 hónapja érzem azt, hogy elegem van a monoton napokból.
Ilyenkor nyakamba kapom a gyereket, megyünk világgá. Vagy sétálunk, vagy találkozunk másik kisgyerekes anyukával. De azért elég sok a dolgom, kert, háztartás, gyerek, a klasszikus unatkozás nem létezik, de ahogy írták is előttem, elegem van a mindennapos mókuskerékből, mert dögunalom.
Fő bajom, hogy az agyam nincs kihasználva, úgyhogy most nekilátok vállalkozni. Jó meló, pedig csak a tervezésnél tartok. Elmúlik tőle az unalom.
Menj sétálni akár kertes akár panellakásotok van. Beszélgess az ismerősökkel, a boltossal, kommunikálj. Keress más anyukákat.
És igen, néha szólj a bébiszitternek és lógj meg 1-2 órára. Én is így szoktam, anyós imádja az ilyen napjaimat, kedvére unokázhat :-)
Valóban monoton lehet egy nap, hogy szinte azonos napirenddel mindig ugyanazt csináljátok, de a gyerekek minden nap ahogy nőnek, fejlődnek csinálnak valami újat, aminek meg lehet örülni, és ezek az apró pici örömök teszik mássá a mindennapokat. én nem unatkozom, és nem érzem magam bezárva.
8 hónapos ikrek anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!