Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kezeljem jól így a hisztit?

Hogy kezeljem jól így a hisztit?

Figyelt kérdés

Kislányom 1 éves múlt és rettenetesen hisztis lett. Képes akár fél órát is ordítani, néha azt hiszem abba sem hagyja soha, mert néha szinte sírógörcsöt kap. Én úgy érzem tudnám kezelni, nagy a tűrőképességem, szoktam sírni hagyni, vagy higgadtan próbálok beszélni vele hogy hagyja abba. DE: az a gond, hogy a férjem a házban alattunk dolgozik, így lehallatszik a sírás hozzá. Ő meg nem bírja elviselni hogy az ő édes kislánya sír, biztosan baja esett, és egyből rohan, hogy mi történt. Ilyenkor persze egyből megy ölbe, és mintha mi sem történt volna. Ettől viszont már kivagyok, mert hiába magyarázom el neki hogy ezzel mindent elront, azt hiszi hogy ezzel kínzom a gyereket. Egyszerűen hiába mondom neki hogy ne járkáljon fel, hagyjon minket nyugton.

Mit tudok kezdeni egy ilyen értetlen férjjel?

2010. szept. 3. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Lehet, hogy pont ezért csinálja, mert tudja, hogy az apja ott van lennt, sírhat hiszen úgyis feljön és Apu mindent elintéz.
2010. szept. 3. 17:18
 2/6 anonim ***** válasza:
47%
Úgy látom, igazából nem is a hiszti kezelésével van baj (azt nagyon jól csinálod, hogy nem engedsz a kicsinek), hanem a férjeddel... Eréllyel, türelemmel, következetességgel és sok-sok beszélgetéssel kell őt rávezetni arra, hogy amit csinál, azzal a lehető legrosszabbat teszi a gyermeketekkel.
2010. szept. 3. 17:59
 3/6 anonim ***** válasza:
63%
1-2 napra cseréljetek helyet, és majd akkor átgondolja
2010. szept. 3. 18:29
 4/6 A kérdező kommentje:

Tényleg, lehet hogy a férjek kategóriába kellett volna írni a kérdést. (ha lenne ilyen kategória)

Csak úgy félek hogy így elkényeztetett, örök hisztis gyerek lesz.

2010. szept. 3. 18:36
 5/6 anonim ***** válasza:
64%

zárd be az ajtót kulcsra és hagyd benne a kulcsot a zárban, akkor nem tud bemenni. :)

a másik , komolyabb tanácsom: ne hagyd sírni fél órát- ez mg nem az a hiszti. hisztinek hiszti, de nem olyan szinten tudatos, hogy le tudná magát állítani, nagyrészt tömény frusztráció. inkább próbáld meg elterelni a figyelmét valami "nagyon " érdekessel. 1 éves korban még simán lehet (később is előfordul, csak akkor már jóval nehezebb) :) Az apjával meg olvastass el valami szakirodalmat a témában.

21 hónapos kislány anyukája

2010. szept. 3. 19:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Ajjaj, pont én is ma borultam ki ugyanezen!! Az én férjem is ugyanezt csinálja, állandó vitáink vannak ezen. Nem tudok semmi okosat mondani, de együttérzek:(((
2010. szept. 3. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!