1 évesnél hogy kezeljem a hisztit? És mit tegyek, a tiltáson csak nevet? -pedig érti.
Hagyd figyelmen kívül. Nem egyszerű, nem könnyű, de ha azt látja, hogy x ideig hisztizik, és az lesz, amit ő akar, onnantól már vesztettél.
Ha valamit szépen kér, és rendesen meg tudtok egyezni, csak azt kapja, azonkívül pedig pont, és tartsd magad keményen. Ha egyezségre hajlamos, (igen, már velük is lehet ám alkudni!) akkor próbáljatok megegyezni,, ha összejön, akkor nyert ügyed van. Ha nem, akkor hisztizzen csak, előbb-utóbb rájön, hogy nem ér vele el célt. Sőt, ha nagyon hisztizik, akkor inkább tegyél pont ellenkezőleg, mint ahogy ő akarja. Te vagy a szülő, ne a gyerek irányítson, mert onnantól elszabadul a pokol...
szia, nemrégiben válaszoltam egy hasonló kérdésre, ha megengeded, bemásolom ide, amit oda írtam. :)
"szia, amit én csinálok: én soha nem hagytam figyelmen kívül ennyi idősen a hisztit. és miért: mert 1 évesen a gyerek nem azért hisztizik hogy tudatosan ellenszegüljön, manipuláljon. érvényesíteni akarja az akaratát, ez rendben, egy kisgyerek átlagosan 1 éves kora körül kezd igen makaccsá válni, és ez jól van így, ez a természetes fejlődés része. de pont mivel nem tudatos a dolog, ezért igenis jó 1 mondatban egyszerűen elmondani, nyugodtan, nem idegből, hogy az adott dolgot miért nem lehet, pl. nem mehetsz le ott egyedül, mert leesel és megütöd magad. ezt ha nem is érti tökéletesen, de legalább kapott vmi magyarázatot, nem csak egy "nem szabadot", azzal ugyan mit tud kezdeni? így meg szépen lassan (gyorsan) megtanulja, hogy amit anya úgy mond hogy sajnos nem mert....ott van valami ok is, nem csak szimpla szívatásról van szó. a gyerek nem hülye, a gyerek nagyon hamar megtanul mindent, amit elmondanak neki. aki állandóan csak azt hallja, hogy nem szabad! meg jól van, hisztizz csak, majd abbahygod, az hogy fogja megtanulni, mit miért nem szabad? én sokszor olvasom, és nagyon csodálkozom, hogy 2 éves gyerekek ezt meg azt csinlnak, értsd ami veszélyes, az enyém már 15-16 hósan sem csinált semmit ami veszélyes (konnektro, tűzhely stb). vélhetőleg azért mert ha kellett 100x elhoztam onnan, elmondtam hogy miért nem szabad. ha kellett eltereltem a figyelmét valami nagyon érdekessel. ha valamivel játszott volna, amit nem szabad, akkor elvettem, elmondtam miért nem, és adtam helyette valami veszélytelen de érdekes dolgot. így nagyon hamar megtanulta, mi merre hány méter, hamar tisztába jött azzal, mi az ami saját jól felfogott érdekében nem ajánlott csinálni. egy idő után már elég volt csak annyit mondani, én azt nem tenném a helyedben édeske, mert leesel/megütöd magad stb. ez a fajta megközelítés sokkal nehezebb, több türelmet kíván , mint átlépni a gyereken ha hisztizik, de ezerszer jobban megéri. tévedések elkerülése végett, a kislányom abszolút nem az a típus, akinek megalszik a szájában a tej, 1 éves kora körül az ezerszemű is kínban lett volna a felügyeletével...
ez csak az én véleményem, akinek nem tetszik nyugodtan pontozzon le, vitatkozni nem szeretnék senkivel .
2,5 éves kislány édesanyja és 15 hetes km"
és ami még eszembe jutott, amit nem írtam ide: hogy persze hogy érti a tiltást, és persze hogy letojja! téged érdekelne a helyében? pont ezért kell mindig, minden áldott alkalommal, ha kell 800x, elvinni onnan, elmondani, mindig-mindig, akkor fogja megtanulni, hogy mi van. ha ezek nincsenek meg, akkor nyilván megteheti, hogy csak úgy kiröhög. és mindig komolyan kell mondani amit nem szabad, a rimánkodó, kérlelő hangnemet el kell felejteni. Sőt, én sokszor úgy mondtam neki, hogy nem, édeském, ezt nem piszkáljuk mert, nem úgy hogy azt ne piszkáld légyszi... szóval így kijelentettem neki, hogy nem és pont. mondjuk mi alapesetben sokat mókáztunk, nevetgéltünk mindig is, szóval pontosan értette a hangomból meg az arckifejezésemből, hogy anya most bekeményített és komolyan gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!