Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S! Milyen ételek adhatóa...

S. O. S! Milyen ételek adhatóak, illetve mit kerüljek 13 hónapos lázas, hasmenéses kislányomnál?

Figyelt kérdés
Itt olvasgattam egy kicsit a válaszokban,és azt írták,hogy a tejet,tejterméket kerülni kéne. Basszus tegnap egy csomó joghurtot evett tejbegrízzel,és akkor az is jól meghajtotta,mi? :( Éjjel is 3-szor volt neki hasmenése,és lassan felkel,és nagyon remélem,hogy fog valamit enni.. Na de mit adjak neki? Tápszert evett reggel banánnal,de a főzelék,és a vacsi kimaradt... Sokat itatom. Tegnap kezdődött a hasmenése.. A láza viszont két napja.
2010. szept. 3. 07:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az alma és a banán fog! Igen a tejtermékek azok lazítják a székletet!!!!! Meg a barack is, szilva is és hasonlók! Adj neki főtt krumplit és lehet kapnia HIPP-nek valami répás 200-as számmal jelölt italt, az is jó! Meg esetleg normaflore
2010. szept. 3. 07:44
 2/11 anonim ***** válasza:

Az amit az első irt és még

ROPI V. KISPEREC ÉS TEA!

lássa doki is!!

2010. szept. 3. 07:47
 3/11 anonim ***** válasza:

Hipp ORS 200 répa ital-t irta .

2. v.

2010. szept. 3. 07:47
 4/11 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!

Közben már felkelt a kislányom,és elkezdtem neki adni banánt.

Dokinál voltunk mikor elkezdődött a láza. Azt mondta,hogy egy kicsit piros a torka,de lehet valami vírus is.

Egyenlőre nem kapott mást,mint lázcsillapítókat (amit a doki felírt,plussz másokat is). Viszont azt mondta,hogy ha nem múlik el a láz,akkor antibiotikumot kell majd anunk neki. Hasmenése akkor még nem volt,de mondta,hogy várható lesz,és hát sajnos jött is... :( Sajnos ma pont elutazik a doktornőnk,de mondta,hogy hívjam nyugodtan bármi van.

Még egy kérdés.. Banánból mennyit kéne megennie,hogy elvileg legyen is a szervezetében valami...? Lassan elfogy egy 1/2,de örülnék ha megenné mmindet,mert az is csak olyan 120 gramm körüli mennyiség...

2010. szept. 3. 07:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia.Az en lanyom meg nem volt egy eves 11 hos volt mikor ilyen baja volt.nekunk a doki a bananos rizs levet mondta hogy igya par hetig tej hellyett es a tejes dolgokat hanyagoljuk mig jobban lesz.Egy marek rizset megfozol vizben es amilyen surun akarod leturmixolod es teszel bele banant is es azt igya tej hellyett.Adhatsz neki sok sok teat.kenyeret,en sok csirkehusos zoldseg levest adtam neki (vagyis ebedre azt ette vagy itta mert nem volt hajlando kanallal enni csak mindent ivott.azt is jol leturmixoltam olyan surure amilyenre csak lehetett es megitta.
2010. szept. 3. 08:02
 6/11 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok.

Gyumolcsot alma es amit meg irtak.De dokihoz azert vidd el.2 eves kislany anyuja.Jobbulast kivanok!!!

2010. szept. 3. 08:03
 7/11 anonim ***** válasza:
J meg fott krumplit is adhatsz neki ha szereti csak ugy eszegetni .megint en voltam.:)
2010. szept. 3. 08:04
 8/11 anonim ***** válasza:

2.és 3. vagyok

igen megehet egy egész banánt. -egy éves kor alatt ehet csak felet-

2010. szept. 3. 08:05
 9/11 anonim ***** válasza:

szia!

az én kicsim is 13 hós és amikor olyan 8 hós volt, akkor volt uilyen beteg.

Hasmenésre kellene neki valami, mi smecta port kaptunk, fel kellett oldani és nagyon bevált. Ez mellé normaflore-t nyugodtan adhatsz, mert az a pocinak nagyon jó és nem kifejezetten gyógyszer, aztán én nem nagyon banánoznék, csak krumpli, alma, keksz, amíg meg nem nyugszik a kispocakja.

A mennyiségről, hát szerintem nem kívánnak valami túl sokat ilyenkor, szerintem nem kell aggódni, ha keveset eszik, a lényeg, hogy sokszor kínáld meg inkább, mint egyszerre többet. Szerintem, ha fél banán lecsúszott, akkor az most elég ha nem kíván többet, de viszonylag hamar próbáld egy kis krumplival is megkínálni, mert a krumpli a legeslegjobb ilyenkor, ugyanis pucol és laktat is. Sózd meg nyugodtan, mivel hasmenéskor kimennek a sók a

szervezetből és azt pótolni kell, és rengeteg tea, víz, folyadék!

Remélem segítettem valamit!:)

Jobbulást a kislányodnak.

....mi pedig náthásak vagyunk....

2010. szept. 3. 08:06
 10/11 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon szépen köszönöm a további jó tanácsaitokat!

Sajnos csak egy 1/2 banánt sikerült megennie,hiába próbáltam én még kézzel a szájába tenni.. Csak annyit volt hajlandó megenni,amit ő saját kézből majszolt..

Smectát már én is elővettem,meg megnéztem neten,hogy mennyit lehet adni belőle,és hogy..,meg tegnap estétől kap pro+kid nevezetű gyógyászati célra szánt tápszert,amiből 3 g-ot kellett hozzákeverni vízhez. Ez is a gyomorhelyreállítására szolgál. A doki ajánlotta,mikor ott voltunk,mert mondtam,hogy szerintem a pocija is fáj,mert álmában húzkodja felfelé a lábát,és úgy alszik... Akkor még nem is volt hasmenése szegénykémnek.. Viszont a kedve az most szupi. Itt zongizik mellettem,és vagánykodik,hogy ő milyen ügyes. Úgyhogy szerencsére ezzel nincs probléma.. Húúú...most úgy látom támadni készül.. :)

2010. szept. 3. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!