SOS kisfiam nagyon beteg, ilyen még nem volt. Aki már tul van ilyen magas lázas-hasmenéses viruson irjon?!
14hós, éjjel láza lett 39 és nagyon hasmenéses...ma egész nap szintén, láz popsiban 39,7(levonás nélkül)ez volt a legmagasabb.hivtam az ügyeletet de azt mondták h igazábol bevihetem ha gondolom,de csak azt tudják elmondani amit itt telefonon is. diétázás, sok folyadék, lázcsillapitás,hűtő-fürdő. valsz virus, remélhetőleg hamar átmegy rajta. holnap vigyem körzetishez. nagyon aggodom. vettem 2féle lázcsillapitot. az van ráirva ugye h 6óránként lehet. de sajnos 2ora mulva ujra igy az egekben a láza. ekkor adok másik fajtát, igy mondta a doki.különböző hatoanyag mehet gyakrabban...
ezt csak tul kell vészelni? ti is ilyen kétségbeesettek voltatok?
39 fok feletti láznál? Hogy ne lettem volna ideges főleg a pici gyerek alig 1 éves.
Milyen orvos volt aki azt mondta ,majd elmúlik?
Bocs ,de más orvos nincs a közelbe ,,maszek? Kb 5-6 ezer egy vizit,de nehogy éjjelre baj legyen.
Rendszeresen itasd, ha nem hányja ki, akkor jó. Rendszeresen csippents össze a bőrt a kezén, hasán, ha nagyon ráncolódik, akkor kezd kiszáradni.
A hűtőfürdő is segíthet, vagyis 38 fokos vízbe teszed a picit, és kicsit hűtesz a vízen, kb. 36-35 fokig, és hadd játsszon benne kicsit.
Nekem is váltva kellett adni a lázcsillapítót.
Az a legjobb, ha ilyenkor jól kialussza magát, és közben megizzad.
Ha picit se megy lejjebb a láza, furán viselkedik, lázgörcsöt kap, stb, azonnal hívj orvost.
A vírusfertőzések járhatnak nagyon magas lázzal, semmi se viszi le egy napig, de három nap múlva már kutya bajuk.
Hasfogót még ne adj neki, az a jó, ha gyorsan kiürül, aminek ki kell.
Üdv
Én 14 vagyok.
Azt tudom ajánlani,hogy ha fölmegy a láza vizezz be egy törölközőt, és terítsd rá prizniceld.Nekem bárányhimlőm volt ottis a priznic segített ugyanis a lázcsillapító hatott egy pár órát.Adj neki c vitamint,hogy könnyebben legyűrje a betegséget. Sztem max 38,5 fokig hagyd felmenni a lázát mert végülis az öli a bacikat.Remélem segítettem nektek.Tehát mondom c vitamin folyadék priznic gyerekorvos meg lássa ha van rá mód.Az enyém például azt akarta,hogy bárányhimlővel lázasan menjek el fertőzni a többieket.szval folyadék c vitamin narancs priznic ha már nem szabad lázcsillapítót orvos pedig mindenképp lássa.Ja és ne aggódj:)
Én is baromira pánikoltam, 3-szor is hívtam az ügyeletet, de szerencsére segítőkész volt a doki. 39,5 volt a láza estére ment fel ennyire, kb. 1 éves lehetett akkor. Azt sem tudtam, mihez nyúljak. Szerencsére van itthon 2 féle lázcsillapító mindig és hatott is, de csak a 2. fajta beadása után. Smectát javasolt a doki, meg Sodioralt, ezeket meg is vetettem még este a párommal, bár egyiket sem itta meg a kisfiam. Másnap volt egy kis hasmenése, 4 kakis pelus (de máskor is volt már ennyi egy nap) szóval nem volt durva. Levittem én is a dokihoz, kaptunk valami kanalas orvosságot, azt beszedte, de már 3. nap szinte semmi baja sem volt, kis hőemelkedés, de estére már az sem. Kb. 3 napig tartott nála.
Nekem is mondta az ügyeletes, hogy ha nem mozdul a láza, hűtőfürdőzzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!