Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány évesen lett saját lakásot...

Hány évesen lett saját lakásotok? Mi most albiban vagyunk, kisfiunk 1,5 éves. De most hazapakolunk anyáékhoz, mert ott bírunk félre tenni.

Figyelt kérdés
2010. szept. 2. 22:24
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Én 28 vagyok, a párom 32. Van kertes házunk, minimális hitellel vettük két éve. Viszont a válság miatt felújításra nem jutott, így szülőknél lakunk, külön házrészben, mivel hatalmas a ház.

Vitába szállnék a fentivel: szülőkel lakni nem rossz, ugyan vannak nehézségek, de nagyon sok a pozitívuma: megszokja a pici az embereket, valaki mindig ráér játszani vele, nem igényel félnapos szervezést, hogy elszaladj a boltba vagy fodrászhoz, esetleg az uraddal este moziba. MEhet egybe a kaja főzés, ami könnyebb mindenkinek és olcsóbb is.

Jól teszitek, hidd el, jó döntés volt! LEsznek nagyon nehéz napok is, de jól kijöttök nagy súrlódások nem lesznek:-)

2010. szept. 2. 22:39
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

27/30 évesen lett saját, illetve majd 25 év múlva lesz saját. Dupla annyi a lakáshitel, mint az albi :((

Ha előre tudjuk, inkább maradunk albiban. Szülőkhöz mi nem tudunk menni , hogy spóroljunk, pedig mennénk!!!!

(Az egyikük nem tartja egészségesnek, a másikuknál meg nem férnénk, meg anyósékhoz inkább nem mennék amúgy sem :D

2010. szept. 2. 22:39
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

Abban az esetben, ha havi 90.000 ft-ot tesztek félre - albérlet cca. 60 e ft + a rezsi, ami most ugye kevesebb, ez legyen 90 e ft.

Ebben az esetben jó 9 évig kell havi 90 e ft-ot félretennetek.

Kiszámoltad ezt már?

2010. szept. 2. 22:44
 14/40 A kérdező kommentje:
22.44-es. nem anyáéknál akarjuk a lakásra összegyűjteni, csak valamennyit, ami jó lesz felújításra. Így nem kell majd annyi hitelt felvenni.
2010. szept. 2. 22:48
 15/40 anonim ***** válasza:
87%

én sem vagyok híve a szülőkkel együtt lakásnak, bár habitusa válogatja. Se velem, se a párommal nem nagyon lehet együtt élni. Jól megtaláltuk egymást:)

Szóval 22/23 évesen házasodtunk, 3 évig éltünk nagymamám házában, albérletet nem fizettünk ugyan, de nem is tudtuk semmit sme kezdeni a házzal. Utána apósoméktól kaptunk egy fél házat, másik felét megvettük 35 éves részletre, itt élünk már 4. éve. Én 29, párom 30. Nos, a ház olyan, hogy sokan - a fejemet teszem rá - nem jönnének ide lakni: fürdőszoba még nincs, a 3 szobából csak 1 van kész, 1 évvel ezelőttig minden héten egyszer anyámékhoz vittük a szennyest mosni, mert egy rohadt mosógépünk sem volt. DE: semmi kényelemért nem adnám a saját nyugalmamat, a saját békémet, azt, hogy ha veszekszem a párommal, együtt békülünk ki, hogy a szülők nem hallják a szexmeneteinket, hogy azt főzök, amit akarok és a dolgokat oda teszem, ahova akarom, és soha senki nem szól bele abba, hogy mit hogyan csinálok. A házzal lassan haladunk, lassan építgetjük, csinosítgatjuk, mert a miénk. Nem tudom, mikor lesz kész, attól függ, milyen tempóban lesz rá pénzünk. De a miénk:)))

A kisfiunk 7 hónapos

2010. szept. 2. 22:50
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

24 vagyok a férjem 27! Vállalkozó vagyok a férjem is dolgozik, van egy saját telkünk mégsem tudunk felépíteni egy házat akárhogy is spórolok meg gondolkozok!!!

Sajna nekünk senki nincs aki anyagilag segítsen, de még lehetőségünk se, hogy a szülőknél lakjunk! Van egy 4 hónapos babánk!

Nagyon érdekelne, hogy hogyan tudnék így belevágni egy építkezésbe!!!

Bocs az offért!!!!!

2010. szept. 2. 22:54
 17/40 anonim ***** válasza:
65%

De akkor mit is akartok? pár száz ezret összegyűjteni és hiteles lakást? vagy mit, mert a kérdésedből számomra az jött le, hogy lakásra gyűjtötök.

A hitelre vásárolt lakás nem saját lakás, az a bank tulajdona. Lehet, hogy ezért értettem félre és hittem azt, hogy összegyűjtitek az egész árát.

2010. szept. 2. 22:55
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Mi is 30 fölött vállaltuk a babát, ugyanis akkorra lett meg mindenünk (lakás, autó, pénz, egszisztencia), de azt hiszem megérte, mert így lehet, hogy "öregebb" szülők vagyunk, de sokkal kényelmesebb az élet. Kívánom mindenkinek, hogy mihamarabb rendeződjenek a dolgok, és hajrá, menni fog! :)
2010. szept. 2. 22:56
 19/40 anonim ***** válasza:
46%

Mert te írtad:

"Amint lehet, veszünk egy lakást."

Akkor ez így helyes: amint lehet, veszünk fel hitelt.

2010. szept. 2. 22:56
 20/40 anonim ***** válasza:
59%
Egy jó pár évig albérletben laktunk nem luxus(alagsorban)igy tudtunk félre tenni és venni egy kis házrészt,közös az udvar meg egyebek,,,most 33 éves vagyok 2 éves a babám 2007ben vettük,szerintem jó ötlet szülőkhöz menni.További sok sikert!
2010. szept. 2. 22:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!