Hány hónapos korában kezdtétek ültetni a babát és mikor kezdtétek a hozzátáplálást, és hogyan, mivel ?
Hány hónapos kortól lehet ültetni a bábát, illetve próbálkozni az ültetéssel? Honnan lehet tudni, hogy nem erőltetem meg a hátát ha ültetem ?
Hozzátáplálást mivel kezdtétek ? Nekem mostanra már 100% tápos a babám, 4.5 hónapos, még nem adtam neki eddig semmi mást, csak tejet, de nem is tudom hogy kezdjem. Azt mondják hogy addig nem szabad megkezdeni a hozzátáplálást,amíg nem ül stabilan ?
Ültetni?! Soha,nem akartam én neki gerinc problémákat..
Járatni sem járattuk,mindent megtanulnak szépen egyedül is.Ne hidd,hogy olyan jó nekik egy helyben feküdni :D
Hozzátáplálást 6 hónaposan,azt akkor javasolt.Előtte minek kockáztatnám a hasfájást,kicseszek magammal és a babával is.
Az a felhúzás nem egyenlő az ültetéssel és nem szabad akárhogy.Védőnő,vagy mozgásfejlődést nyomon követő orvos szokott ilyet mutatni,ha szükséges,de nem 4 hónapos babánál.
Két kezét megfogva szép lassan rátart,egy kicsit fokozatosan húz rajta,ha a baba akarja a saját súlyát meg fogja tartani,hogy felüljön.Ilyenkor nem csak "lóg" a talajtól pár milire,hanem ő is próbálja magát felhúzni.(elmagyarázni nehéz,de biztos megmutatja a védőnő..)
De akkor sem szabad ülve hagyni vagy elengedni,amint enged a kezén vissza is kell (amúgy is max 1-2 percen belül vissza kell) fektetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!