Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos korában kezdtétek...

Hány hónapos korában kezdtétek ültetni a babát és mikor kezdtétek a hozzátáplálást, és hogyan, mivel ?

Figyelt kérdés

Hány hónapos kortól lehet ültetni a bábát, illetve próbálkozni az ültetéssel? Honnan lehet tudni, hogy nem erőltetem meg a hátát ha ültetem ?

Hozzátáplálást mivel kezdtétek ? Nekem mostanra már 100% tápos a babám, 4.5 hónapos, még nem adtam neki eddig semmi mást, csak tejet, de nem is tudom hogy kezdjem. Azt mondják hogy addig nem szabad megkezdeni a hozzátáplálást,amíg nem ül stabilan ?

2021. okt. 23. 08:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%

Jó, hogy megkérdezted! :)

Ültetni nem szabad, csak akkor, mikor már magától felül. Ez lehet 6 hónaposan, de akár 9-10 hónaposan is, bírd ki türelemmel, egyébként később problémái lehetnek!

Hozzátáplálást 6 hónaposan lehet kb elkezdeni (kivétel speckó esetekben, védőnői tanácsra). Érdemes kivárni a 6 hónapot, akkorra érik meg az emésztése rá.

2021. okt. 23. 08:42
 2/13 anonim ***** válasza:
69%
4 hónaposan kezdtem mindkét gyereknél, de nem ültettem őket. Dönthető etetőszékben "ültek". Ha addig vártam volna, míg önállóan ülnek, 8-9 hónapos korukig csak tápszeren éltek volna. Nincs összefüggés a kettő között, egy anyatejes, 6 hónapos gyerek sem ülve szopik.
2021. okt. 23. 08:48
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

Tilos ültetni! Majd ül, amikor magától képes rá!

Etetni lehet autós hordozóban, dönthető etetőszékben.

2021. okt. 23. 09:07
 4/13 anonim ***** válasza:
63%

2, pedig határozottan összefügg a mozgásfejlődés és az, hogy mikor kész egy gyerek a hozzátáplálásra.

Normál fejlődésű ütemű gyereknél nem olyan feltűnő, de megkésettnél pl: ordító a különbség, ha túl korán kezdik. És korán lehet a 7-8 hónap is, ha még nem tart ott.

Anyatejet pedig iszik egy gyerek, nem eszik, ezért lehet fekve.

A hozzátaplálásnal viszont nem azt varjuk hogy a nyelvét lenyomva nyelje mint kacsa a nokedlit. Hanem, hogy megforgassa a szájában, rágjon.

2021. okt. 23. 09:31
 5/13 A kérdező kommentje:

Én is úgy tudtam tilos ültetni, de be vagyok regisztrálva egy oldalra, ahonnan hetente járnak az e-mailek, hogy a baba aktuális kora szerint mit kellene tudnia és ez a mondat volt benne : ,,Érzékeny a bánásmódra, élvezi, ha foglalkoznak vele; hang­hatásokkal fejezi ki örömét, ha ülő helyzetbe húzzák, s elégedetlenke­dik, amikor lefektetik.,,

Azon,hogy ,, ülő helyzetbe húzzák,, elcsodálkoztam, hogy mi még nagyon nem tartunk ott, hogy talán el lennénk késve....?

Eddig csak ilyen pihenőszékbe ,,ültettem,, ami fekvő és ülő pozíció között van, ezzel nem árthattam neki, ugye ? Kb 1 hónapos kora óta használjuk és imád benne.

2021. okt. 23. 09:31
 6/13 anonim ***** válasza:
81%
És mindent elhiszel, amit ezek z oldalak írnak?
2021. okt. 23. 10:23
 7/13 anonim ***** válasza:
58%

A lányom 10 hónaposan ült ki egyedül. Nincs semmi baja a világon, minden mást időben (vagy még hamarabb is) csinált, az ülés valamiért sarkalatos pont volt neki. Szép is lett volna, ha 10 hónapos koráig csak tejet/tápszert kap. :)

Én 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, eleinte autós hordozóban, aztán dönthető etetőszékben. A felhúzásról annyit, hogy azért az nem ugyanaz, mint rendszeresen ültetni. Nem is tudom, talán 3-4 hónaposan nézik a státuszon, hogy ha a két kezénél fogva felhúzod ülésbe, akkor tartja-e a fejét, vagy hátrabillen (utóbbi gondot jelezhet). Pedig akkor sem tud még ülni. Ettől még ültetni tilos, majd ha magától tud ülni, akkor ülhet, ha erőlteted, azzal ártasz neki. Ha egy baba nem ül, az azt jelenti, hogy a háta, a gerince, a törzse, akármije még nem elég erős hozzá, és ezen nem tudsz "erőszakkal" változtatni, ki kell várni, míg megerősödik.

2021. okt. 23. 10:56
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
7 hónapos lesz hétfőn a kisfiam, mèg nem ül, nem ültetem. Pihenőszékben eszik egyelőre. Mi a barackkal kezdtük 6 hónaposan, de nem volt jó ötlet, fájt a pocakja, még most is megterheli a gyomrát. :) Most inkább almával kezdenék.
2021. okt. 23. 11:29
 9/13 anonim ***** válasza:
58%

Mi 4 hósan kezdtük (100%anyatejes volt). Gyümölcsből az almát, zöldségből a krumplit mondják elsőre. Na pont ettől a kettőtől fájt fiam hasa, semmi mástól. Barackkal, édesburgonyával, sütőtökkel kezdtünk. Pihenőszékben félig fekve.

Hugi most 1 hónapos, vele is 4 hosan kezdem majd.

2021. okt. 23. 12:49
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, de még nem ült önállóan. Mi BLW-ztünk, szóval nem volt opció a félig fekvő helyzet pihenőszékben, viszont a hátát megtámasztva az ölemben teljesen jól és kényelmesen elüldögélt, és ez így nem is okoz neki gondot (amúgy kb 2 héttel később már magától is kiült, szóval siettetésnek sem nevezném).

Először párolt zöldségcsíkokkal (répa, krumpli, stb), almával kínáltam, de annyira nem csúszott. Egy hét elteltével adtam neki babacsintát meg bundás kenyeret, azt bezzeg tolta befelé két kézzel. Szóval az elég egyéni, hogy mivel lehet kezdeni, de pürékkel pl sosem szórakoztunk, főzeléket a bölcsiben kapott először (mondjuk nem is eszi, mindig csak a feltétet eszi meg róla).

2021. okt. 23. 12:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!