Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy két hós babával vajon...

Egy két hós babával vajon hogy lenne könnyebb a karácsony: ha mi utazunk el egy napra anyósékhoz (kb. 2 óra az út), vagy ha ők jönnek ide két napra? :D

Figyelt kérdés
Első baba lesz, nem igazán van tapasztalat ezen a téren, egyrészt még nagyon picike lesz, nem tudom az autózást hogy bírják a babák, gondolom baba függő. Viszont ha mi megyünk és délután jövünk akkor akkor tudunk jönni meg menni mikor akarunk, nem kell vendégül látni, nem alszik itt senki az amúgy sem túl nagy lakásban, anyósék ha jönnek két napra még kutyát is hoznak aki lakásban lakik. Ezzel annyi a baj, hogy nálunk is van kutya és ketten elég hangosak, meg játszanak nyilván, rohangálnak és itt lesz még a karácsonyfa is. De a babát is féltem persze.

2021. okt. 19. 10:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha nektek 2 óra az út, akkor gondolom nekik is. Csak azt tudom mondani, hogy ha én lennék az anyós mit tennék. Elmennék hozzátok, és vinném amit főztem, majd az ünneplés végével hazamennék. Vagy ha mindenáron másnap is veletek akarnék lenni, akkor kivennék valahol egy szobát, ahol kutyákat is vendégül látnak. Így a lehető legkevesebbet alkalmatlankodnánk.

Kérdezd meg anyósodékat, hogy nagy gond lenne-e, ha ők jönnének, de kivételesen nem aludnának nálatok. (Kaját rendelni is lehet, ha úgy van.)

2 óra út belefér ugyan egy ekkora kisbabával, de ez gondolom visszafele is 2 óra még aznap. A kettő közötti idő azzal fog eltelni, hogy a babának idegen környezetben próbálod etetni, tisztába tenni, altatni, megnyugtatni. Én ezt nem vállalnám be.

Igaz, hogy a mi kisbabánk várhatóan 1 hónapos sem lesz karácsonykor, így nem kérdés, hogy nem megyünk sehova. Fogadni fogjuk a legközelebbi hozzátartozókat, de ők sem úgy készülnek, hogy 6 fogásos menüvel fogjuk várni őket. (Anyósék szintén 2 órányi útra élnek, bár ő alapból sem jön anélkül, hogy ne lenne nála 3 tonna főtt étel :D. Testvéremék külföldről jönnek haza, ők nem hoznak kaját, de mindannyian marha ügyesen rendelünk ételt 🤣)

2021. okt. 19. 11:18
 12/19 anonim ***** válasza:
60%

Babával két órás út 4 órás, ha nem bírja az utat, és meg kell állni kiszedni. Ha este jöttök haza valószínűleg végig ordítja az utat, különösen ha több ember adta kézről kézre.

Én simán lemondanám a karácsonyt. Mi sem karácsonyozunk évek óta.

2021. okt. 19. 11:23
 13/19 anonim ***** válasza:
81%
Ha nincs semmi kedved hozzá már most, akkor állj ki és mond meg. Ideje a sarkadra állni. Gyerek mellett nagyon sok meccsezés lesz. Mindenki okos, mindenki jobban tudja.....stb
2021. okt. 19. 11:26
 14/19 anonim ***** válasza:
58%
Én 2 hetes babával inkább fogadtam, a sütés-főzést amúgy sem hagytam ki, csak nagyobb adagokat csináltam így. De nekem ez hobbi, imádom csinálni, főleg karácsonykor.
2021. okt. 19. 11:38
 15/19 babyboom567 ***** válasza:
89%

Kedves Kérdező!

A gyerekem születése előtt,a karácsony(meg kb minden ünnep) egy hatalmas rohanás ,utazás,stressz volt.

5 éve született a gyerekem, decemberben,abban az évben senki sem jött,megértőek voltak.

A következő évben nálunk volt a karácsony, na én akkor eldöntöttem,hogy soha többet nem fogok összejövetelt tartani(nem csak karácsonykor)

Azóta még minden évben hárman voltunk itthon,és még csak magyarázkodni sem kellett,2x a gyerek volt beteg,tavaly a korona miatt, és idén meg már ezt a rendszert fogjuk tartani,hisz már mindenki megszokta így.

Én a helyedben az utazást választanám,akkor ti irányítjátok nagyrészt az eseményeket.(számomra ez a kevésbé rossz)

De próbáld megbeszélni,hogy idén ezt kihagyjátok.

2021. okt. 19. 11:59
 16/19 anonim ***** válasza:
84%

De igazából ezen megbeszélni sem nagyon van mit.

Anyuka,aki egész nap egy 2 hónapos baba körül forog nem szeretne bevállalni sem egy ekkora utazást,sem egy vendéglátást,mert most van jobb dolga.A családja.

Ajándékot küldeni,jó kívánságot mondani,átvinni egy kis karácsonyra sütött sütit bármikor lehet,de ott aludni és szó szerint (akár milyen rosszul hangzik) terhelődni a másikra nem.

Alá írom 2 óra utazás sok,de leginkább gyerekkel.Akinek már se kisgyerek,se kötöttség az egy boldog karácsonyt ölelésért is megteheti,hogy autóba ül.

Legalábbis amikor a nővéreméknek volt gyerekük eszemben sem volt kérni,hogy ők jöjjenek.

Megvettem mindent amit akartam,autóba ültem és 300km-el odébb oda is adtam,kb 2 órával később indultam haza.

(És jól el is akadtam kb fél úton a 40cm-es hó miatt,de ez már részlet kérdés.:D)

2021. okt. 19. 12:15
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi pont néhány napja utaztunk a 2 hónapos babával, aki mindig alszik az autóban. 2,5 óra alapból az út. odafelé aludt, viszont hiába nem fogta senki rajtunk kívül, néhány órát voltunk csak ott, de nem tudott rendesen aludni, Sok volt az új inger, túlfáradt, emiatt a visszaút katasztrófa volt. Legalább hat alkalommal álltunk meg, öt óráig tartott, a megállókban megnyugtattam, szopizott, elaludt, majd 20-30 perc múlva sírva ébredt, újra félre kellett állni és kezdeni elölről. Nem vállalnám be még egyszer, nem miattam, hanem a baba miatt. Ha tápszeres lenne szerintem útközben még nagyobb macera. Azt hittük,hogy végig fogja aludni az utat oda-vissza az elmúlt 2 hónap alapján, de nem így lett. Viszont a vendégek fogadását sem vállalnám be. Van, hogy egész nap nyűgös a gyerek,mikor front van, le sem tudom tenni. Fontosabb,hogy vele legyek, mint hogy kaja legyen a vendégeknek. Ha a férjem intézné a kaja részét, akkor sem jöhetnének, értsék meg.
2021. okt. 19. 17:15
 18/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat meg a tapasztalatokat nagyon sokat segítettek tényleg. Azt hiszem idén hármasban karácsonyozunk itthon inkább, aki megsértődik ezen így járt. :)
2021. okt. 19. 17:26
 19/19 anonim ***** válasza:
75%

Nézd kicsit kívülről: Anyósod nem tud megoldani egy kutyát két napra (vagy egy napra és akkor hazautazik hozzá), ezért odavinné egy kisbabához, aki lehet, hogy ezért nem fog aludni mondjuk, de Te igazodj hozzájuk, mert Ők bizony nem utaznak ennyit egy napért. Ez a válasz. Lehet jönni egy napra, alvás nélkül, ha kíváncsi a gyerekre bizonyíthat. Ha nem, akkor ne várja el, hogy Te menj, miért is mennél?

Mondjuk ezt nem neked kellene lemeccselni, hanem a Párodnak.

2021. okt. 19. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!