Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert baj ha nem eröltetem...

Miert baj ha nem eröltetem azt, hogy a baba alljon, ha nem akar?

Figyelt kérdés

Rokonoktol, de meg baratoktol is meg kaptam, hogy ha nem allittom labra es nem vezetgetem, vagy nem teszem bebi kompba, akkor sose tanul meg jarni a gyerekem. 9 honapos. Terdre fel all de azon tul nem, en nem akarom eröltetni, csinalja ha akarja, addig is maszik, fel ül ha akar, aztan tovabb maszik. Allitolag egyik babanak se lett semmi baja a fent emlitett praktikak miatt, "mit feltem ugy az enyemet"

De en egyszerüen nem akarom es mar a ho cipöm tele van az emberekkel

2021. okt. 12. 20:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Jobb ha nem erolteted. Ne vágd tönkre a gerincét már ilyen korán. Majd felall amikor akar. Ha akar 10 hónaposan ha akar akkor 15.nincs elkesve semmiről sem.
2021. okt. 12. 20:56
 2/10 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy megterhelö a gerincnek, es az egyensuly erzeket sem fejleszti egyaltalan ez a sok maszlag.

De hiaba probalom a környezetemnek magyarazni, meg a legjobb baratnöm is azzal jön, hogy dehat az ö gyerekei makk egeszsegesek. Anyosomekrol nem is beszelve...

2021. okt. 12. 21:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg, hogy ez volt régen, tudsz róla.

De azóta sokat fejlődött az orvostudomány. Ma már tudják, hogy káros.

Mondd, hogy a védőnő is figyelmeztetett, hogy nem szabad vezetgetni, állítgatni.

Valakire fogd rá 😉!

2021. okt. 12. 21:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg mondd azt, hogy még korai!

18 hónapos korig kell járni. A gyermeked pont fele idős.

Az én lányom pl 11 hónaposan állt fel, és 14 hónaposan indult el stabilan.

A titok a türelem. Ki kell várni.

2021. okt. 12. 21:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A titok: ha nem tudod elengedni a füled mellett a hülyeséget, kerülni kell az ilyen embereket.
2021. okt. 12. 21:25
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

1 vagyok.

Tesóm erőltette anyu tudta nélkül, tudod milyen derék és gerinc fájdalmaim vannak? Olvassanak utánna milyen következménye lehet ennek. Amúgy meg. Együtt laktok? Nem? Na akkor meg xarni rá mit mondanak. Te gyereked 😊

2021. okt. 12. 21:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Továbbmegyek, mondd meg nekik, hogy ők a saját gyerekükkel/gyerekeikkel azt csináltak, amit akartak, úgyhogy neked pont ugyanígy jogod van eldönteni, hogy a tiéddel mit hogyan csinálsz, vagy nem csinálsz. Pofám leszakad hallod, milyen jogon szól bele bárki is? És még csak igazuk sincs, tilos bármi olyat erőltetni, amire még nem képes magától.
2021. okt. 12. 21:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök, hogy maszik. Es azt szeretnem ha minel többet kuszna maszna, mert allitolag fejleszti a babakat a maszas es nem jo ha ki marad vagy le rövidül. 8 honapos volt napra pontosan mikor kuszni kezdett, ra 1 2 hetre at ment maszasba a kuszas. Ezert szeretnem ha minel többet gyakorolna
2021. okt. 12. 21:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálam 11 hónaposan indult el magától nem volt erőltetve semmi pedig mi is hallgattuk szintén kb 9 hós korától nagynéni kompot akart hogy majd azzal fel fedez hamarabb jár ( férjem nővére) majd ő vesz ha mi nem. Neki mondtuk vehet de úgy rögtön a kukába köt ki Anyósom szintén akarta egyszer próbálta is hogy fel állította és vezetni akarta meg mondtuk neki még 1 ilyen és nem látja csak ha már magától megy. Szóval mindenkivel közöltük már elég sokadjára hogy pofa be ezzel kapcsolatban a mi gyerekünk úgy neveljük ahogy mi jónak látjuk és nem erőltetünk semmit hagyjuk fejlődni a saját tempójába és pont l. Nálunk még az a téma hogy lehet bal kezes lesz a pici mert hol bal kézben fogja a kanalat ceruzát stb hol jobb de anyos ha látja ezt is erőszakolni akarja hogy márpedig az unokája nem lesz bal kezes. Ebből is sok a vita hogy mi hagyjuk ahogy kényelmes neki mások eroszakolni akarnák. Szóval vagy ignorálod és el engeded a füled mellett vagy nem engeded6a gyerek közelébe az ilyeneket.
2021. okt. 12. 22:21
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Te gondolkodsz helyesen, a rokonaid, barátaid meg ostobák, ennyi. Mondjuk én nem elengedném a fülem mellett az ilyen, abszolút egészségtelen tanácsokat, hanem egyenesen elküldeném az illetőket az anyjuk keservébe.

Szerencsére nálunk senki nem javasolt ilyen ostobaságokat.

2021. okt. 12. 23:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!