Babátok mikor "tért át" a napi egyszeri alvásra? És a bölcsiben mikor alszanak a gyerekek?
Kisfiam a hónap végén lesz egy éves és pár napja felborult a rendszer a kis életében.
A lényeg röviden: borzasztó rossz alvó és evő volt egész pici korában, semmi rendszer nem volt az életünkben (kivéve az esti fürdés és vacsi idejét). Aztán fél éves korára kb. beállt arra, hogy kb azonos időbent ébredt, aludt és evett a nap folyamán. Azóta kb 10.30-12.30-ig és 15-17 ig aludt(persze voltak rövidebb alvások is, de inkább ez volt jellemző).
Pár napja viszont dörzsöli a szemét meg nyűgös is fél11 körül, el is alszik, de 10-20 perc után felébred, semmi álmosság jelét nem látom rajta. Délután megint csak max. 1 órát alszik.
Ez jelentheti azt, hogy nincs már annyi alvásra szüksége?
Gondoltam, megpróbálom azt, hogy ebéd után teszem csak le, s hátha akkor alszik egy nagyot és utána márcsak az éjszakai alvás jön. Szerintetek?
És egy másik kérdés: egy jó ideje már, hogy esténként rengetegszer felébred. Már áttetük a saját szobájába, hátha jobb lesz. Úgy is volt egy hétig, aztán megint egyre rosszabb a helyzet. Mint egy alvajáró mászkálok a egyik szobából a másikban, s hulla vagyok napközben.
Azt viszont kitapasztaltuk, hogy minden ágyon jóízűen, nyugodtan alszik, de ott nem lehet otthagyni, mert ha felébred, rögtön mászik, s leesik. A kiságyban viszont rendszeresen arra kel, hogy beüti a fejét, vagy beszorul a lába. (pedig soha nem altattuk magunk között vagy ilyesmi).
Létezik olyan gyerekágy, ami szélesebb, de mégis biztonságos egy ilyen korú gyereknek? Vagy mit tehetnék, hogy mindenkinek nyugodtabb éjszakái legyenek?
Akkor én is elrontottam:-(
Nem köztünk aludt, de mivel rossza alvó volt, ahogy írtam, örültem, ha a nagy ágyon elaludt. Meg sem mertem mozdítani. Ez addig jó volt, míg nem mászott. De most...
14 hónaposan állt át.
Napközben fél1-1 órától alszik úgy 3-ig. Este fél9-től reggel 6-ig, akkor tejci majd visszaalszik 8-ig.
Jó baba :)
Aludj vele egy ideig. Nálunk az utóbbi időben ment az üvöltés a ketrec miatt. :) Most leszedtük az egyik oldalát, mellé raktunk egy fotelágyat ami picit magasabb. Így nem is gurul le, de ki-be tud közlekedni. Ha sír és nyugtatásra vágyik akkor mellé fekszünk és kész.
Még egy kérdés:egyik napról a másikra állt át?
Csak mert tegnap és tegnapelőtt márcsak 3/4 1-fél4-ig aludt, ma viszont a szokásos időben(fél 11) muszáj voltam letenni, mert annyira álmos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!