3 hetes babám keservesen sír fel! Mi lehet a baj?
Sziasztok.
3 hetes a babám, az első egy hétben egy álom baba volt, evett aztán aludt.
Ezekben a napokban viszont olyan keservesen sír fel a semmiből, hogy sokszor alig lehet megvigasztalni.
Csinálja ha ébren van, csinálja mikor alszik, de ekkor szinte fent sincs. Sír, megpuszilgatjuk beszélünk hozzá aztán meg csak alszik tovább, mintha mi sem történt volna.
Mostanában nem igen van el a kiságyban sem, leginkább kézben vagy a mellkasunkon feküdve szeret lenni.
Nappal nem is tudom altatni a kiságyban, nem marad meg benne. Mostanában többször alszik velünk az ágyban is.
Persze így meg azt mondják a rokonok, hogy elrontom a gyereket.
Igaz ez? El lehet rontani ilyen kicsi korban?
Mi állhat a keserves sírás hátterében?
Köszönöm ha válaszoltok!
Hallottam a 4.trimszterről, olvasok is róla, ezért nem érdekelt, hogy állandóan kézben van, velünk alszik.
Csak ha állandóan ezzel jönnek mások, már elgondolkozik az ember.
Tudtok valamit ajánlani a hasfájásra?
Nekem is mindenki azzal jött, hogy a macskám megöli a babát a toxoplazmózissal terhesség alatt. Hiába mondtam, hogy már átestem a fertőzésen, sőt még a macska is, sokkal régebben, tehát ez innentől lehetetlen, akkor is mondták. Vannak fogyatékos emberek, rájuk kell hagyni.
Nem rontod el, 3 hetes, rád van szüksége. Gondolom fáj a pocija, azért sír fel, vagy csak nyugtalan, ha nem hallja a szívedet.
Én is ezt hallgattam, hogy ,,elrontom", meg tudjátok, van az a lesajnáló, rosszalló nézés, fejcsóválás...rosszul esik, és nehéz kizárni, mert főleg első gyereknél olyan bizonytalan vagy mindenben. Akik emiatt megszólnak, általában idősebbek, nem is hallottak a 4. timeszterről. Anyósom mondta, hogy nem volt szokás régen felkapkodni a gyereket, aztán meg elmesélte, hogy a nagyobbik gyereke mindig sírt...hát az enyém lehet, hogy kézben volt egész nap, meg rajtunk aludt, de legalább nem sírt állandóan és mi is pihentünk. Anyukám is mondta, hogy 30 éve az volt a legfontosabb, hogy a főzés, háztartás meglegyen, és emiatt is lettem valószínűleg tápszeres, mert nem volt igény szerinti szoptatás, összebújás csak úgy. Csak annyit akartam kihozni ebből, hogy nem rontod el, hallgass az ösztöneidre, nem lesz örökké így.
Nekünk az Infacol és Coli comfort csepp bevált hasfájásra. Más esküdött a Bio Gaia cseppre, nálunk nem használt, de megérhet egy próbát.
Ha a hasa fáj, akkor húzgálja fel a lábát, láthatóan fáj neki, nehezen kakil, pukizik, keservesen sír. Általában estére jön elő bár az én fiam egész nap sírt tőle.
Rengeteg mindent lehet használni a hasfájásra.
Gyógyszerek: BioGaia csepp (ez probiotikum)
Infacol, espumizan, laktáz cseppek ha esetleg a tej lebontással van probléma (ha anyatejes)
Meggymagpárna melegítve a pocijára rakva, tornáztatás, babamasszázs, hordozókendőben rajtad van, akkor tud aludni és neked is van két kezed.
Ha anyatejes érdemes a tejszármazékokat teljesen kiiktatni (nem csak a tejet, sajtot hanem mindent amire rá van írva hogy tejsav, tejsavó, bármilyen tejszármazék van benne), ennek kiürülése kb 2hét szóval annyi idő után lehet számítani változásra ha az a probléma.
De lehet csak tényleg rád vágyik. Nálunk durva volt az első 4hónap, a hasfájás miatt is és a 4.trimeszter miatt is. Most fél éves mai napig köztünk tud aludni rendesen illetve nappal is csak mellettem, egyelőre nem zavar mert amikor fent van mindent meg tudok csinálni amit akarok.
Cicizik, de sajnos kell tápszeres pótlás is.
Most próbálok intézni valamilyen más fajta tápszert, meg kiiktatok minden olyat az étkezésemből, amit írtatok.
Feszíti magát sokszor, meg erőlködik, látszik rajta. Ilyenkor szoktam tornáztatni, ami eddig segített, de ma sajnos még nem kakilt. Próbálok keresni ilyen cseppet, vagy valami hasonlót, mert külföldön élünk, nem biztos, hogy találok pontosan azt amit ajánlottatok.
Nekem is olyan emberek adják a “jó tanácsokat”, akik nem manapság szültek.
Sajnos tényleg nehèz egy idő után nem figyelembe venni őket.
Angol vizet tudok venni, de azt írják egy hós kortól lehet adni.
Szerintetek megpróbálhatom már?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!