Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 év körüli babának hogyan...

1 év körüli babának hogyan tettétek/teszitel széppé a karácsonyt, szülinapot?

Figyelt kérdés
Programok, ünneplés módja, esetleg különleges ajándékok érdekelnek, amiket ők tudnal értékelni, aminek örülni tudnak

2021. szept. 19. 16:29
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Elég a csillogó díszes karácsonyfa. Nem érti még, hogy mi van, emlékezni sem fog.
2021. szept. 19. 16:48
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Ez csak a felnőtteknek számít.
2021. szept. 19. 16:54
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Lakás dekoralasa, díszes fa, és a csomagolo papír és ajándék dobozok nagy sláger.

Én sütöttem neki sütőtök muffint, meg ilyesmi. Vettünk közös karácsonyi családi ruhát, tok jó képek lettek.

Ajándéknak formabedobot, baba legot, karácsonyi mese könyveket kapott.

2021. szept. 19. 17:14
 4/9 anonim ***** válasza:
63%

Karácsonykor nálunk amúgy is szépen minden fel van díszítve, a fények, a karácsonyfa, az ajándékok, a család ezek mind tetszenek a babáknak, nem emlékeznek, de a képek videók örök emlékek maradnak.

Szülinapján feldíszítettem a nappalit, és levideóztuk a reakcióját. Imádnivaló volt hogy reggel járkált körbe, csodálta a díszeket, tényleg lehetett látni az arcán, hogs miiiii miez? Ez mi? És az mi?

A tortát sajnos nem annyira értékelte, de jól érezte magát a baba baratokkal. Mindenki játszott, igaz még nem egymással, de jó volt.

2021. szept. 19. 17:15
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

Első karácsonya lesz a lányomnak idén, 11hónapos lesz akkor. A rokonságot megkértem, hogy ne vegyék meg a 100. zenélő vackot, sőt igazából nagyon semmit. Ha mégis leküzdhetetlen vágyat éreznek a költekezés ellen, vegyenek ruhát/pelust vagy bármit ami HASZNOS. A gyerek úgysem érti még, a doboz pedig fontosabb lesz amibe beleteszik mint maga az ajándék (legalábbis neki)

Tőlem és az apjától pedig megkapja az első saját mesekönyvét:) Lesz fa amiért együtt megyünk el, és utána közösen díszítjük, hogy érezze itt készül valami (nem csípem a Jézuska/angyalkák hozták a fát történetet). Feldíszítjük a házat egy kicsit, és sütni is fogunk közösen. Éneklünk és előkerül a csínytevő manó is decemberben (neveltfiam rajong érte)

Januárban pedig szülinapozunk

Akkor kap mancsolós tortát, meg lufikat. Mini babazsúrt tartunk, áthívok egy két ismerős anyukát hasonló korú babával:)

2021. szept. 19. 17:25
 6/9 anonim ***** válasza:
93%

Szülinap: feldíszítjük az étkezőt, ünnepi teríték kerül az asztalra, leül az ünnepelt és bekapcsoljuk a Halász Judit szülinapi dalt. Meggyújtjuk a gyertyákat, énekelünk, azután elfújja a gyertyát. Tortázunk, majd ajándékbontás.

Karácsony: közösen feldíszítjük a fát és a lakást már december közepén. Szenteste karácsonyi vacsorát eszünk, sütizünk, együtt vagyunk. Az első karácsonykor elaludt a gyerek így kialakult, hogy 25-én reggel bontjuk az ajándékokat. Reggel kimegyünk a fához és már ott várnak az ajándékok. Ajándékbontás, játszanak. Ilyenkor max. süti a reggeli vagy gyümi (ezen az egy napon engedélyezett😀) ezután megyünk rokonokhoz.

2021. szept. 19. 19:43
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

5ös vagyok. Egyébként nem csak 1éves korában, hanem a későbbiekben sem szeretném azt, hogy a kicsinek kismillió ajándékot vegyenek. Nem akarom higy átértékelődjön számára a karácsony. Nem akarom, hogy arról szóljon, hogy kitől mit kap. Sajnos neveltfiamon látszik, hogy ez félresiklott, tisztelem az anyukáját, mert példaértékűen neveli ő is, csak ez félrement, a gyerek úgy jön (és megy bárhova) minden ünnepkor, hogy hol az ajándék, és ha véletlenül nem 3 csak 2játék van, akkor érkezik a " de xy-tól többetkaptam"

Ezt nem akarom...

2021. szept. 20. 07:53
 8/9 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy nem a 6000 drága játéktól lesz szebb az ünnep, emiatt kértem a tippeket, és jókat írtatok, köszi😊
2021. szept. 20. 08:42
 9/9 Aluse válasza:
100%
Én nem teljesen értek egyet a legelső válaszolóval. Nyilván nem kell nagy dolgokra gondolni, de szerintem fontos, hogy a kicsi érezze, hogy az egy különleges nap. 4 éves kishúgom van és minden ünnepre kitaláltunk valamit. Várja is ezeket, szereti is. Lehet, hogy még nagyon kicsi, de az ilyen ünnepeket kortól függetlenül széppé lehet tenni. Közös karácsonyfa díszítés, csillagszórózás, picinek karácsonyi hamika (sajnos nem vagyok tisztában azzal, hogy 1 éves korában ehet-e már szilárd ételt a pici), de meg lehet oldani, hogy hangulatos legyen. Mikuláskor a jön a télapó, apuka beöltözik, vagy nagytesó és máris megvan a hangulat. Húsvétkor a nagy kertünknek köszönhetően csokikeresés szokott lenni, most jutott el a hugim abba a korba, hogy már önállóan is keres, pici kis segítséggel. Mindegyiket nagyon szereti, és várja. Szóval nekem az a véleményem, hogy nem lehet elég korán kezdeni, hogy megszeresse és várja ezeket az ünnepeket az évek során :)
2021. okt. 6. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!