Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Háztartás baba mellet, ki...

Háztartás baba mellet, ki hogy oldja meg?

Figyelt kérdés

Lehet uncsi kérdés, de én most besokalltam.. Van egy 11 éves lányom, a kicsi 1 éves lesz hamarosan. Férjem itthonról dolgozik már másfél éve. A kicsi születése óta úgy alakítottuk ki a napjainkat, hogy ha szükséges, vigyáz a kicsire, amíg én takarítok, elszaladok a boltba stb. Na igen, de mióta a kicsi keveset alszik (már csak egyszer alszik napközben másfél - két órát), és elég aktív mikor ébren van, folyton megy, pakol, és igényli a társaságot, azóta a férjem is kevesebbet van vele.. A kicsi mellett lehetetlen bármit is csinálni, nincs el magában, jön, csimpaszkodik, sír, hogy vegyem fel.. A ház kezd kinézni, mint egy kupleráj... Este ha elalszik, akkor mosogatok, elpakolok, de sokszor alig van már erőm este 10-11kor takarítani. A férjem általában megfőz, de olyan kupit hagy a konyhában, hogy este 1 óra hosszát sikálom a maradványokat... Teljesen kiborít már ez az állapot.. Anyukám aki nem dolgozik, mert megteheti, még terhelhető lenne, de nem szívesen vigyáz az unokáira sokszor, csak kb 1 hónapban egyszer.. Meg se merem kérni, mert ő azt az elvet vallja, hogy vállaltad, csinálja.. És akkor jön és mondja, hogy annyi dolga van a héten, kedden a fodrászhoz megy, szerdán a pedikűröshöz, ja és még a Tescoba is el akar menni.. Én meg a falat kaparom közbe, wc-re is a gyerekkel a kezemben megyek el... Amikor itt is van megfogja egy 5-10 percre és kész. Látja, hogy nem haladok a dolgommal, de nem mondaná, hogy vigyáz a kicsire, amíg valamit haladok. Azért nem kérem meg, mert legutoljára mikor másfél órát vigyázott rá mikor kértem, utána szó szerint rosszul volt, fujtatott, sóhajtozott.. Egyébként nagyon jól elvan a fiam mindenkivel, vele is, nem nyafizik, elvan, csak ugye nekem csinálja, hát én vagyon az anyja na.. Szóval ki hogy oldja meg????

Bocsi jó volt kicsit panaszkodni..

2021. szept. 18. 20:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
87%

Először is segítsen be a nagy is, de legfőképpen a férjednek kéne marha gyorsan összekapnia magát és kivennie a részét az otthoni teendőkből! Ülj le vele és mondd el, hogy ez neked így sok, az ő gyereke is, az ő háza is, ne kelljen könyörögni, hogy vegye ki ő is a részét. Otthonról dolgozik, szóval feltételezem szellemi munkát végez gép elől, kétlem hogy mindennap este 8-ig kéne ott ülnie, plusz helyben van, nem megy el az idő az utazásra stb… tehát tulajdonképpen miután végez, mégis mit csinál?Néha megfőz, ez remek, de akkor takarítson is el maga után, ez a minimum. Marha nagy segítség, hogy főz, de utána egy órát kell vakarni után a dzsuvát..

Az amúgy nekem is szemet szúrt, hogy az anyudról szóló részt milyen hosszasan ecsetelgeted, érződik is az indulat a soraidból, mert mi az hogy fodrászhoz meg ide-oda megy ahelyett, hogy a gyerekedre vigyázna, miközben a férjed jó formán lószart sem csinál otthon, ezen valamiért mégsem háborogsz, pedig ezek, hogy vigyázzon a gyerekre, foglalkozzon vele többet stb, a férjednek kellene alapvető legyen és véletlenül sem anyudnak! Te és a férjed ketten vállaltatok gyereket és az a ti otthonotok, a ti dolgotok megoldani ezeket, nem másé.

2021. szept. 19. 16:11
 22/25 anonim ***** válasza:
83%
19-es, ennek sokan így indulnak neki, aztán a férj szépen leépíti a feladatait, mondván, úgyis otthon van a felesége... Remélem, ti azok közé fogtok tartozni, ahol marad a munkamegosztás.
2021. szept. 19. 19:49
 23/25 anonim ***** válasza:
74%

Volt időszak, amikor egyetemen tanultam, a férjem dolgozott már és akkor több házimunkát vállaltam be, mert sokat voltam otthon.

Aztán dolgozni kezdtem én is, és egyformán vettük ki a részünket.

Most itthonról dolgozok, de a délutánok nagy részét pihenéssel töltöm (5 hónapos terhes vagyok jelenleg), és sokszor még több dolgot megcsinál, mint én mert szeretné ha tudnék sokat phenni, aludni.

Volt 2 hét ami durva volt, már én éreztem rosszul magam h semmit nem csinálok itthon, pedig egész nap fekszek (első trimeszteres émelygős, teljesen kimerült időszak volt). A férjem mindent megcsinált itthon és még ő vígasztalt engem, hogy ne érezzem rosszul magam a háztartás miatt.

De biztos vagyok benne, hogy ha hagytam volna az elején, ő is simán elkényelmesedett volna, mindenki könnyen meg tudja szokni ha kiszolgálják. Én soha nem csináltam meg semmit helyette, és voltak viták is a trehánysága miatt (18 évesen jöttünk össze, kvázi együtt nőttünk fel), de egyszer sem kerültem bele olyan örvénybe, hogy akkor én megcsinálok mindent.

Szerintem sokszor a nők is ludasak abban ha a párjuk nem segít semmit, részben azért mert rosszul választanak, részben mert ha a férfi nem segít, akkor ráhagyják.

2021. szept. 19. 21:03
 24/25 anonim ***** válasza:
85%
23-as, örülök, hogy ez sikerült neked, csak így tovább. :) Boldog babavárást. :)
2021. szept. 19. 23:08
 25/25 anonim ***** válasza:
74%
#24 Aranyos vagy köszönöm:)
2021. szept. 20. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!