Másnak is egèsz nap csak rombol a gyereke?
A fiam hasonló
Ha rászólok, még vigyorog is és csinálja tovább.
Én elpakoltam mindent ami olyan volt. A bútorokra ha felmászik, hát felmászik...
Van egy iker húga. Így nem lehetek mellette egész nap.
A nővére nem volt ilyen. Szerencsére a húga sem. Utóbbinak is milliószor kell mondani h nem szabad, de ő nem is csinálja rögtön tovább.
Ahova lehetett tettem szőnyeget (h tompítsa az esést) de többet nem tudok.
A lépcsőt (nálunk csiga) egy járókával kerítettem el. Mi átlépjük. A 6 évesem átmászik. Fent pedig babarács van rajta
Nem akarlak ijesztgetni kérdező, de ezek így együtt azért aggasztoak. Beszedertesben hogy áll a fiad, egyszerű kéréseket teljesít? Írod hogy nem beszél, de megmutatja mit szeretne? Titeket hív ha szeretné valamit? A rombolason kivul játszik valamit azért?
15 hos kora előtt miben volt más? Történt valami a családban akkor?
Remélem semmi gond nincs és kinövi a fiad ezt.
Mondjuk lehet a költözés megviselte (nem írtad mikor történt de gondolom mostanság). Az jó ha hablatyol, meg mutogat ;)! Szerintem az kellene hogy legyen a cél, hogy megtanitsatok hogyan töltse el értelmesen az idejét, aztán hogy eloszor 5 percig játszani vele egy dolgot, aztán 10 percig, hátha erositheto a figyelme igy.
Valami szigorubb napirendet kitalálni neki, hogy mindig legyen tervezve valami elfoglaltság?
Az én gyerekem ugyanekkora, és kb ugyanez lenne nálunk is, ha nem foglalkoznék vele egész nap.
Nálunk javuló tendenciát látok, mert egyre jobban megérti a dolgokat és hallgat rám.
Én kitaláltam neki "büntit", és az első eset után leszidom és figyelmeztetem, hogy bünti lesz (pl nem megyünk ki hintázni).
Megérti és elfogadja, és nem csinálja.
Korábban én is tiszta ideg voltam, a wc-be nyulkalt, engem kék-zöldre harapott. Amióta beszélgetek vele és elmondom, mit kérek tőle és mi a bünti, ha nem azt csinálja, azóta kifejezetten javul a helyzet.
18-as igazad lehet,el vagyunk csuszva napkozben,az ebed az fix es utana az alvas,de ennyi. Éjszaka gondolkoztam,azota van,miota a nagy itthon van nyari szunet miatt. Elotte is mindig nyugodtabb volt,mikor ketten voltunk. Sajnos nem jo testverek,irigyek es feltekenyek baromira. Elsos a nagy,de visit ha a kicsi ramul es forditva,sajnos igy erdemben sem tudok egyikkel masikkal sem foglalkozni. Lehet ez lesz a baj. Szeptembertol talan konnyebb lesz.
19-es,nem tudom megerti e mi a bunti,szerintem ez a fogalom meg elvont neki,de probalkozok. Valamit muszaj,mert ez igy nem mehet tovabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!