Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is egèsz nap csak...

Másnak is egèsz nap csak rombol a gyereke?

Figyelt kérdés
Már megőrülünk tőle. Egèsz nap rombol,jelentős kárt okoz a lakásban,falakban,berendezèsben. Kb 15 hónapos korától van ez. Alig játszik. Lerantja a teritot,lerantotta a fuggonyt karnissal,ma mar lekaparta a falat,a vakolatot a kormevel,ha barmit talal ,kajat,szetszorja,uditot kilocsolja es tapicskolt benne,elrontotta a mosogatogepet,random indulnak rajta a programok,kiszedte a billentyuzetbol a betuket,mindent kiszor,szetszor,tonkretesz. Ha filcet,tollat talal,azonnal nekiesik a butoroknak,padlonak ,a falat es osszefirkalta 20 mp alatt. Egyszeruen nem birunk vele. A kanape tetejen ugral es leszarja ha szolunk. Egesz nap orditok ,mar nyugalmi helyzetben 100 a pulzusom. A nagytesoval csak veszekednek. Egesz nap sikit,visit,felvaltva. Kitorte a gyerekszobabol a babaracsot is,igy 30 mp re se lehet mellole elmenni,mert eletveszelyes. Kavet sem tudok inni,fozni sem. Rendelnunk kell a kajat,mert csak amig mikrozok,mar az asztal tetejen ul. Estig sorolhatnám miket muvel es mennyi kart okoz. Oke,hogy a fiuk rosszabbak,de ennyire?
2021. aug. 27. 19:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%
Egyet értek az elsővel. Ez nem normális.
2021. aug. 27. 20:05
 12/20 anonim ***** válasza:
82%
#9 6-os vagyok. Jövő héten megyünk. Sajnos már muszáj, a négy éves tesó fél tőle, mert állandóan megharapja, de annyira, hogy napokig ott van még a nyoma:(
2021. aug. 27. 20:07
 13/20 A kérdező kommentje:
6#os sajnalom. Nekem meg nem harap,de csapkod es dobal. Ezert nem is szabad racsapnom a popojara,mert utanoz mindent es csak azt erem el,hogy minket is csapkodni kezd. Nagyon nehez.
2021. aug. 27. 20:24
 14/20 anonim ***** válasza:
78%

A fiam hasonló

Ha rászólok, még vigyorog is és csinálja tovább.

Én elpakoltam mindent ami olyan volt. A bútorokra ha felmászik, hát felmászik...

Van egy iker húga. Így nem lehetek mellette egész nap.

A nővére nem volt ilyen. Szerencsére a húga sem. Utóbbinak is milliószor kell mondani h nem szabad, de ő nem is csinálja rögtön tovább.

Ahova lehetett tettem szőnyeget (h tompítsa az esést) de többet nem tudok.

A lépcsőt (nálunk csiga) egy járókával kerítettem el. Mi átlépjük. A 6 évesem átmászik. Fent pedig babarács van rajta

2021. aug. 27. 20:39
 15/20 A kérdező kommentje:
Koszi, a jarokas otlet jo,alul nincs hova rogziteni a babaracsot,be kell keritenem a lepcsot majd,de felek azt is attori. Baromi eros egyebkent. Hat majdcsak kinovi,addig meg tul kell elnem.
2021. aug. 27. 20:45
 16/20 anonim ***** válasza:
82%

Nem akarlak ijesztgetni kérdező, de ezek így együtt azért aggasztoak. Beszedertesben hogy áll a fiad, egyszerű kéréseket teljesít? Írod hogy nem beszél, de megmutatja mit szeretne? Titeket hív ha szeretné valamit? A rombolason kivul játszik valamit azért?

15 hos kora előtt miben volt más? Történt valami a családban akkor?

Remélem semmi gond nincs és kinövi a fiad ezt.

2021. aug. 27. 20:50
 17/20 A kérdező kommentje:
Mutogat,eljatsza szinte amit akar,ugy latom sokat megert,utasitast vegrehajt,tedd ide,hozd oda. Ha mondom anya elmegy,sirva fakad,megerti azt is,viszont csak hablatyol,nem erteni mit mond. Elotte alom baba volt,evett aludt,nezelodott,a nyugalom mintakepe,azert hívtuk az orvost,hogy ez a baba nem sir 🙈 nagyon nyugis volt meg egy evesen is. Par honapja megy ez a rombolas. Keveset jatszik,nincs turelme,rantja ki a kovetkezot egy perc alatt. Sokat olelget,bujik,szereti ha dajkalom. Ha valamim beutom,megsimogat,vigasztal. Nem tortent semmi 15 hos kora korul,nem emlekszem traumara.
2021. aug. 27. 20:56
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk lehet a költözés megviselte (nem írtad mikor történt de gondolom mostanság). Az jó ha hablatyol, meg mutogat ;)! Szerintem az kellene hogy legyen a cél, hogy megtanitsatok hogyan töltse el értelmesen az idejét, aztán hogy eloszor 5 percig játszani vele egy dolgot, aztán 10 percig, hátha erositheto a figyelme igy.

Valami szigorubb napirendet kitalálni neki, hogy mindig legyen tervezve valami elfoglaltság?

2021. aug. 27. 21:17
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem ugyanekkora, és kb ugyanez lenne nálunk is, ha nem foglalkoznék vele egész nap.

Nálunk javuló tendenciát látok, mert egyre jobban megérti a dolgokat és hallgat rám.

Én kitaláltam neki "büntit", és az első eset után leszidom és figyelmeztetem, hogy bünti lesz (pl nem megyünk ki hintázni).

Megérti és elfogadja, és nem csinálja.

Korábban én is tiszta ideg voltam, a wc-be nyulkalt, engem kék-zöldre harapott. Amióta beszélgetek vele és elmondom, mit kérek tőle és mi a bünti, ha nem azt csinálja, azóta kifejezetten javul a helyzet.

2021. aug. 27. 22:38
 20/20 A kérdező kommentje:

18-as igazad lehet,el vagyunk csuszva napkozben,az ebed az fix es utana az alvas,de ennyi. Éjszaka gondolkoztam,azota van,miota a nagy itthon van nyari szunet miatt. Elotte is mindig nyugodtabb volt,mikor ketten voltunk. Sajnos nem jo testverek,irigyek es feltekenyek baromira. Elsos a nagy,de visit ha a kicsi ramul es forditva,sajnos igy erdemben sem tudok egyikkel masikkal sem foglalkozni. Lehet ez lesz a baj. Szeptembertol talan konnyebb lesz.

19-es,nem tudom megerti e mi a bunti,szerintem ez a fogalom meg elvont neki,de probalkozok. Valamit muszaj,mert ez igy nem mehet tovabb.

2021. aug. 28. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!