Mikortól kell lennie pontos napirendnek?
3,5 hónapos a gyerekem. Leírom egy napunkat:
Reggel kel 8-9 +-1-2 óra. Evés, játék, 1 órát fent van, alszik 40-50 percet.
Játszi evés 40-50 p alvás és ez így megy egész nap, de nagyon összevissza alszik, meg van mikor többet van mikor kevesebbet. Este még a fix fél8-8 fürcsi evés alvás. éjjel 2x kel.
Kérdésem az, hogy mikor fog beállni egy állandó napi rutin? Amikor tudom hogy mikor fog aludni stb. Vagy ennek már lennie kéne??😪
Amúgy a pontos időben való alvását én alakítom majd ki, vagy egyszer csak azt veszem majd észre hogy beállt? Nálatok hogy volt ez?
Soha. :)
Pontosat ne várj soha. A napirend egyébként is olyan csecsemőkorban, hogy kialakul és rövid idő múlva át is alakul. Egészen addig, amíg át nem áll egy alvásra 1 és (jellemzően) 1,5 éves kora körül valamikor, addig egy-egy napirend max. 1-2 hónapra szól.
Kimaradt: A pontos időben alvását én alakítottam ki. Szinte csak evett és aludt 6 hónapos kora előtt. Későn feküdt le (23 körül) , így egy alvást próbáltunk elhagyi, így lett belőle 3, ami szépen beállt. Így aludt 21 fél 22 között. Éjszakát átaludta kb. 3-4 hónapos korától.
10-11 hónapos kora körül pedig ő hagyott el egy alvást. Így maradt a napi kettő. Megfigyeltem, mikor álmosodik el és próbáltam mindig ugyan akkor altatni. Délelőtt és délután alszik egyet. Ez azóta még nem változott, szépen alszik szinte mindig egy időben. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!