Meddig fog tartani ez az önveszèlyes időszak?
A virágcserepet idővel megunja, szerintem még jó ideig önveszélyesek. Ez egy ilyen időszak, a nagymozgások sokkal jobban érdeklik őket, mint leülni játszani, de elmúlik ez is idővel. A 4 évesem már úgy 1 éve elég megbízható, tudom,hogy nem a falra fog rajzolni és a gyurmát sem a szájába fogja venni, mászókán magabiztosan mászik és ahol már nem érzi magát biztonságban megáll, ismeri és felfogja a veszélyforrásokat stb. A kicsi most töltötte e 2-t, nyilván stabilabban közlekedik, mint babaként, de ő még simán csinál hajmeresztő dolgokat, ha elfordítod a fejed 1 percre.
Gyereke is válogatja, vannak kockázatvállalóbb és óvatosabb típusok, illetve természetesen ez is egy folyamat, egyre okosabbak és ügyesebbek lesznek és egyre kevesebb lesz a necces szituáció. A közös (szerep)játékot viszont még a 4 évesem is igényelné 0-24-ben :)
1,5 éves, néha gondol egyet, és kimászik a babakocsiból előrefele. De nagyon szar kocsi, pont holttérben van gyerek, nem látom, át sem tudom fordítani. Szóval a gyerek random kicsúszik a kocsiból miközben én azt tolom, aztán koppan egyet a járdán. Ilyenkor mindig megvigasztalom és elmondom neki, hogy ha ki akar jönni, akkor szóljon, ordítson vagy akármi, mert sajnos nem látom, mit csinál.
Tegnap végre jelezte a szándékát, egyszercsak felordított, hogy "mama nem, nem" (úgy nagyjából ennyi az aktív szókincse), de olyan hangosan, hogy azonnal néztem is, hogy mi a baja. De ő meg látta, hogy megállunk, úgyhogy nagy vigyorogva kimászott.
Nagyon remélem, hogy ezzel véget is ért a kamikaze időszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!