Mikor múlik el a "mindent megkóstol" időszak?
Tiszta ciki volt múltkor is, mentünk a játszótérre, és amíg próbáltam összeszedni a holminkat, egyből rávetette magát más gyerek játékára a homokozóban, komolyan olyan már lassan, mint valami bulldog.
10 hónapos, még persze nem várom el tőle, hogy ne az legyen az elsődleges ismerkedés (és játék), hogy a szájába vesz és megrág dolgokat, de azért már jó lenne, ha erről lassan leszokna :D
Akinek hasonlóan nyalogatós-rágcsálós volt a gyereke, mikor múlt el? Mikor lenne reális ezt elvárni már tőle?
17 hós ikreim közül a lányom, mindent a szájába vesz.
Hihetetlen mennyi homokot, füvet kavicsot stb veszek ki a szájából nap mint nap.
A fiamra ez alig alig jellemző.
Hintázni vittem ki, de kb oda se bagózott, pedig amúgy nagyon szereti, tányérnyi szemekkel fixírozta a gyerekeket a homokozóban, hát odavittem. Amúgy nem tudom, mire kéne megérnie a homokozáshoz, nyilván formákat még nem fog kiönteni meg homokvárat építeni, de a homokban túrni meg sarazni meg ilyesmit azt nagyon élvezné szerintem már most is (házi homokozónk még nincs, de hamarosan az is lesz, és akkor kiélheti ezeket a vágyait, ha vannak - abból kiindulva, hogy a zabkásával mit művel a tálkában, vannak).
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Akkor ezek szerint ez is ilyen gyerek-függő dolog, mint kb minden :D De azért ahogy nézem, átlag másfél éves korra már ritkább a jelenség. Ez valahol biztató :)
Hat en a macskaurulek miatt meg nem merem beletenni 10.5 honaposan. Epp ezert mert mindent a szajaba vesz.
Nem tamadasbol irtam, tenyleg erdekelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!