Én vagyok maradi, hogy nem érzem szükségét, hogy 1 éves fiam mesét nézzen a tv-ben?
Nemrég volt egy kérdés, amin nagyon elgondolkodtam. Szinte minden válaszoló azt sorolta, hogy a 8-10-12 hónapos babáik milyen meséket néznek a tv-ben. Nekem még eszembe sem jutott a fiamat leültetni a tv elé, pedig nem tartom egy ördögtől való dolognak, szerintem a jól használt tv nem káros. Ha ritkán napközben bekapcsolom, akkor sem küldöm ki a fiamat a szobából, néha odanéz, de leginkább nem törődik vele. Szóval egyáltalán nem tiltom, de ahhoz, hogy csak üljön előtte és bámulja, még kicsinek érzem, majd talán 1,5-2 évesen jön el az ideje egy-egy rövid mesének szerintem.
Nem hiszem, hogy lemaradna valamiről, ha még nem nézi.
Én vagyok ezzel csak így?
Bocsánat a kérdésért, nem vitát akarok, csak véleményeket!
szia!
3 gyermekünk van,a legnagyobb 3 éves koráig nem nézett egyáltalán tv-t!Közben született a hugi és bekerült oviba...Innentől kezdve dvd-n nézte a meséket.Tehát nem vagy ezzel egyedül,sajnos nem bírtuk kikerülni a tv-t.
Nálunk sincs mesenézés.
A family guy-nak az elejét megnézi mert szereti nézni ahogy táncolnak meg szereti stewie-t mert mindig mondja hogy baba lois-ra meg hogy mama de eperkét meg ilyesmit nem néz.
esetleg szombat reggel ha be van kapcsolva a tv akkor bambul a kisvonatra de inkább nat geo és állatos csatornák vannak amiket néz pl. szurikáták és elefántok meg medvék azokat nagyon szereti.
Én is maradi vagyok:D
A barátnőm babája is egy éves, és a délelőtti délutáni program legalább 1-1 óra bebe tévé.
Én viszont úgy gondolom, hogy a tévé nagyon passzív, és ilyen korban inkább aktív foglalkoztatás kell a gyereknek.
Ettől függetlenül engem nem zavar, hogy bárki tévézteti a kicsit, mert nem kizárt, hogy nincs igazam! De én így látom jónak, még ha tévedek is:))
És én sem vagyok nagy tévéellenes, de csak néha kapcsolom be, olyankor a fiam is megnézi a reklámot, majd haladunk tovább:)
Meg se érti, csak a mozgás érdekes neki, úgyhogy mindegy, hogy mese vagy más, nem a történet fogja lekötni, hanem az, hogy "mi mászkál a dobozban". Öcsémre emlékszem, mert 5 és fél év van köztünk, mint mikor a háziállat beül a képernyő elé, és próbálja megfogni a figurát, ugyanez, aztán mikor nem sikerült neki, ráállt a gombok tekergetésére és kapcsolgatására (még régen, akkor még tekerős beállítós gombos tévé volt távirányító nélkül).
Nem vagy maradi, csak egy ennyi idős gyereknek nem a "történet" a lényeg (nem érzékel látványban különbséget a híradó és rajzfilm vagy egy bábelőadás között), hanem hogy ott valami mozog.
Egy ekkora babanak a szereto gondoskodasra, torodesre van szuksege. Tobb gyermekem van, de soha nem engedtem, hogy TV-t nezzenek, meg nagyobb korban sem.
Igyekeztem mindig programot csinalni Nekik, nagyon sokat foglalkoztam Veluk, mindig "lekotottem" a figyelmuket.
En ugy gondolom, hogy "butit" a TV.
Most az unokamra vigyazok, mivel szunet van, 1.5 eves, de nem ultetem a TV ele, hanem "foglalkozom" vele, es ezt igenyli is.
En ugy erzem, hogy a mai tinedzser gyermekeken ez meglatszik, mert nem a korszak a vilag valtozott, hanem a gyermek nevelesi modszer, tehat a szulok hozzaallasa a sajat gyermekeikhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!