Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha hanyatt fektetem üvölt ?!!

Ha hanyatt fektetem üvölt ?!!

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ha olben van a baba semmi baj,ha leteszem ordit visít.. szerintetek? Nem marad el sehogy sem.. mit csinaljak? Azért egész nap nem cipelhetem.. 10 hetes. Aludni napközben nem akar szinte semmit. Normális dolog ez így? De sehogy sem jó sokszor akaratosnak tunik… :( én rontottam el? Fog ez majd változni? Ejszakakat végig alussza de nappal amíg fent van ordit.. van jatszoszonyege,stb stb élvezi de kb 15 percig… nektek mennyit aludt napközben ?? Fel lenne kapva?
2021. aug. 18. 11:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy egyedül 15 perc ennyi idősen a játszószőnyegen nagyon jó szerintem, én ennyinek is örültem volna :D
2021. aug. 18. 13:08
 12/22 anonim ***** válasza:
53%

Egyedül 15 perc? Még a 2,5 éves fiamnak sem mennyi ennyi egyedül. És bár bosszantó tud lenni, de tudom hogy valójában még tőle sem várható el ennyi önálló játék.

Hordozd nyugodtan, nem lehet elkényeztetni. Vannak ilyen babák. Kicsit olvasgass és rá fogsz jönni, hogy teljesen normálisan viselkedik.

2021. aug. 18. 14:46
 13/22 A kérdező kommentje:
Ezzel semmi gond.. csak azzal hogy le sem tudom tenni egy percre sem..azért egész nap..se aludni nem alszik 5 percet sem,semmit.. oké hogy 9-6ig alszik de szerintem az neki édes kevés…
2021. aug. 18. 16:57
 14/22 anonim ***** válasza:
47%
Amúgy érdekes logika az, hogy elkényeztetni nem lehet a gyereket azzal hogy folyamat fel kapkodod, de arra emlékezni fog ha néha sírni hagyod 2-3 percig. 😂
2021. aug. 18. 17:02
 15/22 anonim ***** válasza:
44%
Senki nem mondott olyat, hogy emlékezni fog arra ha sírni hagyod 2-3 percig...
2021. aug. 18. 17:15
 16/22 anonim ***** válasza:
Itt még speciel nem, de más kérdéseknél és sok más helyen igen. 😂
2021. aug. 18. 20:44
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Pár perc sírásra nem fog emlékezni. Ha a szükségletei viszonylag gyorsan kivannak elégítve akkor nem okoz gondot. Lehetsz épp WC-n, vagy csomagot veszel át, akármi... Nem ez a sírni hagyás valóban, de valaki már javasolta, hogy véletlenül se vegye fel. Na ez arról árulkodik, hogy az illető, és lehet semmit nem ért a baba gondozáshoz. 10 hetesen teljesen normális ha egy percet sem akar anya közelsége nélkül lenni. Vannak babák akik jól elnézelődnek egyedül és vannak akik tulajdonképpen egyáltalán nem. Mindkettő normális. És egyik sem azért van mert anya annyira szuper jól neveli, vagy épp rosszul. Ez a baba temperamentumától függ, ami született adottság.

Kérdező, nem, nem lehet "felkapatni" egy ennyi idős babát. Sőt igazából azzal, hogy megadod a számára szükséges mennyiségű testkontaktot később sem lehet elkényeztetni. Az én fiam sem aludt kiságyban csak rajtam. Mondjuk ő hasfájós volt nagyon és eleve csak függőleges helyzetben érezte valamennyire jól magát. Az első 4 hónapot lényegében egy fotelban ülve töltöttem, de elmúlt. Ne aggódj nem fog 10 évesen is naphosszat az öledben gubbasztani.

3 évesen sem lehet azzal elkényeztetni senkit ha minden alkalommal megöleled amikor szeretné vagy felveszed amikor szeretné. Elkényeztetni azzal lehet valakit ha mindent megveszel amire rábök, vagy épp kitalálja, hogy ő túrórudit akar ebédelni és hagyod.

2021. aug. 19. 04:48
 18/22 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem ha anyának teher, mindegy milyen okból (fáj, nehéz, nem bírja vagy van másik tesó akit el kell látni vagy úristen csak nem akarja egész nap cipelni a gyereket) az, hogy a babát nem lehet letenni és egész nap ölben lenne alvás helyett is, akkor azzal valamit csinálni kell. És ha ez az, hogy nem kapkodja fel, akkor megszokja azt is a gyerek. Nyilván nem egész nap ordítani hagyásra célzok, hanem arra, hogy néha hagyni kell a gyereket egy kicsit nyűglődni is.

Mivel ugye nem fog emlékezni rá és nem rendül meg emiatt a 2-3 hónapos bizalma a világban, különösebben nem lesz semmi baj azon kívül hogy apránként megoldódik a probléma.

2021. aug. 19. 06:26
 19/22 A kérdező kommentje:
Félre ne ertsetek persze egész nap kezemben van,csak egy furdeskor fozes ilyesmi amikor muszaj lennék de nem tudom letenni.. nem azzal van a baj hogy nem szeretem nem akarok vele lenni…
2021. aug. 19. 06:31
 20/22 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, hogy nem szereted. Szerintem nincs azzal semmi baj, ha le szeretnéd tenni és végezni a dolgodat. Ezért írtam a 18. hszt.

Valahogy meg kell próbálni megtalálni neki a jó helyet vagy módszert amitől megnyugszik akkor is ha nincs a kezedben.

Kitartást és sok türelmet hozzá. 😊

2021. aug. 19. 06:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!