Ha hanyatt fektetem üvölt ?!!
https://www.youtube.com/watch?v=6ShJB-aCK_E
Én ez alapján próbáltam, harmadszori próbálkozásra már meg is jegyeztem hogyan kell :)
10 hetesen biológiailag még majdhogynem az anyaméhben kellene lennie.
Vagyis teljesen életidegen számára, hogy a földön/heverőn/ágyban/matracon van és nem az anyukája testében.
Ilyenkor az a legjobb, ha folyamatos testközelben van.
Egy ekkora baba még nem tud "elmaradni" egyedül és főleg nem "akaratos".
A sírás/ordítás az egyetlen eszköze a kommunikációra, és most azt akarja kommunikálni, hogy nem jó neki ha le van rakva és otthagyják egyedül.
Még 1 éves koráig sem lehet elrontani egy babát, hiszen ebben az időszakban még nem neveljük, hanem gondozzuk.
Amúgy a hordozás azért is jó, mert ilyenkor sokkal jobban fejlődik a baba - az érintés, ringatás hatására-, mint ha le lenne rakva valahova (ezt már sokszor vizsgálták).
Az első pár hónapban egy szülőnek a baba a legfontosabb, fontosabb, mint a háztartás, főzés, vasalás, netflixezés, alvás :D
De ha belerakod az energiát, azután sokszorosan meg fog térülni.
Én is azt ajánlom, hogy olvass utána a negyedik trimeszternek és még amit utána ebben a témában kiad a net és a youtube.
Menni fog ez, csak egy kis infó kell neked, hogy hogyan állj hozzá a dolgokhoz és hogyan hallgass az ösztöneidre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!