Ha 1 hónapos babámat magamon fektetem hason, az is fejleszti, hasalásnak számít?
Az elsővel egyetértek, hogy jó dolog, de a mozgásfejlődésben nem váltja ki a rendes hasalást sajnos.
1. vagyok. Egyetértek a 3-as kommenttel, azt azért hozzátenném, hogy szoktatni remekül lehet úgy, ha az anya a mellkasára teszi. A baba még csak egy hónapos, elég neki, ha az anyukája mellkasán tornázik, mozog, ha hason van, és kellemes élmény társul ehhez a számára nem túl kényelmes pozícióhoz.
Később le lehet tenni a földre, anyuka melléfekszik, vagy szembe vele szintén hasra, és próbálja így tartani a szemkontaktust. Hátha nem lenne olyan rossz a babának, ha egy nagyjából ismerős szituban gyakorolná a hason fekvést.
Kérdező, sztem csináld bátran úgy, ahogy érzed! A most 5 éves fiam különösen jó mozgású gyerek, kemény, szépen fejlett izmokkal. Babakorában utált hason lenni. Amikor elkezdett tárgyakért nyúlni, egyre hosszabb ideig maradt hason, aztán 5 hósan elkezdett hason kúszni, onnantól kezdve a mászásig nonstop hason közlekedett.
Szval, ne aggódj! A lényeg, hogy a babád szokja a pozíciót, a többi úgyis magától alakul, idővel pedig szoktatod majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!