Nárcisz, Violetta, Bíborka, Eleonóra, Eufrozina, Zenóbia nevek közül melyiket adnátok? Ismertek ilyen névvel valakit?
Érvek, ellenérvek.
Melyik mellett vagy ellen mi szól?
Nárcisz élből férfi név. (akárcsak a Jácint, hangozzon is bármilyen idiótán)
Violetta és Eleonóra amik tetszenek, a többi szívatós. Nekem a Bíborkáról mindig a bíbor tetű jut az eszembe, Zenóbiáról meg mindig etiópia ugrik be isten tudja miért, de mindenhogy fekete bőrű gyerekhez illik.
Eufrozina meg tipikus gúnynév általában a párok között, legalábbis mi ilyen nevekkel dobálózunk amikor ugratjuk egymást.
A Nárcisz lány név, a Jácint a fiú.
Ezek közül az Eleonórát adnám, ez egy szép név. A Violetta elmegy, de nem adnám, a Nárcisz se csúnya, nekem a virág jut róla eszembe, de nem adnám ezt sem, a többi pedig borzalmas.
Utolsó mondjuk Borka?
Amúgy Nárcisz női, Jácint férfi név. Ismerek Nárciszt, neki a húga meg Jázmin.
Eleonórát is.
Bíborkát nem ismerek, csak Borókát.
A Violetta is teljesen vállalható. A másik kettő, háát nekem hajmeresztő.
Nárcisz, Bíborka, Violetta -g szép és tényleg ritka nevek.
Eleonóra - nekem túl hosszú, körülményes megszólítani
Eufrozina, Zenóbia - ezek nem tetszenek
Akkor elnézést, rosszul tudtam a Nárciszt, bennem férfi névként él, nem ismerek egyetlen Nárciszt sem.
De ebben az esetben is maradnék a Violettánál vagy az Eleonóránál. Előbbi aranyosabb, utóbbi különlegesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!