Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem alap, hogy a szülők...

Miért nem alap, hogy a szülők bio/természetes alapanyagú kozmetikumokat vesznek a gyerekeknek a sajátmárkás olcsó helyett?

Figyelt kérdés

Sok kérdésnél láttam már itt, illetve a valóságban is, hogy a szülők többsége a legolcsóbb, sajátmárkás, kitudjamivanbenne-típusú tusfürdőt, szappant, krémet veszi a gyerekeinek. Vagy csupa, vegyszeres mosószert, öblítőt használ.

Mi ennek az oka? Mármint, tény, hogy ezek az anyagok 0-24-ben szívódnak az ember bőrén keresztül, bejutva a szervezetbe. Most valakit tényleg nem zavar, hogy a gyereke egész nap mindenféle kemikáliában ázik?

Miért nem alap gyerekek esetén az ökotermékek használata?

Komolyan érdekel, akinek nem tetszik a kérdés, görgesssn nyugodtan.

2021. aug. 4. 21:40
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy valami "természetes", nem feltétlenül jobb. A legtöbb ökobio tele van allergénnel. Legjellemzőbb az illóolaj tartalom, ami attól hogy természetes eredetű, még halál az érzékeny bőrre... Csak szólok.

INCI- t tanulj meg elemezni, ne az árcédulát! 🙃

2021. aug. 4. 21:58
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Melyik MLM cégnek dolgozol Kérdező? 😁
2021. aug. 4. 21:59
 13/35 A kérdező kommentje:

"nem szabad tulzasba esni a sok öko bio dologgal"

Hogy lehet túlzásba esni azzal, hogy igyekszünk csökkenteni a vegyszereket, tekintve, hogy az emberi bőr az elmúlt 100 ezer évben nem ehhez volt hozzászokva?

2021. aug. 4. 22:03
 14/35 A kérdező kommentje:

"De kérdem én, téged mit érdekel, hogy más miért nem csinálja úgy a dolgokat mint te??"

Azért, mert érdekel. Ez egy ilyen kérdezős oldal, tudod.

Téged miért érdekel, ami érdekel? Na, engem is pont azért.

2021. aug. 4. 22:04
 15/35 A kérdező kommentje:

"Na álljon meg a menet.... a legtöbb saját márkásba legtöbbször semmi káros nincs,ellenben pl a J&J termékekkel."

Rendben, a sajátmárkás jelzőt vegyük ki, a J. J valóban köztudottan tele van mindennel.

Mondok egy márkát, pl. Napvirág kozmetikumok. Az magyar és vegyszermentes, vannak gyerektermékei is.

2021. aug. 4. 22:06
 16/35 A kérdező kommentje:

"Hát ők biztos leszarják a gyereküket"

Nem azt mondtam, hogy lesz*rják a gyereküket, csak megkérdeztem, miért nem fontos a szülőknek, hogy megpróbálják csökkenteni a gyerekek szervezetébe kerülő vegyszereket, ha azok köztudottan károsak. Valami csak oka van, hogy nem érdekli őket.

2021. aug. 4. 22:08
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

En nagyon természetes mindenmentes étkezés párti voltam,aztán meguntam,hogy feszt visszahívták a cuccokat mert xy penészgomba meg szennyezettség meg stb volt vele... vagy hemzsegett a lisztkukactól ha felbontottam.A legtöbb öko cuccot nem bírja a bőröm,bár talaltam olyat amit igen.

Aranyközépút! És persze empátia! Senkitől nem vagy különb,csak azt hiszed (ha hiszed egyaktalan es nem az otthoni boldogtalanságod probalod itt levezetni)

2021. aug. 4. 22:15
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok szakember, de azt tudom hogy a kozmetikusokat is megosztja a bio vs. szintetikus téma. Szóval ez nem fekete vagy fehér valószínűleg. A sok természetes anyag sokszor jobban allergizál, mint a szintetikusan előállított anyagok. Nem mellesleg a legtöbb szülő kísérletezik és ha nem jön be a bio viszont jól működik a Tesco tusfürdő, akkor miért kínozná mondjuk a gyereket csak azért is biotermékkel ha láthatóan nem tolerálja a bőre.
2021. aug. 4. 22:17
 19/35 A kérdező kommentje:

"A legtöbb ökobio tele van allergénnel. "

Nyilván nem az illóolajokkal teli kozmetikumokra gondolok, rengeteg az öko babatermék.

2021. aug. 4. 22:17
 20/35 A kérdező kommentje:

*ha nem jön be a bio viszont jól működik a Tesco tusfürdő"

Persze, egy mindenmentes babaterméket nem bír a gyerek bőre, a vegyszerestöl meg semmi baja, logikus.

2021. aug. 4. 22:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!