Miért nem alap, hogy a szülők bio/természetes alapanyagú kozmetikumokat vesznek a gyerekeknek a sajátmárkás olcsó helyett?
Sok kérdésnél láttam már itt, illetve a valóságban is, hogy a szülők többsége a legolcsóbb, sajátmárkás, kitudjamivanbenne-típusú tusfürdőt, szappant, krémet veszi a gyerekeinek. Vagy csupa, vegyszeres mosószert, öblítőt használ.
Mi ennek az oka? Mármint, tény, hogy ezek az anyagok 0-24-ben szívódnak az ember bőrén keresztül, bejutva a szervezetbe. Most valakit tényleg nem zavar, hogy a gyereke egész nap mindenféle kemikáliában ázik?
Miért nem alap gyerekek esetén az ökotermékek használata?
Komolyan érdekel, akinek nem tetszik a kérdés, görgesssn nyugodtan.
Attól hogy valami "természetes", nem feltétlenül jobb. A legtöbb ökobio tele van allergénnel. Legjellemzőbb az illóolaj tartalom, ami attól hogy természetes eredetű, még halál az érzékeny bőrre... Csak szólok.
INCI- t tanulj meg elemezni, ne az árcédulát! 🙃
"nem szabad tulzasba esni a sok öko bio dologgal"
Hogy lehet túlzásba esni azzal, hogy igyekszünk csökkenteni a vegyszereket, tekintve, hogy az emberi bőr az elmúlt 100 ezer évben nem ehhez volt hozzászokva?
"De kérdem én, téged mit érdekel, hogy más miért nem csinálja úgy a dolgokat mint te??"
Azért, mert érdekel. Ez egy ilyen kérdezős oldal, tudod.
Téged miért érdekel, ami érdekel? Na, engem is pont azért.
"Na álljon meg a menet.... a legtöbb saját márkásba legtöbbször semmi káros nincs,ellenben pl a J&J termékekkel."
Rendben, a sajátmárkás jelzőt vegyük ki, a J. J valóban köztudottan tele van mindennel.
Mondok egy márkát, pl. Napvirág kozmetikumok. Az magyar és vegyszermentes, vannak gyerektermékei is.
"Hát ők biztos leszarják a gyereküket"
Nem azt mondtam, hogy lesz*rják a gyereküket, csak megkérdeztem, miért nem fontos a szülőknek, hogy megpróbálják csökkenteni a gyerekek szervezetébe kerülő vegyszereket, ha azok köztudottan károsak. Valami csak oka van, hogy nem érdekli őket.
En nagyon természetes mindenmentes étkezés párti voltam,aztán meguntam,hogy feszt visszahívták a cuccokat mert xy penészgomba meg szennyezettség meg stb volt vele... vagy hemzsegett a lisztkukactól ha felbontottam.A legtöbb öko cuccot nem bírja a bőröm,bár talaltam olyat amit igen.
Aranyközépút! És persze empátia! Senkitől nem vagy különb,csak azt hiszed (ha hiszed egyaktalan es nem az otthoni boldogtalanságod probalod itt levezetni)
"A legtöbb ökobio tele van allergénnel. "
Nyilván nem az illóolajokkal teli kozmetikumokra gondolok, rengeteg az öko babatermék.
*ha nem jön be a bio viszont jól működik a Tesco tusfürdő"
Persze, egy mindenmentes babaterméket nem bír a gyerek bőre, a vegyszerestöl meg semmi baja, logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!