Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyjából mikor "elvárható" a...

Nagyjából mikor "elvárható" a babától, hogy ne dobálja az ételt?

Figyelt kérdés

1 évesem jellemzően úgy jelzi az étkezések végét, hogy szerteszét dobálja az ételt. Én ezzel együtt tudok élni, amint dobálózni kezd, el is veszek tőle mindent, abban a reményben, hogy így idővel megtanulja, hogy ha enni akar, akkor eszik és nem dobálózik. Nem szokott megesni rajta a szívem, ha nem evett ebédkor az asztalnál, akkor 10 perccel később sem fog enni. Szóval azért igyekszem következetes lenni a kérdésben.

A vírus miatt hosszabb időre csak most, 1 évesen tudtunk anyámmal találkozni, és bár eddig ugye nem nagyon szólt bele a nevelésembe, chaten keresztül nem is nagyon tudott volna, most azért párszor elhagyták a száját számomra elfogadhatatlan kifejezések. Pl elkezdte szidni a gyereket, hogy "csúnya baba", merthogy direkt dobálózik, és hogy ilyet nem csinálunk, 1 évesen már igenis meg kéne nevelni és tudnia kellene szépen enni.

Most az, hogy ő 30 évvel ezelőtti nevelési "elvek" mentén nem érzi a problémát azzal, hogy így minősíti a gyereket és egyből szidja, az egy dolog, de azért felmerült bennem, hogy ilyen piciként tényleg elvárható lenne tőle, hogy már tudjon kulturáltan enni? Neki még az étel első sorban játék, mint ahogy gyakorlatilag a világon minden más is. Nagyjából mikortól lehetne tőle elvárni, hogy ne dobálózzon?

2021. júl. 29. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
Hát ez jó kérdés mert nekem a fiam még 2.5 évesen is előszeretettel játszott az étellel,de a lányom meg másfél évesen sem csinálta már ezt. Az egy különbség h a lányom blw-s volt a fiam még nem.
2021. júl. 29. 21:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Az én lányom is BLW-s, szóval nem hiszem, hogy ez lenne a megfejtés :D Bár tény, nekünk még van pár hónapunk fél éves koráig, lehet a karácsonyi halászlevet már nem fogja így dobálni.
2021. júl. 29. 21:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Nálunk az vált be, hogy amikor dobálta, elé tettem egy tányért hogy abba dobja bele. Utána onnan nem vehette ki. Most 26 hós.

Őszintén szerintem gyerek függő, most még egyáltalán nem gond, hogy dobálózik 🙂 3 évesen mondjuk már inkább ne csinálja, de még pici.

2021. júl. 29. 21:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem hiszem.

Szerintem amúgy az van, hogy a BLW-s baba elég korán megismerkedik az állagokkal meg az egyéb tulajdonságokkal (hőmérséklet, étel illata, színe tapintása stb) a nem blw-s meg tovább kell,hogy elemezze az ételt és ehhez hozzá tartozik a dobalas, kenés, köpködés, kanállal csapkodas.. eleve gondolom ha blw-s a lányod, akkor már használ evoseszkozt is, neki ilyenkor már általában az nagyobb sikerélmény, hogy használja a villát v kanalat, mint a dobalassal kiváltott reakció. Amúgy én olyan 15 hónapos kortól simán mondtam, hogy ami leesett azt evés után felszedjuk.

2021. júl. 29. 21:18
 5/10 anonim ***** válasza:
A nem nem hiszemet arra írtam hogy szerintem nem fogja dobalni a halászlevet. :)
2021. júl. 29. 21:19
 6/10 A kérdező kommentje:

Haha, köszi szépen mindenkinek!

Akkor azért bízom benne, hogy ovis koráig erről valahogy leszokik :D

2021. júl. 29. 21:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát addig tuti :)
2021. júl. 29. 21:57
 8/10 anonim ***** válasza:
1,5 éves fiam is dobálja a kaját ha már nem éhes. De nalunk vannak kutyák és nekik dobja így ötletem sincs mikor fog róla leszokni, hiszen ugye konkrét célja is van vele.
2021. júl. 29. 22:39
 9/10 anonim ***** válasza:
1,5 évesem már csak akkor dobálja, ha nem vagyok ott vele. Amíg ott ülök, addig szépen eszik.
2021. júl. 29. 22:49
 10/10 anonim ***** válasza:
25%

"évesem"....katasztrófa.

inkább: éves gyerekem.

2021. júl. 30. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!