12-13 hónapostól már elvárható lenne, ha kérdezzük
hol van anya és ő rámutat vagy odanéz?
Fiam 14 hónapos. Most mar tudja melyikünk anya es apa de egy évesen még nem tudta. (Vagy tudta de nem mutatta meg). Miert aggodsz emiatt?
2016. júl. 6. 21:55
Azt hiszem ez is babafüggő teljesen. Ez így kicsit kevés info. Ha egyébként úgy látjátok, hogy minden rendben van a kicsivel, (szerintem le lehet azért szűrni valamit ennyi idősen már, hogy kb. mennyire értelmes/érdeklődő/ hogyan fejlődik stb.) akkor ez önmagában biztos nem gond.
2016. júl. 6. 22:04
ennyit talán igen,de hagyd még 1,5 évtől kezdenek nyitni ,megnyílni a világ felé
2016. júl. 6. 22:06
4/19 A kérdező kommentje:
Nemigazán tudom. A védőnő ültette a bogarat a fülembe. Egyébként vannak pici gondjai, mozgással stb, látja szakember. Szerinte jól fejlődik. A védőnő szerint, már tudnia kellene annyit, hogy ha megkérdezzük hol a lámpa, akkor rámutat. Hát nemhogy a lámpára nem, de igazából magára a "hol" szóra sem figyel fel. Szerintem értelmes, tudja a dolgokat. Pl remekül mutat a távirányítóval a tv fele. Félre értés ne essék nem nevelünk tv függő gyereket, de 5 tagú a kis családunk :) Plusz a tv-n a youtubon szoktam neki babazene alaphangot adni, imádja. Tudja, hogy a 3 nagy kockát egymásra kell rakni, vagy tudja , hogy a golyópálya tetjére kell rátenni a golyót, hogy leguruljon.Szerintem ezek jók, nem?
Ha eleget beszéltetek hozzá ennyit hogy odanéz hogy ott van anya ennyit már igen kellene.A védőnő mit mond?
2016. júl. 6. 22:13
6/19 A kérdező kommentje:
Nem néz oda. Ha meghallja a hangom örül, vagy ha a tesók hangját meghhalja akkor is. De ha a tesók nevét mondom, hogy hol van. Semmi. Mintha nem is kérdeznék.
Hát nem tudom ez kevésnek tűnik de ha a szemei értelmesek ,és ha beszélsz tud figyelni akkor nincsen probléma.Amit írtál hogy a mozgása ne megfelelő akkor érdemes lenne komolyabb szakembert felkeresni hátha ő tudna segíteni ebben.Én annyit tudok mondani hogy a lányom ,egy gyerekem van tehát inne tudok meríteni.Pár hónaposa magánhangzókat gügyögött ,ha viccelődtünk mosolygott,meg akart kapni dolgokat szinte mindenre figyelt amit mondtunk 1 évesen ha mondtuk neki hogy vegye fel a papucsot felvette.Ha kértünk tárgyakat hozta.alap szinten otthoni témában mindent megértett .nagyon aktív gyerek volt.Ezért sokszor amikor láttam a rendelőben egykorú gyerekeket én soknál értelmesebbnek találtam őt.Természetessen ezek a gyerekek is normálisak voltak de lassan érőek.Nemrégen mikor voltunk orvosnák egy kettőre emlékezetem és teljesen rendeben vannak .Lehet csak lassabban fejlődik.Végül is 3 éves korig rengeteget változhat minden sőt napról napra is.
2016. júl. 7. 00:28
Szerintem elvárható, igen.
A fiam ennyi idősen már stabilan mutatott dolgokra, ha kérdeztük, (persze ilyen alapdolgokra, hogy labda, lámpa, és bennünket, a szüleit név szerint hívott, keresett, tehát ha pl nem látott engem, akkor kiabált, hogy "A".
Stabilan én voltam "A", az apja meg valamiért "Gaga" :)
2016. júl. 7. 07:55
Azt hiszem, rajta van a státuszlapon, hogy kéne, de az enyém sem csinálta. Én is megijedtem, de a védőnő mondta is, hogy ez egy tisztára idióta kérdőív, anyukám meg azzal nyugtatott, hogy az öcsém még 10 évesen se mutogatott semmire, amire nem volt kedve. :) Az, hogy más baba csinálja, egy dolog, nem egyforma dolgok érdeklik őket. Ahogy írtam a fiam 1 évesen nem mutogatott semmire, később sem hozta mindenben a státuszlap által előírt feladatokat, most mégis 6 évesen eléggé rendben van, csak hogy egy példát mondjak, két nyelven ír-olvas.
1 éves korában még engem is lehetett ijesztgetni a státuszlappal, később már nem, igaz, nekem a védőnőm sem vette olyan véresen komolyan ezeket a dolgokat.
2016. júl. 7. 09:36
13-14 honaposan kiabál hogy ada(apa), aja(anya) deje (gyere). De pl nem minden tárgyra mutat. Ha megkérdem hol a lámpa, nem mutat ra. De van amit ismer. Pl a cumi szót ismeri, vagy a kutyus szót. Iszi szót is vagy a nézd csak kifejezést. A kérsz meg? kérdést is ismeri. A simi-simit is meg az adj egy cupit. Sztm ez teljesen attól függ hogy mit "gyakoroltatok". Ha most ra lennék kattanva a lámpára es gyakorolnank 2-3 napig hogy melyik a lámpa akkor biztosan ramutatna. De ezt csak te tudhatod, hogy egyebkent amiket sokat hasznaltok, gyakoroltok azokat ismeri-e, felismeri-e? Ezt mi látatlanban nem tudhatjuk.
2016. júl. 7. 10:27
Kapcsolódó kérdések: