Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 12-13 hónapostól már elvárható...

12-13 hónapostól már elvárható lenne, ha kérdezzük hol van anya és ő rámutat vagy odanéz?

Figyelt kérdés
2016. júl. 6. 21:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudom, hogy kell-e tudnia, az én lányom tudja, ki kicsoda. Mikor mondok neki pl. olyat, hogy küldjél puszit apának, apa felé fordul, és neki dob puszit. Ugyanez működik anyával, mamával, papával, tantival. Gyakran használt játékoknak tudja a nevét, megmutatja őket, a cicánkat, kutyánkat is felismeri névről, feléjük fordul, rájuk mutat. De én nem tudom, hogy ez elvárás-e az 1 évesekkel szemben. Meg szerintem egyébként az is számít, hogy első gyerek, rengeteg idő van rá, mindenki körülötte ugrál, beszél hozzá, mutat neki dolgokat, vele foglalkozik, így elképzelhető, hogy gyorsabban tanul meg ilyesmit, mint egy többedik gyerek.
2016. júl. 7. 10:30
 12/19 anonim ***** válasza:
65%
Meg micsoda hülyeség ,hogy pont a lámpa? Ennyi erővel ha megkerded hol a bojler vagy hol a vízforraló es nem mutat ra ,akkor nem fejlődik rendesen?! 13 honaposan? Baromsag.
2016. júl. 7. 10:30
 13/19 anonim ***** válasza:
67%
Tök mindegy hogy lámpa vagy bojler, a lényeg azon van, mit tanítasz neki. Magától sosem fogja tudni, csak ha eleget ismételgeted neki. Pl 'Hol van apa? Ott van apa!' Pár alkalom és meg is jegyezte. Egy egyévestől már ez elvárható.
2016. júl. 7. 15:48
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
Hat nem tudom, enyem 11 honapos es ha ismeros dolgokra kerdezek ra h hol van,akkor odamegy ahhoz. Pl hol a labda,oda maszik a labdahoz. Ha a nappaliban vagyok vele,apa meg a konyhaban,kerdezem hol van apa es visongatva teper ki akonyhaba. A testreszeit viszont nem tudja, hol a labad stb.
2016. júl. 7. 20:46
 15/19 anonim ***** válasza:
De nem értitek, hogy attól, hogy a tietek csinálta, még nem kötelező? Nekem az egyik gyerekem 4 évesen pótkerék nélkül biciklizett, a másik másfél évesen mondókázott és 3 évesen kristálytisztán beszélt, de ők ezekben voltak ügyesek, más meg másban. Könnyen lehet, hogy a Kérdező gyereke meg olyasmit tud, amit a tietek nem, de ennek az egésznek amúgy sincs semmi értelme, nem ezektől lesz valaki sikeres és értékes ember később.
2016. júl. 7. 20:58
 16/19 anonim ***** válasza:
Na kipróbáltam ma a fiamon a lámpa dolgot. 14 hónapos. Eddig nem forszíroztuk a lámpát. Megkérdeztem, hol a lámpa? Nézett értetlenül. Megmutattam melyik a lampa. Kapcsolgattuk is picit. Fel ora múlva melyik a lampa? Rámutatott a kapcsolora. Utana átmentünk egy masik helyiségbe, ott mar tok magátol mutatott a lámpára. Aztán megnéztük az összes helyiségben a lámpát. Mindet fel is kapcsolatuk. Egész este a lámpára mutogatott. :)) tehát értette mit kérdezek, miután megmutattam neki mi a lampa es hogy működik. Kis idő elteltével is emlékezett ra. Plusz az összefüggéseket is észrevette, hiszen rájött h a masik helyiségben is van olyan valami amit anya mutatott. Sztm próbáld ki ezt te is es megnyugszol. Aztán meg tanitsd be neki, hogy a védőnő is megnyugodjon. Tanitsd be a bojlert is, hagy higgye, hogy csodagyerek :D
2016. júl. 7. 22:35
 17/19 A kérdező kommentje:
Jó ideje próbálgatjuk. Jó, nem a lámpával, hanem apa, tesó, labda, baba, cica stb dolgokkal. Amikor mutatom, hogy ott a labda, akkor mutat vagyis hívja inkább. Kezével a levegőben "gerebléyz". De ha elfordulunk és rákérdek, hogy na hol a labda stb. Mintha nem is kérdeznék.
2016. júl. 8. 09:33
 18/19 anonim ***** válasza:
Hat ez fura picit. De szerintem várj, még 1-2 hét alatt is rengeteget változnak. Emlekszem, a fiam 1 Éved volt amikor találkoztunk a barátnőmmel, akinek a kislánya 14 hónapos volt akkor. Megmutatták a gyerek összes "trukkjét" a hol a füledtől elkezdve a dobj egy puszit-ig. Totál kétségbe esve mentem haza, mert az en fiam semmit nem tudott, semmi "trükkje" nem volt. Aztán most lám 14 hónapos es egy csomó mindent mutat, integet stb. De pl a dobj egy puszit nem megy neki pedig gyakoroltuk. Minden gyerek mas. Ha viszont neked az ösztönöd azt súgja, hogy baj van akkor vidd el szakemberhez. Az nem árthat.
2016. júl. 8. 10:58
 19/19 anonim ***** válasza:
*1 éves volt...
2016. júl. 8. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!