Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy telik egy napod 1-1,5 év...

Hogy telik egy napod 1-1,5 év körüli gyermekeddel?

Figyelt kérdés

Mennyit alszik, mennyit eszik (mit?) mennyi időt van egyedül? Hogyan fejleszted a mindennapokban?

Nekem 13 hónaposom van, napi 1-2x alszik ebben a mocsok időben van hogy 2-3 órát is egyébként 1-1,5-eket szokott + éjjel alszik végig. Általában napi 6-7x eszik, van hogy egyszerre nagyon keveset, de van hogy egy felnőtt adag ételt megeszik. Teljesen változó. Elég sokat van egyedül ami aggaszt egy kicsit mert többet szeretném fejleszteni, de azt figyeltem meg hogy egyszerűen jobban el van egymagában mint velem vagy az apjával. Ha vele vagyok akkor sem foglalkozik velem csak ül magának és bizget valamit vagy nyitogatja a szekrényt, vagy csak elmászkál a szobában. Próbálok vele sokat foglalkozni, mutogatni neki cicát, kutyát, naponta többször is énekelek neki (angol és magyar dalokat is), birkózni is szoktunk, de úgy érzem ez nem elég. Ti mit játszotok napi szinten?

2010. aug. 28. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! Lányunk 18hónapos volt a héten. Mostanában szörnyű minden nap :o( Egész nap csak visít,nyüszít,nyekereg, mászik rám, hisztizik mindenért. Katasztrófa ami most van! Egyedül nincs el, sosem volt, mindíg pesztrálta valaki a családból. Irigyellek hogy a tiéd ilyen jól eljátszik :o)

A hosszú 2-3 órás alvásaiból csak max 1 óra lett. Éjjel szépen alszik 20-6:30-ig, kivétel fogzáskor, akkor általában egyszer felkel ellenőrizni... Ugyanúgy eszik mint a ti babátok, hols sokszor keveset, hol pedig egy egész felnőtt adagot. Sokat mondókázunk, hintázunk, énekelek neki, tapsikolunk, könyveket nézeget és mondja mi van rajta és mit mond.... Sokat sétálunk, motorozik ezerrel, babázik(itatja,eteti,pelenkézni próbálja,kitisztítja a fülüket,kiszívja az orrukat stb..) Apját imádja, sajnos keveset van itthon, akkor mosok,takarítok és a többi hétköznapi elmaradt dolgot elvégzem, ők meg elvannak.

2010. aug. 28. 12:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 19 hónapos. Mostanában nálunk is hiszti van, és anyafüggő lett. Az evés hasonló, mint nálatok. Reggel bevásárolunk egy jó nagy sétával egybekötve. Eddig sokat elvolt egyedül, de pár napja nagyon nyűgi lett. Délben 2-2,5 órát alszik, utána játszunk, hintázunk, amihez kedve van. Este hazajön apa, együtt fürdenek és játszanak egy kicsit. Örülj neki, hogy jól elvan egyedül! Ha szüksége lesz több foglalkozásra szerintem jelezni fogja.
2010. aug. 28. 12:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerdán lett lányom 18 hónapos.

7 körül kelünk, tejet iszik, majd mesèt néz én addig reggelit készítek beágyazok, eszünk, majd játszik, én főzök.

10 körül megyünk a játszótérre, délben megyünk haza, ebéd, és 1-4-5 ig alvás.

5 kor uzsonna, majd megint megyünk ki bolt játszótér, 7 körül vacsi fürdés, mese, és 9-re bealszik.

Sokat olvasok neki, állatokat utánnozza de még semmit nem beszèl, formabedobozunk építünk fa vagy legobol, főzőcske, de szépen eljátszik magában!

2010. aug. 28. 13:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Első kettő nem irigyellek benneteket. És hogyan tudtok a babák mellett haladni a házimunkával? Én még sokszor így is elmaradok nem tudom mihez kezdenék ha a többet igényelne a gyerekem.
2010. aug. 28. 13:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam lassan 15 hónapos lesz.

7 körül kel, tápszert iszik, pihenőszékben könyvet nézeget, míg én is megiszom a kávét, böngészek egy fél órát a neten. Aztán beágyazunk, berakunk egy mosást, lesétálunk a boltba, ha nem kell semmit venni, akkor is teszünk egy sétát a környéken, babakocsi nélkül, így akár egy órát is lenn vagyunk. Hazaérünk 9-10 között, ilyenkor eszik gyümit vagy krémtúrót, felvágottat, rántottát... valamit, aztán kb 10-12-ig alszik. Én ilyenkor mosogatok, netezek, főzök.

12-kor kel, eszik egy picit , ha éhes. Kiteregetünk, ha kell porszívózunk, felmosunk, játszunk: labdázunk, könyveket nézegetünk, színek, formák, tárgyak, testrészek.... ilyen tanulókönyveket szereti, mondókás könyvek, kalapálós játék, formabedobó, labda, plüssök... bármi.

13,30 körül séta Apa elé, ilyenkor vásárolunk a nagyobb boltban, ha kell valami, vagy posta, gyógyszertár. Apával jövünk haza, haza érve Apáé a manó, játszanak, majd 15-15,30 körül megint alvás kb 17-ig. Ilyenkor ha nem ebédelt rendesen, akkor eszik, aztán lemegyünk az udvarra vagy játszóra együtt vagy csak Apával mennek, én aludhatok, vagy olyat takaríthatok, amit mellette nem lehet pl fürdő vagy zsíroldás a konyhában.

18-18,30 körül hazaérnek vagy érünk, fürdetés, vacsi, ami tápszer, Apa lazul én babázok... így vagyunk 20-21 óráig, aztán alvás. Éjjel egyszer kel teázni, nemrég beteg volt, akkor fél óránként keltett éjjel. :(

Szóval ő sem sokat van egyedül, mindenhova jön utánam, ha nem ülök le vele játszani, akkor is egy légtérben kell vele lennem.... de mindenbe bevonom, amibe lehet. Pakolja a mosógépbe a ruhát, teregeti a zoknikat a maga módján, tolja utánam a porszívót. Egyébként pedig a fent említett játékok a favorizáltak.

2010. aug. 28. 14:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Első vagyok. Nehezen boldogulok a házimunkával, de mogoldom. Ha alszik napközben vagy este ha letettük, és reggel én korábban kelek. Majd ha elmúlik ez az időszak, jobb lesz! Remélem :o)
2010. aug. 30. 07:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! 2. vagyok. Azért sajnálni nem kell!:) Szerencsére sokat alszik délben is, reggel sem ébred 8-nál hamarabb, így nagyon sok mindent meg tudok csinálni. Egyébként nekem az a véleményem, hogy aki gyereket vállal, ezt is vállalja (sok minden más mellett). Majd elmúlik ez a korszak is és lehet jön egy még nehezebb. De megéri néha még kevesebbet is aludni, mert imádom a picurkámat!!
2010. aug. 30. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!