Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 év körüli gyermekeddel...

3 év körüli gyermekeddel közöltél halálhírt?

Figyelt kérdés

Mit mondtál? Hogy fogadta?

Meghalt nagypapám, lányom dédipapája. Igaz nem volt része a mindennapunknak, az ország másik végén élt, havonta egszer láttuk, néha egy -egy hetet ott voltunk. De nemsoká megyünk, és biztos keresni fogja...

Dédimama még van.

2011. márc. 2. 22:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
szerintem elég akkor ha kérdezi h hol van és mondani neki h elment. h hova? arra meg kitalálni valamit, hogy messzire. de 3éves nem érti még az élet és a halál fogalmát.
2011. márc. 2. 22:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Velem közölték, hogy dédi elment a mennyországba, most már jó neki. Sírtam, kerestem, de aztán megbékéltem. Mindig azt mondtam, mikor eszembe jutott, hogy már jó neki ott...

2 éves voltam, mikor történt, de erre emlékszem.

2011. márc. 2. 22:55
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem nem kellenek a körítések.

Ilyen korban kell ezekre a dolgokra megedződni,tapasztalatból mondom.

Szerintem szolidan közöld vele hogy eltávozott,mert már nagyon öreg volt.

2011. márc. 2. 22:58
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Szia,

az én fiam 3 éves múlt. Nemrég kérdezte, hogy ki az ő nagypapája.

Elmondtam neki, hogy neki nincs, mert mindkettő meghalt. Betegek voltak, elaludtak (mert nem tudtam megmagyarázni másként), nem ébredtek fel. Angyalok vitték őket a mennyországba, ahonnan figyelnek bennünket. Időként eszébe jut, és kérdezget róluk, dolgozik rajta a kis agya.

2011. márc. 2. 23:33
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az első válaszolóval. Én is csak akkor mondanám el neki, ha valóban keresi.
2011. márc. 3. 07:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is sajnos nemrég történt haláleset,az apósóm halt meg.Gyermekeim 4 és 2 évesek,annyit mondtunk nekik,hogy a papa nincs többet,nem találkoznak vele többet.Ők még annyira kicsik,nem is fogják fel.Eddig még nem keresték,pedig azóta már voltunk anyósómnál.Ha képen megmutatjuk nekik,a fiam azt mondja,nem tudja ki van a képen-pedig jól ismerte-a kislányom mondja,hogy papa van ott.Ez is érdekes.

Sztem nem kell annyira magyarázkodni a 3 éves gyerekednek,ha keresi,esetleg azt mondod,elment messzire és nem jön már vissza.

2011. márc. 3. 09:57
 7/12 anonim ***** válasza:

Dédimamát pont tegnap temettük el. Én elmondtam a 2 évesemnek, hogy dédimama felment az égbe jöttek érte az angyalkák és mutatja a kis kezével, hogy hogy repülnek az angyalok.

Szerintem mond meg neki.

2011. márc. 3. 13:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2,5 éves volt a gyerek, amikor a dédimama meghalt. Nem volt a minden napunk része, így én nem mondtam el neki semmit. Kis szeleburdi volt, az a fajta, aki kérdez valamit, majd a választ meg sem várva elszalad, gyakorlatilag két percre nem lehet leültetni beszélgetni vele olyan dologról, ami őt nem érdekli.

Azóta többször voltunk már a házában, ahol a fényképére mutatva kérdezte, hogy ő ki. Mondtam, a dédimama, de ő már az égben van. Erre ő: tudom, tudom.

2011. márc. 3. 14:09
 9/12 anonim ***** válasza:
A lányom pár hónapos volt, amikor a dédipapa meghalt, majd rá három hónapra a másik is. Természetesen még nem fogta fel. 3 éves korában egyszer csak nekiszegezte a kérdést az egyetlen dédimamának (közben a másik mama is elment), hogy "Hol van a dédipapa?" Rájött, hogy valami nem stimmel, hiszen a mamák mellett papák vannak, akkor a dédi mellett miért nincs senki. Elmondtuk neki, hogy meghalt, mert nagyon öreg volt és beteg. "Szegény papa." Ez volt a válasz. Ekkor értette meg, hogy a többi dédi is meghalt, és jó ideig foglalkoztatta a halál, pláne, mivel a faluban sorban haltak/nak meg az öregek, és mindenkit kiharangoznak...
2011. márc. 3. 18:33
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem értem igazán, hogy sokan miért modnjátok, hogy elment, főleg, hogy elaludt...

Én is azt tervezem, hogy csak akkor mondom neki, hogy papa elköltözött a csillagok közé, ha kérdezi, hol a papa.

de sosem hazudnék, főleg nem olyat, hogy elaludt.. bár nem hazugság, de miért féljen a gyerek, hogy nem ébred többet ő sem fel talán...

Csak kíváncsi voltam, ki mit mond, és hogy kezelte a gyerek.

Köszönöm

2011. márc. 3. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!