Anyukák akik énekeltek a babátoknak, miket szoktatok énekelni?
Én a hathónaposnak énekelek mindenfélét...a legnagyobb siker mégis az, amikor x dal dallamára folyamatosan azt ismételgetem:subidu.Akkor kész, hangosan röhög, időnként csuklásig.
:)
az isztambulos vagyok
eszembe jutott még egy legesleges-kedvenc:
http://www.youtube.com/watch?v=rA5fj02DgWU
1 perctől nézzétek!
Körbe jár egy kislányka, Debrecenbe kéne menni, Egyszer egy királyfi, A Vargáék ablaka, Sárga csikó, Három szabó legényke, Által mennék én a Tiszán, Bújj bújj zöld ág, Hinta palinta, A part alatt, Kisegér kisegér, Mókuska mókuska, Nyuszi nyuszi fekszik árokban, Árkot ugrott a szúnyog, Elvesztettem zsebkendőmet, és még rengeteg van amit énekelek neki.
Ezen kívül Apától kemény rockot, tőlem Fenyőt, és minden más lagymatagot tanul amikor cd-t hallgatunk.
A gyereknek lényegtelen,hogy milyen "fa hangod" van, élvezi,bármit is éneklenek neki. A csip-csip csókát, süss fel napot, hinta palintát, gyí te pacit, kis kacsa fürdiket, búj búj zöldágat, esik az eső süt a nap, csiga biga gyere ki, csiga biga told kil szarvadat, kicsi vagyok én-t, cirmos cica haj-t,1 2 3 4 te ki legény hová mégy amit élnekelni szoktunk együtt a 3 évesemmel. AKi nem lép egyszerre, tekeredik a rétes. Több nem jut így most eszembe. 2 évesen megtanítotam azt a mondókát,amit 3 évesen anyukám mondott 1x nekem:
Jó gazdasszony vagyok ám,
Sütni főzni tudok ám!
Kavarom a rántást,
Fölvágom a húst,
Kipp-kopp töröm a mákot,
Dagasztom a kalácsot.
Ha a ruhám piszkos lesz,
A teknőm készen áll,
Kiöblítem,kicsavarom,
A kötélre felhajítom, zsupsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!