Anyukák akik énekeltek a babátoknak, miket szoktatok énekelni?
nálunk az Isztambul a sláger:) tudod óóúúóóúúóóú Isztambul:D
egyébként mindenféle népdalokat, amit iskolában tanultunk annó, meg zeneszámokat is, magyart és külföldit is, kb. bármit. Republicot, Rúzsa Magdit, Madonnát nagyon szereti, népdalok közül a Tavaszi szél vizet áraszt, és a Lassan, kocsis... a kedvencek. De vannak megzenésített versek is pl. Árnyak sora ül a réten, ezeket is szereti. Gryllus, Alma együttes is bejön neki, bár még kicsi, 7 hónapos így a szöveget nem nagyon tudja értékelni.
íme az én repertoárom, azon a kettőn kívül, amiket felsoroltál:
Mehemed és a tehenek, Ten green bottles, Hupikék törpikék, szóval bármi, ami eszembe jut. Hungáriát éppen nem éneklek neki, de most épp az Apácashow-ból megy az I will follow him. Gumimacik betétdalát magyarul és angolul is éneklem neki, régebben nagy kedvenc volt a Micimackó, Sehallselát Dömötör, Hová mész te kis nyulacska, Jár a toronyóra. Egész nap énekelhetnék neki, akkor sem fogynék ki az ötletekből. de azért nálunk is a Lencsilány a befutó, pedig nekem fiam van.
kocsiban rendszerint Nox-ot hallgatunk, itthon a Virágéknál és a Hej Dunáról megy a Noxtól.
Utolsó voltam
Ha a ritmusérzékét is akarod fejleszteni, akkor azért nem árt, ha néhány mondókát és gyerekdalt is "átismételsz":)
Amit korábban írtak: Forrai KAtalin Ének-zene a bölcsődében (vagy óvodában).
De van egy cd, amin sok-sok ismert és kevésbé ismert gyerekdal, mondóka van: Zeneovi a címe
Gyerekek énekelnek rajta, az én lányomnak 1 éves kora óta kedvence.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!