Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Majdnem 7 hónapos babátok,mit...

Majdnem 7 hónapos babátok,mit eszik,hogyan fejlődik mozgásban?

Figyelt kérdés
Mi sajna 100% tapszeresek vagyunk,így már 4 hónaposan elkezdtük a HT-t. Eleinte ugye csak zöldség-gyümölcs püréket,és most ott tartunk, hogy eszik reggel: tápszert, tíz óraira tejpép gyümölccsel,ebédre általában üveges ételt kap ami változó,uzsonnára szintén tejpép,majd vacsira tápszer,és késő este is tápszer. Így általában át alussza az éjszakát,és fél 6-7 körül ébred. Mozgásban most sokat fejlődött hirtelen. Eddig volt az hogy kúszott, repülőzött,nem volt egy foga sem. 4 nappal ezelőtt el kezdett magától ki ülni,de még van,hogy inog,viszont olyan is van,hogy percekig képes egy helyben ülni és játszani. Mászás már szinte megy,de még nem maximálisan. Ma produkált olyat is hogy térden állva játszott,persze úgy hogy a játékhoz dőlt kicsit, ket foga van ki jövőben,az egyiknek már kint a hegye. Elég nyűgös napok óta,plusz nehezen tud kakilni is,nagyon kemény lett szegénynek, pedig sokat itatom,és kap rendszeresen gyümölcsöt is. 20.-án lesz 7 hónapos és érdekelne,hogy joghurtot vagy túrót lehet-e már akkor adni,és ha igen,milyet és milyen formában?
2021. júl. 12. 23:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező! 🙂

Én már szoktatom ahhoz, amit mi eszünk! Mert mint írtam, ha mi eszünk előtte olyan örömvisongatásba kezd hogy nem lehet nem adni neki😃

Nálunk pl tegnapelőtt volt tökfőzelék fasírttal, persze alig volt benne fűszer, viszont kapor volt benne de azt 6-7 hósan már kaphat.

Semmi baja nem lett tőle, pedig szépen evett belőle🙈😁 Nem turmixoltam le neki, védőnőnk is mondta, hogy ha már ilyen szépen eszi a darabosat, ne turmixoljak, ne pürésítsek mert visszaszokhat rá! 😉

Volt már borsóleves is, abból is evett, annyi hogy a borsót kinyomtam a héjából(mert az puffaszt) 🙂

Ma pedig tejfeles csirke lesz, tésztával. Ebből is fog kapni egy keveset.

Szerintem nem kell külön főzni neki màr, legalább én nem teszem!

Védőnőnk szerint nyugodtan kóstoljon meg mindent, amit mi eszünk, persze amit még nincs bevezetve azzal azért csínján, de hagy szokja az ízeket! 😊

2021. júl. 15. 07:03
 12/14 anonim ***** válasza:
Ui. : Alexa voltam! 😁
2021. júl. 15. 07:04
 13/14 A kérdező kommentje:
Nálunk is megy az,hogy mi eszünk,akkor szinte küzd érte,hogy kapjon. Minden érdekli ami a tányéron van. Apát egyszer le is borította egy tányér étellel. Hiába szóltam,hogy ez nem jó ötlet,hogy úgy "adogatja" majd,mivel elő szeretettel bele markol a tányérba 😄. És rendes adagot szoktal adni mondjuk abból amit már bátran oda mersz neki adni? Bocsi már a sok kérdés miatt,de annyira aggódom,nem szeretném elrontani a kis gyomrát
2021. júl. 15. 07:37
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen ez ismerős, ő is mindig nyúlna bele a tányérba😅😅

Hát igazából lemérni nem szoktam, van amikor többet eszik vagy amikor kevesebbet! Főleg ha nagyon-nagyon meleg van akkor nincs olyan jó étvágya.

Meg azt vettem észre, hogy ha együtt eszünk akkor sokkal többet hajlandó megenni, mert élvezi hogy kaphat abból amit mi eszünk.

Ha csak ő eszik akkor kevesebb falt csúszik le, olyan mintha így nem is lenne érdekes számára, vagy mintha azt gondolná: “Anya nem eszik belőle, akkor biztos nem is olyan finom” 😂😂

Van hogy csak pár kiskanállal hajlandó enni, de olyan is, hogy rendes mennyiséget megeszik főtt ételből is, nem csak a tejpépből pl🙂

Szerintem olyannal amit már többször kóstolt/ evett nem tudja elrontani a gyomrát, de ki kell kísérletezni, ha valami bántja a pocakját akkor azt hanyagold egy időre😉

2021. júl. 15. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!