Majdnem 7 hónapos babátok,mit eszik,hogyan fejlődik mozgásban?
Szia!🙂
Nagyon ügyes a babád! 😊
Kisfiam most lesz szombaton 7 hónapos. 5 hósan kúszott, 6 hós kora után elkezdett felkapaszkodni dolgokban, tegnapelőtt pedig elkezdett mászni is. Többször rajtakaptam már, hogy tolja hátrafelé a popóját, így szerintem hamarosan kifog ülni a mászásból.😁
Mostmár nagyon ügyesen és gyorsan feláll mindenhol! 😳🏃🏻 Így egy percre sem tudom magára hagyni mert előfordul, hogy eldől és akkor koppan a kis feje🤭
Ő még anyatejes, de mi is 4,5 hósan kezdtük a h.táplálást, mert szó szerint követelte az ételt amikor mi ettünk🙂
Először pépeket adtam neki, de kb 1 hónapja szinte csak darabosat eszik, nem öklendezik nem fuldokol tőle szerencsére, nagyon ügyes🙂
Reggeli -> anyatej
Tízórai -> tejpép (vaníliás vagy banános)
Ebéd -> valami rendes főtt kaja (pl. főtt csirkemell csíkok+krumpli elé teszem és ő elveszi magának)
Uzsi -> anyatej
Vacsi -> anyatej
De persze ez nem ennyire törvényszerű, a nagy meleg miatt amúgy is gyakran kínálom cicivel, így nem csak 3x eszik/iszik anyatejet! 😉
Illetve Hipp bio 100% gyümilevet is szokott kapni, vízzel felhigítva mert nagyon émelygős az íze ha simán adnám neki. 😊
Ja és igen kóstolt már sajtot, túrót is, de ezeket nem nagy mennyiségben, szinte csak megízlelte ennyi.
Védőnőnek “panaszkodtam” hogy nem lehet mellette enni, mert mindenből kérne! 🙈😄 Szerinte semmi gond ezzel, nyugodtan kóstoltassam vele ami mi eszünk, pl szendvicsből is kaphat egy kis kenyérdarabkát, vagy bolognait ettünk és ő is azt evett valamelyik nap ebédre! 🙂
Remélem tudtam segíteni.
Alexa voltam! 🙂
Még mindig Alexa vagyok!😁
Az lemaradt, hogy lehet valami olyat evett a babád ami megfogta a hasát. Krumpli, sárgarépa, alma esetleg?
Nyugodtan adhatsz nemi biogaia cseppet reggel, az segít neki kakilni.🙂
Illetve kisfiam is szenved az alsó 2 fogával, nagyon kemény az ínye (mintha màr ott lenne az ínye alatt közvetlen a fog) plusz egy fehér pötty is megjelent ott🤔
Én babafogkefét szoktam Panadolba mártani, és azzal dörzsölöm be az ínyét ha már nagyon szenved! 😉
Nálunk a dentinox nem nagyon ér semmit, mert rögtön lenyalogatja🤷🏻♀️
Nálunk 5 hónaposan kezdett el kúszni, 7 hónaposan felkapaszkodott az apján, majd bútorokon kezdte el felhúzni magát, 7,5 hónaposan elkezdett oldalazni a bútorok mellett, 8 hónaposan kezdett el mászni, és 8,5 hónaposan ült ki először, 11 hónaposan kezdett el sétálni önállóan.
A fogak, lássuk... 5 hónaposan kijött 2 alul, majd 6 hónaposan pár nap alatt 4 felül, majd 7 hónaposan még 2 felül.
Hozzátáplálás olyan 4,5-5 hónapsan kezdtük el próbálgatás szinten. Először az ebédet majd a vacsit, majd a reggelit váltottam ki, de nálunk hamar megéhezik a gyerek.
Úgy van, hogy kora reggel tápszer, mivel hajnalban kel, majd reggelire szilárd, majd tízóraira tápszer (igényli a lefekvéshez), majd ebédre szilárd, uzsira szilárd (gyümölcs, zabszelet), vacsira főtt kaja, elalváshoz tej.
Szükségem lenne nekem is egy kis segítségre. Kb. 1 hónap és mi is kezdjük a kóstoltatást. Hogy csináltátok előszőr? Milyen étellel kezdtétek? Mennyit adtatok belőle stb.?
(Bocsi kérdező, hogy ide írom, de látom itt sok a rutinos anyuka. 🙈)
Szia 4es!
Alexa vagyok🙂
Én párolt almával kezdtem, hogy a sav miatt ne fájjon a pocakja, mégis este 2-3 órás üvöltés lett a vége.
Aztán vártam kb 2 hetet a h.táplálással és ismét megpróbálkoztam, de nem almával hanem őszibarackal🙂 Ezzel màr nem volt gond!
Aztán pár nap után kapott alma-őszit, majd sütőtököt stb. Minden új ételt 3-4 napig adtam neki, 4-6 kiskanállal🙂 Aztán amit ismert màr megevett egy fél adagot is belőle, most már rendes adagat enne ha nem lenne ilyen meleg! 😅
Nagyon szépen köszönöm a segítséget Alexa!
Szép Napot Kívánok! ☺️
Nagyon szívesen!
Neked is szép napot kívánok! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!