Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj hogy nem viszi ki 14...

Baj hogy nem viszi ki 14 hónapos kicsijét minden nap?

Figyelt kérdés
Barátnőmnek most 14 hónapos a babája. Nem mennek le minden nap sétálni. Van hogy csak 2-3 naponta. Játszótérre sem viszi a babát, talán egy héten egy alkalommal. Kérdeztem miért, erre csak annyit mondott, hogy a gyerek nem igényli. Jól van ez így? Valóban feltétlen muszáj minden nap lemenni sétálni a kicsivel és játszótérre, gyerekek közé vinni? Még csak most tanul önállóan menni.
2010. aug. 27. 06:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%
hát,a gyerek azt igényli amiben szoktatva van,és jol is esik neki,ha eleve nem ugy volt szoktatva,hogy naponta kijártak,persze hogy nem igényli.Megjegyzem a napi 2 óra levegő nagyon fontos a gyerek fizikai,szellemi állapotának,nem beszélve a szociális fejlődésének is ami ilyen korban már bőven van,pl más emberekkel való találkozás,játszás más gyerekkel,kutyák,macskák,madarak kergetése,autók,biciklik nézése,szerintem hatalmas élmény egy gyereknek.mi 20 hónaposak vagyunk,de amióta megszületett nem telt tán 2 nap,hogy nem voltunk levegőn,de az is csak azért volt,mert vihar volt.délelőtt és délután is kint van,és imád kint lenni,nagyon jókat alszik utána.
2010. aug. 27. 07:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem feltétlenül kell játszótérre menni, hiszen még nem jár, úgysem tudna ott mit csinálni. A gyerektársaság sem létszükséglet, de a levegő az igen. Szóval azt gondolom, hogy levegőzni mindenképpen kellene minden nap. Sőt, minél nagyobb, annál zordabb időben is ki lehet vinni, tényleg csak a szélsőséges időben nem érdemes. Én azt tapasztaltam, hogy egyre több minden érdekli a lányunkat,
2010. aug. 27. 07:14
 3/12 anonim ***** válasza:

bocsi, valahogy elküldtem a fél mondatot:-)

szóval egyre több minden érdekli a lányunkat, először elég volt csak a séta a hűvösben, de azt már hamar megunja, szeret nézelődni, nézegeti az embereket, az üzleteket, a kutyákat, és megnézi különös figyelemmel a gyerekeket is.

2010. aug. 27. 07:17
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Szép kövérek lehetnek.

Én igénylem minden nap a sétát és hetente a sportot és a gyerek is.

Nem tudom, hogy an lehet 3 napig a szobában ülni, megbolondulnék tőle.

Ha a gyerek nagyon be volt zárva eddig, akkor lehet neki ez a természetes. Csak mi lesz, ha egyszer iskolába kell majd menni?

2010. aug. 27. 07:18
 5/12 anonim ***** válasza:

4 gyerekem van. Megtudnám számolni az ujjamon hogy hányszor voltak a játszótéren. A kicsi 1,5 éves, Ő egyszer.

Sétálni, városba sokat van, levegőzni pedig többnyire az udvaron szokott, ahol hintázik, csúszdázik, talicskázik stb.

A levegő viszont tényleg fontos!!!

2010. aug. 27. 07:37
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
A játszótér nem fontos,de a levegő igen! Főleg,ha a baba ilyen későn kezd el járni!
2010. aug. 27. 07:41
 7/12 anonim ***** válasza:

11 hónapos lesz csak a kisfiam, de mi minden nap megyünk sétálni, általában kétszer is. Délelőtt is és délután is. Ha nem sétálni, akkor csak kimegyünk a kertben hintázni, kavicsozni.

Szerintem nagyon fontos lenne a friss levegő, pláne, hogy most tanul járni a baba.

Egyébként meg nem értem az egyik válaszolót, hogy hogy jön ide a kövérség??? Attól, hogy nem megy minden nap ki a lakásból még nem feltétlenül kövér valaki... a baba meg pláne nem.

2010. aug. 27. 08:05
 8/12 anonim ***** válasza:
40%
Hát ha én 36 hetesen az örökmozgó lányommal aki 15 hónapos képes vagyok minden nap délelőtt lemászni a másodikról a játszótérre,ott hintázni,csúszdázni vele,meg felmászni a mászókára,ja,meg a homokot túrni ugy hogy ott görnyedek a homokozó szélén fél órát,meg délután még kint tologálni őt 2 órá-t,akkor nem tudom ezt más miért ne tudná megcsinálni,szerintem lusta.Én lányom sem igényelte,amég nem jártunk ki délelőtt is,a játszóterezést.Ha azt sem tudja a kicsi hogy többet is lehetnének kint akkor nem is hiányozat neki.
2010. aug. 27. 09:12
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám is 14 hónapos :) És nem viszem játszótérre, mert kiráz tőle a hideg. Mivel még nem jár, ő sem nagyon tud ott mit csinálni, azért próbáltuk. Szerintem abszolút nem létszükséglet a játszótér, nagyon sokan szocializálódnak normálisan, játszótér nélkül is (a szerencsés, kertes házban lakókra gondolok). Én sem jártam anno, tesóim sem. A másik meg, hogy nekem nincs szükségem új, felszínes ismeretségekre, nekem vannak barátaim, barátnőim, egy páran kisgyerekesek is. Velük öszejárunk, hetente, kéthetente találkozunk kisgyerekkel, amúgy meg visszük magunkkal mindenfelé( munkahelyi családi nap,bevásárlás, nagyszülőkhöz kertes házba, tegnap szabadtéri koncertre stb) , mert utálunk a szobában ülni, nem is lehet megszokni ezt a xar panelt, sem a játszóteret :P. Azért van, hogy belustulunk, és heti 1x vagy max. 2x nem megyünk sehova. Nem dől össze a világ.

Bocs az őszinte véleményért, biztos nem tetszik majd senkinek, de nálunk ez van és kész :P

2010. aug. 27. 09:30
 10/12 anonim ***** válasza:
56%
első vagyok,kedves utolsó én pont így érzek a játszótérrel,de ettől még megyek a levegőre a gyerekkel,mert az viszont kell neki,meg a többi olyan dolog is ami a sétával csavargással jár,igazából itt nem is a játszótérről volt a kérdés,hanem hogy 2,3 naponta járnak csak ki,az meg szerintem kevés.
2010. aug. 27. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!