Mit kezdjek a 8 hónapos gyerekemmel, egész nap csak szenved az unalomtól?
A teendőket jól összefoglaltàk..
Jàrókàt addig hasznàltam, amig nem közlekedtek a gyerekek, amolyan nappali alvóhely, és a játszószőnyeg volt benne
Majd jàtéktároló volt
12es vagyok. Pontosan az ilyen mentalitasu anyak sirjak tele a gykt.
Jaj, nem tudok a gyerek mellett semmit csinalni, Jaj uszik a haz/lakas a retekben, Jaj egesz nap takaritanom kell, Jaj, semmi idom magamra, Jaj, egy kavet nem tudok meginni/wc re nem tudok kimenni a gyerek nelkul es meg sorolhatnam napestig. Tudom, azokat a kerdeseket nem ti irtatok ki. A torodes, a szeretet, a bizalom kiepulese nem egyenlo azzal, hogy rahagyjuk a hisztit es mindent a gyerek kenyenek/kedvenek rendelunk ala.
Inkább ússzon a lakás, minthogy a gyerekem 15 éves korában azon kapjam magam, hogy nem bízik bennem, semmit nem mond el. :)
Egy kis szakirodalmat olvashatnál azért, mielőtt okoskodsz!
22
Aranyközèpútról nem hallottál ugye?
Igen, van amikor úszik a lakás..
De ember legyen a talpán, aki egèsz visítás mellett nyugodtan kitakarît, felmos stb ès èp esze marad...
Nekem is vannak rossz napjaik a gyerekeknek.. de a lakásba bármikor bejöhet bárki, max jàtékot kerülget, ha akkor szórták szét épp.
#22 ajánlom hogy nézz utána a gyereklélektannak. 8 hónaposan még nincs hiszti. Diszkomfort érzet miatti segítségkérés van. Jelen esetben a diszkomfortot a korlátozottság és az anyával nem elégséges kontaktus okozza.
Amit meg írsz, hogy ezek a mentálisú anyák írnak ki olyan kérdéseket, mint amit felsoroltál, nem igaz. Az ír ki ilyet, aki nem tudatosan csinálja, gőze sincs hogy mit miért kéne csinálni. Aki tisztában van vele hogy ez egy ilyen időszak, elmúlik de közben megalapozok vele egy fontos dolgot, a kötődést és a bizalmat, akkor nem írok ki ilyen kérdést, hisz tudom hogy ezeket el kell engedni vagy másképp kell megoldani egy darabig. De nem örökre!
Nem járókában van, hanem nappali méretű babakarámban, ahol bőven tud(na) mászkálni. Máshol nem szeretném, hogy járkáljon, mert úgysincs sok hely, a padló se alkalmas, viszont rengeteg a veszélyforrás, nem lehet mindent bababiztossá tenni. Van egy-két szekrény, meg ruhásdoboz, amiket szoktam engedni, hogy kipakoljon, ez kb. félórás elfoglaltság neki. Amikor berakom a mosógépet, odaviszem a pihenőszékét és együtt csináljuk. Néha felveszem, és mutogatom neki, hogy mit csinálok, pl. ha főztem, akkor elmutogatom, hogy mire jutottam, mi van a fazekakban, a hűtőben. Vagy ha nem veszélyes, akkor is magam mellé veszem a konyhába, hogy lássa, mit csinálok. De ez nem egy egész napos foglalkoztatás. És igenis szeretném, hogy legyen magában is kicsit el, mert a házimunkával is haladnom kell.
Én meg csak gratulálni tudok az olyan anyukáknak, akik csak ennyit tudtak kitalálni a babájuk foglalkoztatására, hogy szabadon engedik a lakásban szekrényeket pakolni....Aztán meg írjátok ki a kérdéseket, hogy "jaj, mit csináljak, a babámra esett egy könyv, ugye nem lesz baja"...
Látszik hogy a döntő többség ugyanazt vagy legalábbis nagyon egybecsengő tanácsot írt. Te azt zsigerből nem fogadod el. Innentől életbe lép az old meg magad 😊
Egyébként 8 hónaposan én már vittem egy csomó helyre: ringató, babaúszás, kerekítő.
És heti egyszer jön a takarítónéni. Nem fogok megszakadni, hogy ragyogjon a lakás. Nekem megér hetente 8 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!