Mit kezdjek a 8 hónapos gyerekemmel, egész nap csak
szenved az unalomtól?
Figyelt kérdés
A játékait kicsit nézegeti és félredobja, van egy szuper járókája, de abban is csak kicsit mászkál vagy játszik, utána megáll a hozzám közelebbi sarkában és nyűgösködik. Azt akarja, hogy vegyük ki, és menne míg el nem éri a világ végét, meg pakolná ki a szekrényeket. Bármit meglát nálam venné ki a kezemből, de nem lehet neki semmit adni, mert csak szétcincálja meg veszi a szájába. Vagy dobálja. Amíg sétálunk nyugton van, de csak addig, utána folytköv. Igazából amikor alszik már rettegek, hogy mikor kel fel. Csak hisztizik reggeltől estig. Ti milyen elfoglaltságot találtok ki az ilyen idős gyereketeknek?
Unalomtol szenved? ezt nem gondolod komolyan, ugye? 🤦♀️
2021. júl. 7. 15:42
12/36 anonim válasza:
Ledobbentem a valaszokon komolyan. Gondolom nincs egesz nap jarokaban, csak amig anya kimegy wcre, kitereget, odateszi a kajat. En nonszensznek erzem, amit itt a legtobben irtok. Hagyni, h randalirozzon szabadon?Anya meg legyen allandoan a sarkaban es pakoljon utana amit szetszed, kiramol, tonkretesz? Kell egy arany kozeput, nagyon is jo dolog a jaroka, meg kell tanulnia magat ott is elfoglalni. Nem szabad allandoan az igenyet, kedveet lesni. Foglalkozni kell vele, tanitani, magyarazni, de pl. en tuti nem engednem a konyhaszekrenybol kipakolni, meg kipakolni a szekrenyt es szabadjara endegni? Meg kell tanitani neki, h mit szabad, mit nem, nem mindig vigyazallasban lenni es lesi az ohajait.
2021. júl. 7. 15:43
13/36 anonim válasza:
Gondolom nem 2x1 órát van a járókában a kérdés alapján.
2021. júl. 7. 15:46
14/36 anonim válasza:
" Hagyni, h randalirozzon szabadon?Anya meg legyen allandoan a sarkaban es pakoljon utana amit szetszed, kiramol, tonkretesz? "
Pont ezért kell gyerekbiztossá tenni a lakás egy részét, hogy ott tudjon menni szabadon! Így anyukának sem kell aggódnia, hiszen nem tud ott komolyabb kárt csinálni a gyerek, nem tud kirámolni, szétpakolni stb.
2021. júl. 7. 15:51
15/36 anonim válasza:
Na akkor most fogod magad, beteszed a jarokaba és mindent felpakolsz 1 m magasra vagy magasabbra, amit nem szabad, sarok védőket és gyerekzarakat szerel az fel, a lenti fiókok némelyiket szabadon hagyod kihúzhatóra es műanyag edényeket, nagyobb kupakokat, konyhai szedokanalat, színes műanyag tányérokat, poharakat szb stb pakolsz elérhető magasságba. Aztan kiveszed a gyereket es osszehajtod azt a szart hogy ne foglalja a helyet. Szívesen.
2021. júl. 7. 16:00
16/36 anonim válasza:
Én meg azon vagyok ledöbbenve, hogy még mindig magyarázni kell, hogy miért káros a "tanulja meg a büdös kölök, hogy nem körülötte forog a világ" mentalitás.
10-15 év múlva meg az ilyen teszi fel majd a kérdést, hogy miért nem mond el semmit nekem a gyerekem.
Egy 8 hónapos még nem képes késleltetni, ez a képesség 2-3 éves kor között alakul ki. Amikor nem veszed ki, ha szeretné vagyis nem reagálsz rá az igényére, azzal nem azt tanulja meg hogy várjon míg sorra kerül, mert erre ő ilyen idősen még nem is képes. Hanem azt, hogy anyám leszar. Egy idő után nem is fog szólni. De jó! Jó baba lett. Békén hagyja anyát. Aztán ez - többek között - hozzájárul pl a fentebb említett nem osztok meg semmit magamról, hisz megtanultam hogy az én igényeim nem számítanak.
2021. júl. 7. 16:41
17/36 anonim válasza:
Utolsónak igaza van teljesen.
Ma már sokszor az számít jó gyereknek, aki kussol a sarokban egész nap és napi 20 órát alszik. Minek akkor gyerek tulajdonképpen?
2021. júl. 7. 16:53
18/36 anonim válasza:
12-es: olvasd el FIGYELMESEN a kérdést, abból elég egyértelmü, hogy az anya legszivesebben egész nap a járókában tartaná a gyereket - idézem: "csak hisztizik reggeltöl estig" - ami nem párszor fél órára utal!
2021. júl. 7. 17:13
19/36 anonim válasza:
A védőnő mondta, hogy maximum fél órát lehet járókában naponta. Annyit se tudtam beletenni, mert utálta. Már nem a nyolcvanas években vagyunk, akkor volt divat járókába tenni órákra.
2021. júl. 7. 17:19
20/36 anonim válasza:
Biztosan hihetetlennek fog hangzani de ilyen egy 8 hónapos.. Képzeld felfedez már amennyiben hagyja az anyuka vagy csak beteszi a járókába azt csóri gyerek csoda ha nyűglődik..
tedd le a gyereket és hagyd mászni, felfedezni pakolni. Pakold el ami törékeny ami nehéz és hagyd hogy pakolásszon.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!