Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hónapos baba megfázott?

8 hónapos baba megfázott?

Figyelt kérdés

Sikerült megfáznom és sajnos elkapta a 8 hónapos lányom. Ma délután picit folyt az orra, párat trüsszögött meg köhögött. Kiszívtuk az orrát, kevés átlátszó jött ki. Gyerekorvos már nem rendelt délután. Ilyenkor fel szoktak írni a babának valamit? Vagy ha nem vészes a dolog akkor is holnap telefonáljak valahova?

Most fázott meg elöször.

2021. jún. 25. 22:51
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Cebion, sok gyümi, orrszívás, ha belázasodna, Nurofen. Hipp-hopp túl lesz rajta. 😊
2021. jún. 25. 23:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Azt elfelejtettem írni, hogy 37,5 volt a láza, adtam neki mexalen kúpot.
2021. jún. 25. 23:01
 3/10 anonim válasza:
a légkondi biztos
2021. jún. 25. 23:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A 37.5 még 8 hónapos babának sem láz,csak hőemelkedés és ha amúgy nem levert, sírós hanem eleven, jókedvű csillapítani sem kell neki ilyen hőt.Nalunk pár tusszentesre és egy,két kohentesre ennyi idősnek semmit sem írnak fel.Ha magasabb a láza 38 feletti akkor esetleg lázcsillapíto + orrszivas
2021. jún. 25. 23:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam is pont 8 hónapos és beteg. Picit náthás és 38ig ment a hője fel. Én nem vittem orvoshoz, figyelem a lázát, ha levert tőle csillapítom. Es sok-sok folyadékot itatok vele. Remélem mindketten hamar túl lesznek rajta.
2021. jún. 26. 00:34
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Sós orrspray, utána orrsziporszi, utána nasivin baby. Nekünk így, ebben a sorrendben mondja a doki.

Mellette c vitamin.

2021. jún. 26. 06:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

5ös jobbulást kivánok.

2021. jún. 26. 07:35
 8/10 anonim ***** válasza:
54%

Nem akarok kotekedni, de ha "megfazott" azt nem toled kapta el. Ha te is rosszul vagy az vizony virus es akkor toled kapta el vagy mind2en megfaztatok.

Amig nincs laza nincs teendo.

2021. jún. 26. 07:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja es sok folyadek es 38 alatt nem csillapitunk, mert az nem laz.
2021. jún. 26. 07:37
 10/10 Derjaderja ***** válasza:

Megfázás nincs, ez egy fertőzés, amit elkapott.

A 37,5 az hőemelkedés, ha végbèlben mérted, még az se.

Én az orrszívásra (és előtte befújásra) szoktam nagyon figyelni, az fontos. Ilyen enyhe tünetekre más nem.

Szoktam teafa olajat tenni a levegőbe, de az csak ilyen plussz.

Nem kell amúgy tengervizes orrspray, a gyógyszertárban lehet kapni spray-fejes üvegcsét meg fizsót.

2021. jún. 26. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!