Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a Marlon...

Mi a véleményetek a Marlon névről?

Figyelt kérdés

Férjem amerikai cégnél dolgozik és úgy jött haza az "üzleti útról", hogy Marlon legyen a fiúnk neve.

Először idegenkedtem tőle, de ahogy egyre jobban ízlelgetem ezt a nevet, kezd tetszeni.

Megnéztem, rajta van az Mta listán is.

Nagyon idegen szerintetek? A sok Noel, Benett és ki tudja milyen nevek között, talán nem üt el annyira.

Tudom Marlon Brando meg Marlon Wayans. De ez lényegtelen, a mai fiatalok nagy része nem tudja kik ők.

A férjem nagyob kampányol a név mellett, én is egyre jobban hajlok felé, de még van egy kis bizonytalanság...

2021. júl. 5. 13:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
32%
És azt nem érzed, hogy a mártonnál mennyivel nyelvtörősebb a marlon, amit nem is tudom, hogy a, vagy á-val kell kiejteni. De ha nem érzed, nekem mindegy, te kértél véleményt. Nekem nem tetszik.
2021. júl. 5. 15:59
 12/21 A kérdező kommentje:

#11 nem érzem. De írtam, hogy a férjem sokat utazik usa-ba, így az én fülem megszokhatta a külföldi neveket, hiszen sokat hallom a kollégái nevét.

Igen én kértem véleményt, de még olyat nem írtatok, ami biztosra eltántorít a névtől.

Azért válaszolok, mert egy kicsit még magamat is győzködöm. 😂

2021. júl. 5. 16:05
 13/21 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem semmivel nem röhejesebb, mint sok mostanában adótt név. Sőt, régebbiből is például az Alajos, Rezső, Taksony mivel különb ?

Az a baj, hogy látod milyen maradi, bunkó emberek vannak Magyarországon, aki nem a 20 elfogadott név közül választ, azt már leszólják. Megjegyzem, a fiamnak van egy nem mindennapi nevű ovistársa. A gyerekek nem csúfolták addig, ameddig az egyik barom szülő fel nem hívta a figyelmüket rá, hogy mennyire gázabb a Ruben, mint a Balázs. Nem így hívják, csak mondtam egy példát. Nem tudom megérteni hogy viselkedhet felnőtt ember így.

Aki pedig azt sem tudja, hogy a Marlon férfi vagy női név-e, hát én annak a helyében inkább meg sem szólaltam volna. Értelmes nő lehet az is.

2021. júl. 5. 16:07
 14/21 anonim ***** válasza:
16%
* adott
2021. júl. 5. 16:08
 15/21 anonim ***** válasza:
82%

Volt ilyen nevű ovis csoporttársam a 90-as évek elején, szóval ezért én nem érzem ugyanolyan idegennek, mint a Benettet vagy a Meddoxot.

Ettől függetlenül nem adnám, mert egyszerűen nem tetszik.

2021. júl. 5. 16:28
 16/21 anonim ***** válasza:
56%
A Martin nem tetszik?
2021. júl. 5. 17:55
 17/21 anonim ***** válasza:
88%
Enyhén kisebbségi a hangzása.
2021. júl. 5. 19:41
 18/21 anonim ***** válasza:
83%

A név nem tetszik és rövid

u-val írjuk azt, hogy fiunk. Hosszú ú-val a lányok barátját írjuk.

2021. júl. 5. 20:52
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a nyelvtanórát. 😂

Be van kapcsolva az autocorrect, valóban nem néztem át minden egyes szót, amit esetleg átírhatott. De remélem azért érthető volt a kérdésem és senki sem a férjem és az én közös pasinkra (fiúnkra) gondolt, hanem a gyerekünkre (fiunkra). 😂

2021. júl. 6. 00:57
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A régi szomszédunk kutyáját pont így hívták (bár lehet, hogy Marlo volt). Szóval nekem ő jut eszembe róla. Biztos, hogy nem adnám a gyerekemnek, de nem tartom gáznak sem ha más ezt adja a sajátjának. Vannak ennél rosszabb nevek is. (Ráfáel, Rodrigó, Márió pl)
2021. júl. 6. 03:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!