7-10hós baba szavakat mond?
Olyan sokan írják hogy 7-10 hónapos babájuk már szavakat mondott.
Én sosem láttam még ilyet.
Számomra annyira hihetetlen hogy egy kúszó, mászó baba "beszél"
Ha ti láttatok ilyen gyerkőcöt.
Milyen szavakat mondott?
Mennyi szót tudott?
Rendeltetés szerűen használta?
Tehát nézte az anyját és szólt neki h anya, vagy etetni akarták és mondta hogy nem?
Tisztán mondta a szavakat?
Köszönöm
Azt írta valaki passzív agresszív a hozzászolásod, nemcsak agresszív. Nekem is pont ez jutott eszembe, mikor olvastam.
Passzív agresszív viselkedés "azt jelenti, hogy valaki nem nyilvánítja ki őszintén, nyíltan valakivel kapcsolatosan a dühét, a haragját, hanem ezeket az érzéseket következetesen igyekszik eltitkolni, elfedni."
Ilyen a 22,24,26 válaszod, részben kedves vagy, utána rögtön arrogáns.
Ami a beszédet illeti, ha 7 hónapos nem is, de 10 hónapos simán mondhat szavakat, a lányom is mondott, csak éppen nem jelent semmit, mert beszélni nem kezdett el nagyon sokáig.
1 éves a kisfiam, most kezdi állásba felhúzni magát, értelmes szavak a kanyarban sincsenek, eszembe se jutott egész eddig a posztig ezen még csak elgondolkodni se :D
de most kíváncsiságból utánanéztem a "szakirodalomnak": "Minden szülő gyorsan megtapasztalja, hogy a babák igen változatos és kifejező hangokat képesek kiadni magukból, 7-8 hónapos korukban pedig ezek a nyögések, gügyögések és sikkantások már-már mintha valódi szavakká formálódnának - ez azonban még nem beszéd. Ha beszéd alatt ugyanis azt értjük, hogy gyermekünk megpróbálja kifejezni magát értelmes szavakkal, melyek értelmével ő maga is tisztában van, akkor azt mondhatjuk, hogy erre jellemzően kicsivel később, valahol 9 és 14 hónapos kor között számíthatunk." ( [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!