Van itt olyan szülő akinek 8-9 hónaposan már értelmes és érthető szavakat tudott mondani a babája? Esetleg 1 évesen már beszélt pár szavas mondatokban?
45 eves az unokatesom, az anyukaja mar nem el, igy nem tudom megkerdezni, hogy volt, de az biztos, hogy 1 evesen folyekonyan beszelt.
Van ilyen, nem egetrengeto. Masban meg elmaradottabb, minden gyerek mas, ettol meg nem lesz zseni, ahhoz azert tobb minden kell 😉
Hat az enyem mindent elobb csinalt az atlagnal mozgasban, 5 hosan nem tamasz nelkul ult mint a kerdezoe, hanem allt, menni, futni is extra hamar megtanult.
Viszont 11 hosan meg nem beszel, es en soha, se jatszon se jatszohazban se hallomasbol nem hallottam olyat, h valaki 1 evesen beszeljen egesz mondatokban. Igy oszinten szolva nem hiszem el.
Elvileg én voltam így, 9 hónaposan mondtam hogy "nem", egy évesen már több szót ismertem, másfél éves koromra mondatokban beszéltem, két évesen folyékonyan.
Mindent korábban kezdtem mint az átlag, anyukám a kiskönyvemben vezette részletesen hogy mit mikor csináltam először. :)
Párhónapja a buszon volt egy kislány, megkérdeztem, 9 hónapos volt. Ülni úgy ahogy tudott, járni nem. Folyamatosan beszélt ilyeneket, hogy "ott a kereke" babakocsira mutatva. Majd kinézett az ablakon és mutatta és mondta, hogy " a busznak is van kereke".
Furcsa volt, az én gyerekemnek ebben a korban tipikus dundi babafeje volt és halandzsázott és nèzelődött, a kislány vékonyabb arcú, okosabb szemű baba volt. Szinte lehetett látni, hogy gondolkozik.
Hátrányosabb helyzetűnek tűntek, remélem nem kallódik el..
Nekem a nagyobbik kezdte ugy hogy kb pár hosan mikor foga is alig volt, leartikulált tőlem olyanokat pl haza megyünk, gyere ide, hanglejtés is stimmelt
12 hosan az összetett szavakig jutott el (de amikor a mozgasfejlodes volt eloterben 6-12 ho a kuszastol az onallo járásig, addig a beszéd hatterbe szorult)
Járastudas utáni szavai kb tente, tejcsi, narancslé, szeretlek, vakvarju, es hasonlok
1,5 évesen kerult bölcsibe, onnanstol megkukult egy évre. A gondozok nem hitték el hogy tud beszélni.2,5 évesen kezdett ujra, szavak, összetett szavak, tőmondatok.3 évesen már összetett mondatok, helyesen ragoz, multidőt, jövőidőt is használ. Olyan hibái vannak csak, mint pl" te sem eszel, én is nem eszek", vagy "nekem is nem szabad", vagy pl megkér:" anya, betakarózol?"(takarjam be)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!