Első babátok mikor kezdett értlemes szavakat, szótagokat mondank, mi volt az első szava, és attól h mondott pár szót még babanyelven beszélt?
Az első gyerkőc 10 hónaposan apa és lámpa (🤣), 1 évesen kb 10 szó és 10 állathang, 2 évesen kb 80 szó, igéket nem használ még, de olyan szókapcsolatokat összerak, hogy pl sárga autó cica (alatta volt egy macska). 😊
A második most 11 hónapos, ha éhes, szól, egyelőre ennyi. 😊
Hogy valakinek semmi se elég! 😂
13 hónaposan a gyereked megüti a 2 éves minimumot és kevesled? Mi az, hogy semmi értelmeset? Ha valamire következetesen ugyanazt használja, akkor az értelmesen beszél.
Bár kaptál volna egy megkésett beszédfejlődésű gyereket! Akkor talán tudnád értékelni az eredményeit. ;)
17 hónapos a kislányom. 9-10 hónaposan mondott először szavakat: apa, lepke, lámpa, érte (menjünk érte). Azóta folyamatosan bővül a szókincse.
Mostanra a családból mindenkit megnevez. Kb. 10 állat nevét mondja és hozzá utánozza a hangjukat is. Szól, hogy 'enni', 'inni'; 'kaka', 'pisi'. Ha szeretne valamit, mondja, hogy 'kérek', megköszöni, hogy 'köszi', indőnként mondja, hogy 'tessék', ha ad valamit, sziával köszön mindenkinek, megmondja hány éves. Színek közül a kéket, sárgát nevezi meg; a rózaaszínt sajátosan, de következetesen ugyanúgy mondja. Most az ünnepek kapcsán: apó= télapó, fa= karácsonyfa, csillag, ember= hóember, dísz, szép, gömb mennek.
Ezek nagy vonalakban, de egyébként is mostanában, mint a papagáj, próbál mindent ismételni, amit mondunk.
Pedig én szerintem nem beszélek hozzá túl sokat, mert eleve csendesebb típus vagyok. Viszont sok mesét olvasok neki (nincs is más választásom, mert imádja a könyveket, és mindig hozza azzal, hogy 'mesélj'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!