9 hónapos lányom megtette az első kapaszkodás nélküli lépéseit. Nem korai?
Figyelt kérdés
6 hónaposan kezdett mászni, rögtön utána a bútorokba kapaszkodva felállni, majd pár nap múlva lépkedett is mellette. Ma meg elindult, kb 1 métert simán elsétált majd mászva folytatta.. Ráadásul mintha jelentéssel beszélni is elkezdett volna, a kutyákra rendszeresen mutat és mondja, hogy vauvau, ha épp nem figyelek akkor szól, hogy nyanya😂 a játékbabájára meg rendszeresen bababát mond rámutatva, ha meg mondom hogy gyere menjünk aludni akkor a válasza nyemm és gyorsan elmászik .. Nem túl gyors egy kicsit? Aggódom nehogy bajt jelentsen.. Adhd-val ijesztget a védőnő..2019. dec. 19. 19:16
1/8 anonim válasza:
Ne foglalkozz a védőnővel! Sok idióta van közöttük.
2/8 anonim válasza:
Van a családunkban adhd-s nem volt gyors a mozgásfejlődése. Amit a lányod csinál az nem beszéd, csak próbálkozik, az enyém is ezt csinálta 10 hónaposan, most két és fél éves, beszédinditásra járunk, mert csak 10 szót használ. Nem kell mindenen parázni.
3/8 anonim válasza:
Két lányom 10 hónaposan indult el, fiam 9.5 hósan..
Szerintem teljesen rendben van a gyereked 🙂
4/8 anonim válasza:
Az enyém is ezzel ijesztget...nem foglalkozom vele. Szintén 9hónapos kislány,szavakat használ tudatosan és önállóan lépeget. Barátnőm kisfia 10 hónaposan már szaladt. Másfél évesen 3-4 szavas mondatokat alkot. Most lesz 2 éves februárban és már szobatiszta. Vele sincs semmi baj.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi hogy megnyugtattok🙂nem tudom miért kell a védőnőnek mindig valamivel ránkhozni a frászt.
2019. dec. 19. 20:17
6/8 anonim válasza:
7 hónapos lányom a bútorokba kapaszkodva lépked. 5,5 hónaposan kezdett mászni, azalatt a másfél hónap alatt idáig jutott. Már néha-néha elengedi a kapaszkodást és egyedül áll. Nekem is hasonló hülyeségeket beszélt a védőnő, de nem kell velük foglalkozni. Csak a saját ütemükben fejlődnek.
7/8 anonim válasza:
A fiamnál "bejött" ez a matek, a lányomnál nem. Mind a ketten 10 hónaposan kezdtek el járni. A fiam hiperaktív, meg van késve a beszédfejlődése és le van maradva a finommotorikus képességeket illetően. A lányomnál nincs ilyen probléma. A védőnőt meg hivatalosan is át kellene nevezni támadónőnek.
8/8 anonim válasza:
Én gyerekkoromban a mászást ki is hagytam... Térden közlekedtem, majd jártam. Mégsem vagyok ADHD-s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!