Mik a hiperaktivitás korai tünetei?
Elmaradt mozgásfejlődésű volt a kisfiam. Nagyon későn forgott, és bár 1 évesen járt, pl hintát hajtani a mai napig nem tud (9 éves).
Szóval azt gondolom, ez nem feltétlen jelez előre semmit.
Amúgy tipikus többemberes baba volt, kb soha nem lehetett egyedül hagyni, kartávolságon kívülre menni.
Én hiperaktív, adhd-s gyerek voltam elvileg, a most 6 hónapos fiamon is "érzékeljük" a jeleket, hogy esetleg ő is az lesz. Ő is és én is gyorsan fejlődtünk mozgásban, de nem extrém mértékben...
Szerintem önmagában a mozgásfejlődés nem jelez előre ilyesmit, ne hallgass rájuk. Az jelezhet inkább, hogy mennyire telítődik ingerekkel, mennyire kiegyensúlyozott, mennyire nehezen nyugtatható meg, mennyit és milyen minőségben alszik, stb. Szerintem. De szakember nem vagyok. De a mozgásfejlődés akkor sem jelez semmit szerintem.
2 hiperaktívnak mondott öcsém van.Mindkettőnek gyors volt a mozgásfejlődése.Nagyon pörgősek voltak.Iskolában viszont semmi extrém dolgot nem produkáltak, nehezebb volt velük a tanulás viszont mindketten diplomát szereztek és kutya bajuk.Néha az s és sz valamint a z és zs betűket összecserélik és kb ennyiben fújt ki náluk a történet.
Én is aggódom a lányom miatt, mert nálunk is járt 9 és fél hónaposan, de azt mondta a gyerekorvos önmagában az, hogy gyors a mozgásfejlődése nem utal arra, hogy ő hiperaktív lesz.Nálunk rossz az alvása is amúgy.Ami megint nem egy biztató dolog.De azt is tudom, hogy mindkettő öcsém imádott aludni és jó alvók is voltak.Szóval bármi előfordulhat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!