Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7-10hós baba szavakat mond?

7-10hós baba szavakat mond?

Figyelt kérdés

Olyan sokan írják hogy 7-10 hónapos babájuk már szavakat mondott.

Én sosem láttam még ilyet.

Számomra annyira hihetetlen hogy egy kúszó, mászó baba "beszél"

Ha ti láttatok ilyen gyerkőcöt.

Milyen szavakat mondott?

Mennyi szót tudott?

Rendeltetés szerűen használta?

Tehát nézte az anyját és szólt neki h anya, vagy etetni akarták és mondta hogy nem?

Tisztán mondta a szavakat?

Köszönöm

2021. júl. 5. 06:52
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
73%
10 hónaposan mondta, hogy nem, cica, kocka, utána ezeket elfelejtette, utána mondott más egyszerű szavakat és 3 éves kora után kezdett mondatokban beszélni.
2021. júl. 5. 09:15
 12/33 anonim ***** válasza:
74%

8 hónapos

A bababa megy (minden felnőttet, babát, gyereket így szólít) meg az an (általában nekem szól így, szóval valószinű ez az anya lesz

2021. júl. 5. 09:37
 13/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

A gyerekeim 1 évesen tanultak meg járni (álni lépegetni bútor mellett 11 hósan.

Szavakat nem mondanak.

Bababa-mamama, nye (ez a nem, Nem mindig tudatosan használják, így ÉN (más máshogy csinálja). HB HB bb. ... nem sorolom a szavakat mondt kategóriába, ahogy a szó kezdeményeket sem, de ezt az én véleményem) szóval ilyeneket mondogatnak.

Nem is hallottam még senkitől h azt mondta volna h 10 hós kora előtt értelmes szót mondott volna a gyereke (nem véletlenül, hanem többször is és helyén valóan) Erről még csak itt olvastam eddig. Ezért lettem kíváncsi a tapasztalatokra.

Számomra annyira furcsa elképzelni h egy 7 hós (többnyire még "földön fetrengő" baba már értelmes szavakat mond. Ráadásul azt tárgyakra/személyekre helyesen használva.

Ne pontozzátok le egymást!

Másnak más tapasztalata van. Ezekre voltam kíváncsi

2021. júl. 5. 09:46
 14/33 anonim ***** válasza:
79%
Fiam most lesz 2. Elég sok vele cirka egy korú gyerekkel találkozunk. Pár anyukával össze is járunk. 1 kislány van aki most 18 hónapos és mondatokban beszél. Ő nem tudom mikor mondta ki az első szavát, de 1 évesen már tuti mondott sokmindent. Szerintem (abból amit ugye tapasztalok) ez a ritkább.
2021. júl. 5. 09:52
 15/33 anonim ***** válasza:

Szerintem minden gyerek más, ahogy a mozgásfejlődés is totál eltérő (az én lányom 7 hónaposan pl már felállt és bútorok mellett lépegetett), úgy nyilván a beszédfejlődés is változó. Most 11 hónapos a lányom, ő még nem mond semmi olyan szót, amit következetesen ugyanarra használ, nála még a nem és a társai sincsenek jelen. Leginkább utánozza, ha valamit mondunk (azt mondjuk megdöbbentő ügyességgel, tegnap utánunk mondta, hogy "kiscica", teljesen egyértelműen és érthetően O.O), de magától nem mond semmit, csak a szótagokat ismételgeti (tetetetete, abababbaba, stb), de azt mondjuk állandóan :D

Azt én is nehezen hiszem el, hogy egy, a lányommal kb egyidős gyereknek már 30-40 szavas szókincse legyen, de őszintén szólva, amilyen különbözőek a kicsik, én még ezt is elfogadom, ha valaki ezt állítja. De az biztos, hogy nem ez a gyakoribb, na.

2021. júl. 5. 10:39
 16/33 anonim ***** válasza:
52%

Azert nem minden 7 hónapos gyerek "földön fetrengo". Enyém nem volt 6 hónapos mikor felállt, majd lépegetett. 11 hónaposan stabilan járt. Most másfél éves, de érthetően, tudatosan használ rengeteg szót, egész nap beszél. Pl kréta, kamion, kombajn, traktor, kerék, bogár, katica, cica, auto, kuka, róka, gólya, csiga, galamb, apa, mama, papa, lámpa, kóla, kuki, kaka, cumi, nem, cipő, medve, kocka. Kb ezek amiket érthetően mond és van csomó amit ugyanígy következetesen használ de még máshogy ejt pl lapat=papa, gereblye =gege meg ilyesmi. De egész nap beszél és megérteti magát és minket is ért. Kb 13 hónaposan kezdett több szót mondani.

Nem minden gyerek egyforma.

2021. júl. 5. 11:18
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
85%-os neked mi bajod mindenkivel??? Komolyan hihetetlen hogy nem írhatja le az ember a tapasztalatait, anélkül hogy egy ilyen nagyokos meg ne kérdőjelezné... 🤦
2021. júl. 5. 11:39
 18/33 A kérdező kommentje:

A "földön fetrengő" t úgy értettem h ideje nagy részét még kúszva mászva (illetve fekve) tölti. Gondolom nem egész nap ácsorog/megy

Na meg azért nem ez az eset az álltalános.

A nagyobb lányom nekem is 11hósan járt, ettől még az állás/tipegés közelében sem volt 6hós kora előtt.

A bészédet illetően a 1,5 év úgy gondolom nem kirívó.

Az 1 évesen sem lepődöm meg ha szavakat mond. De egy 7 hóson már annál inkább

2021. júl. 5. 11:41
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát sztem amelyik gyerek másfél évesen rendesen mondatokban beszél az 7-8 hónaposan már simán mondott szavakat.

A másik dologban pedig: Fiam 7 hónaposan felállt és elkezdett lépegetni. Onnantól kezdve minimálisan "fetrengett a földön". Legtöbb idejét állva töltötte.

2021. júl. 5. 11:56
 20/33 A kérdező kommentje:

Tehát akkor kimaradt a kúszás mászás? Vagy ezeket is korábban csinálta?

A környezetemben a 1,5 évesen beszélők 1 éves kor után kezdtek szavakat mondani. Így 3-4 hó alatt raktak ösdze mondatokat.

A lányom pl bem mondott szavakat csak gagyogott. Tőmondatokban kezdett beszélni (nem kell, labdát akarom)

Igaz ő már 2 éves volt 😅

2021. júl. 5. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!